Съвет за покупка на нови колони

Съобщение
Автор
donpepino

Съвет за покупка на нови колони

#1 Мнение от donpepino »

Здравейте до сега бях с едни колони сони, но те тотално се прецакаха. Работи им само баса и усилвателя ми постояно дава на късо от тях. Та искам съвет за колони тип bookshelf, като не търся голяма мощност. Може и вариянт с 4 колони. Търся нещо средно за прилични пари. Ще ги захранвам с усилвател pioneer A-209R. Мерси предварително :)

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

До каква сума е за теб прилични пари?

donpepino

#3 Мнение от donpepino »

До 300 лева за чифт. Гледал съм тези модели на елтакс:

http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1200

http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1207[/url]

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от toroid »

Многа са тези пари за тия точно колони :x Такива точно ли търсиш,мониторен тип?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от velinski »

Огледай се за B&W DM601 на старо за тези пари
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Nikolay Savov »

Вторите са изградени от по-добри говорители ,но за тези пари би си направил ,при желание от твоя страна, много прилични телца.
по 100лв за говорители и 100 за дървен материал+джаджи :)
От теб само умението и тръдът ,защото те са най-скъпи понеже времето е пари и е най ценният ресурс .. почти толкова ценен колкото и информацията.

donpepino

#7 Мнение от donpepino »

http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3077
Какво ще кажете за тези. Пропринцип до сега колони не съм зглобявал, но ако намеря дърводелец който да ми направи кутийте и при намиране на една схмема с поялника ще се оправя. И все пак предпочитам заводски. За тези на елтакс от горепосочения линк четох из нета добри неща. И да, търся нещо което да сложа по рафтовете или на стойка, закрепена за стената.

Boqn Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Boqn Nikolov »

Твзи които ти си хаерсал неса лоши,но аз залагам на сигорно.Ето тези са доста добри и са раянумирана маркаhttp://www.technomarket.bg/product_detail.php? ... 2332.4увал сам ги и сам доста доволен. :)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#9 Мнение от Simonov »

Би ли дал някакви линкове към "добрите мнения" ако може?
На мен лично ще ми е много любопитно ;)
Изображение

donpepino

#10 Мнение от donpepino »

boobyhatch написа:Твзи които ти си хаерсал неса лоши,но аз залагам на сигорно.Ето тези са доста добри и са раянумирана маркаhttp://www.technomarket.bg/product_detail.php? ... 2332.4увал сам ги и сам доста доволен. :)
И аз ги гледах тези, но все си мисля, че елтакса са по-стабилни.
Simonov четох някъде но не мога да намеря линк. Гледах и jamo, но те имат предимно съраунд колони(имаха едно време от X- серията едни x530 май бяха, но никъде не мога да ги намеря), а на мен ще ми трябва предимни и само за слушане на музика.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#11 Мнение от Simonov »

С бюджет от 300лв могат да се изработят колони, който ще са няколко класи над предложените от теб ;)
Изображение

donpepino

#12 Мнение от donpepino »

Simonov написа:С бюджет от 300лв могат да се изработят колони, който ще са няколко класи над предложените от теб ;)
Сигурно е така, но нямам уменията да си ги изработя, нито времето да се занимавам сега с това + това едната колона сони вече и баса и умря :(. За сега се спирам на последно показаните елакс, ако някой може да ми даде съвет за други или на старо ако предлага ще съм много благодарен.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Nanko Rusev »

donpepino написа:
Simonov написа:С бюджет от 300лв могат да се изработят колони, който ще са няколко класи над предложените от теб ;)
Сигурно е така, но нямам уменията да си ги изработя, нито времето да се занимавам сега с това + това едната колона сони вече и баса и умря :(. За сега се спирам на последно показаните елакс, ако някой може да ми даде съвет за други или на старо ако предлага ще съм много благодарен.
Като ги купиш и разбереш, че НЕ свирят, да не се оплакваш че не си бил предупреден :lol:

donpepino

#14 Мнение от donpepino »

Е хубаво де, такива като мен който не могат да си направят сами колони какво правят? Аз искам съвет какви колони да си купя, не да си направя, защото един път се опраих с едни колони сони и втори път не искам да правя грешка давайки пари за некачествени продукти. Усилвателят ми е свързан към компютър и свири предимно мп3-ки от което идва мисълта, че дори да дам повече пари за колони няма смисъл. Тя ми идват няколко въпроса: Елтакс като производител добри ли са и т.н, и има ли някой преки впечатления от тях? Как да разбера дали на едни колони кутията е качествена?

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Ivo_Hristev »

Ще споделя няколко размисли с теб:
1. Огледай се в какъв сайт си попаднал. В случай, че не си разбрал това е сайт за Направи си сам "неща".
2. Пишеш в раздела за Направи си сам озвучителни тела тема за купешки такива.
3. Относно това как да разбереш дали една колона е хубава има огромна тема в началото на един друг раздел. Нужно е само да си направиш труда и да прочетеш малко.
4. Не очаквай суперлативи за Сони, Елтакс и подобни продукти от читателите на този сайт.

Надявам се да съм хвърлил малко светлина по интересуващите те въпроси.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”