Home Audio - "HiP"

Съобщение
Автор
Silent_Scream

Home Audio - "HiP"

#1 Мнение от Silent_Scream »

Здравейте първо ! :) Взех 6.5" говорител на HiP SZY 6513 и искам да направя бас за една приятелка дето слуша техно, но няма бас в тях :cry: имам много малко пари затова се спрях на тзи говорител (който не изглежа толкова отчайващо ) и говоритела е без параметри :roll: ама ше му прайм кутия 17.5 литра с инвертор 44/106. Не, че можете да кажете кой знае какво, но приемам с радост всякакви съвето, зашото съм много бос на тая тема. Благодаря за вниманието !

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

MiTk0__

#3 Мнение от MiTk0__ »

Здравей!
Като за начало защо прецени че точно тези габарити за кутията са подходящи за твоя говорител след като нямаш параметри 8O
Като за начало прочети тази
тема :wink:
П.П. има и други теми написани във форума които е желателно да прочетеш за да проектираш едно озвучително тяло :wink:
Успех!

Edit:

3агорка не видях че си постнал отговора преди мен :wink:

Silent_Scream

#4 Мнение от Silent_Scream »

проекта е готов, говорителя е отвратителен, усилвателят също, но има нещо което ме изненадва и това е, че просто на ухо се чуво, че тоя ХИП слиза по-ниско от 12" бошмани Екс Бас в стандартна туба и Силб в затворен обем 8O тва възможно ли е?

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Zlatan Kitanov »

На ухо добре, а на мерене? Да не би да взимаш бумтенето на 80 Хз за силен бас?

Silent_Scream

#6 Мнение от Silent_Scream »

хах еее с тон генератор и през карта на креатив... 12-ките просто ги няма... а това си се чува доста под тях...

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Zlatan Kitanov »

Само на слух ли мериш? Пробвай и с микрофон, за да знаеш, какво точно си направил. Променяй и позициите в стаята, защото имаш много моди така или иначе. Лично аз се съмнявам от 17 литра да изкараш нещо зловещо ниско...

Silent_Scream

#8 Мнение от Silent_Scream »

бааа.... въобще не съм искал да го изкарвам така :) а и с тия микрофони китайски им е мн неравномерна ачх-то... па и не знам дали въоб6те 6е може да фане нещо под 5б0хз абе... не... просто ми беше интересно дори да не е било пониско, а така да ми се е сторило пак свирукаше доста ниско за размерите си и най-вече заради факта, че е на бг марка, която даже и сайт няма... :)

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Nanko Rusev »

Колкото и да мери, ще ти си мери стаята :lol:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Sylis »

Айде стига сте мерили в домашни условия с микрофон тези ниски честоти (под 150-200 хц нищо неможете да измерите,както каза Нанко Русев мерите си стаята) ами седнете да прочетете някоя книжка за начинаещи.Цифрите в случая не са важни,по важно е какво в действителност се чува и как се чува

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Nanko Rusev »

Sylis написа:.Цифрите в случая не са важни,по важно е какво в действителност се чува и как се чува
Всъщност важно е само дали им харесва - щом да, значи е оправдало правенето. Следващия път критериите ще са по-високи (дано) и може да се постигне по-добро .. и така растяща градация :roll:

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Zlatan Kitanov »

Естествено, че си мери и стаята, но тя сама едва ли звучи без източник на звук.
Наистина е важно как се чува, само че формулата "взимам говорител, слагам го в произволен обем с още по-произволен ФИ", дали е най-печеливша? Нека човекът сравни критично това, което е направил, за да знае къде се намира и продължи напред.

Silent_Scream

#13 Мнение от Silent_Scream »

всичко е вярно, но е вярно и че с 14 лева за говорител е като да вземе6 москвич с 40литрова газова бутилка на ловато, която стръва колко него :) просто късмет... др път повече пари - по-високи критерии. Благодаря на вси4ки Ви

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”