Home Audio - BM SYLB 12"
-
Silent_Scream
Home Audio - BM SYLB 12"
Здравейте! Решил съм да си правя кутия за бас със говорител на BM - SYLB 12". BassBox при затворен обем ми изкарва следното http://i.data.bg/06/08/30/58958.jpg , максималните груповите закъснения са 9.32 милисекунди, ам... това добро решение ли е за този говорител?! И обема 85 литра мн или малко е за този говорител.... както и оребренията отвътрешната страна с допълнителни дъски как да се направят и нужни ли са, защото имам чувството, че няма да се справя с тях и сиг няма да ги слагам, в този си вид колоната как би звучала, като се има предвид, че частите НЕ са скъпи, тялото ще е трилентово с среда http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pro ... 522_32.htm , а пищялката - http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pro ... 19-508.htm , НАчИНАЕЩ съм, досега не ми дадоха разумен отговор в 2 форума, затова се поинтересувах и се обръщам към вас за оценка и Съвети, Благодаря Ви предварително! 
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
гхг
Мисля че има по - безопасни начини да свалиш мазиката от тавана и да икъртиш кенефа. Все пак къде ще го слушаш това нещо или ще го ползваш за да се хвалиш на приятелите какъв къртач си си направил.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
-
D.Kolev
êîíöåïöèÿòà òè å ãðåøíà.
òîÿ áîøìàí èëè êàêòî òàì ñà ãî êðúñòèëè æúëòèòå ìàé ñè å çà êàð àóäèî.íÿìà ìÿñòî â òàêàâà ñèñòåìà.
ìàõàø è áúëãàðñêèòå ãîâîðèòåëè ùîòî íå ñòàâàò.
íàñî÷è ñå êúì äâóëåíòîâà ñèñòåìà ïî-äîáðå ÷å äà òè å ïî-ëåñíî ñ ôèëòúðà. ïîäáåðè ãîâîðèòåëèòå äà ñà ñ åäíàêâà ÷óñòâèòåëíîñò èíà÷å íèùî íÿìà äà ÷óåø. íå ñå ñòðåìè êúì íèñêèòå ÷åñòîòè , ùîì å ïîä 50õý å îê.ïðè çàòâîðåí îáåì òèÿ çàêúñíåíèÿ ñà òè ïîñëåäíèÿ ïðîáëåì , íîìåðà å ïðè áàñðåôëåêñ äà ñà ìàëêè.
ðàçãëåäàé â ñòàòèèòå òàì èìà äîáðè è èçïèòàíè ïðîåêòè è ñè êóïè õóáàâè ãîâîðèòåëè , òèÿ ãè çàáðàâè
òîÿ áîøìàí èëè êàêòî òàì ñà ãî êðúñòèëè æúëòèòå ìàé ñè å çà êàð àóäèî.íÿìà ìÿñòî â òàêàâà ñèñòåìà.
ìàõàø è áúëãàðñêèòå ãîâîðèòåëè ùîòî íå ñòàâàò.
íàñî÷è ñå êúì äâóëåíòîâà ñèñòåìà ïî-äîáðå ÷å äà òè å ïî-ëåñíî ñ ôèëòúðà. ïîäáåðè ãîâîðèòåëèòå äà ñà ñ åäíàêâà ÷óñòâèòåëíîñò èíà÷å íèùî íÿìà äà ÷óåø. íå ñå ñòðåìè êúì íèñêèòå ÷åñòîòè , ùîì å ïîä 50õý å îê.ïðè çàòâîðåí îáåì òèÿ çàêúñíåíèÿ ñà òè ïîñëåäíèÿ ïðîáëåì , íîìåðà å ïðè áàñðåôëåêñ äà ñà ìàëêè.
ðàçãëåäàé â ñòàòèèòå òàì èìà äîáðè è èçïèòàíè ïðîåêòè è ñè êóïè õóáàâè ãîâîðèòåëè , òèÿ ãè çàáðàâè
-
Silent_Scream
човече няма пари за нишичко по-добро от това на този етап, а и за много дулго напред... Говорителя е наистина за кар-аудио, ноооо целта не е качество определено, толкова, колкото "количество" ииии даи повече инфо кое не ти харесва при затворения обем... щот ка дам да е с рефлекс кутията стават ууууууууууужасни пикове нааааааааввсякъде и се получават много грозни графики 
-
D.Kolev
- Simonov
- има известен опит

Ако си решил да си правиш колони от типа "гюфта-гюфта" то не се надявай да намериш помощ, особено в този форум. 
Добре е да попрочетеш някоя и друга книжка и поне базова теория. Като навържеш, каквито ти попаднат там говорители, няма да постигнеш нищо. Ще стане една голяма мазаница и само ще си мислиш че имаш някакви хубави тонколони. Защо не поразгледаш форума и не видиш какви проекти има в него?
Не се хвърляй на трилентова с-ма. Настройката на филтъра може да се окажа непреодолим проблем, особено пък с това антисъчетаване на драйверите.
п.п. Не сеърди ако някой от потребителите ти отправи по остри забележки. Все пак това е форум в аудиофилска насоченост

Добре е да попрочетеш някоя и друга книжка и поне базова теория. Като навържеш, каквито ти попаднат там говорители, няма да постигнеш нищо. Ще стане една голяма мазаница и само ще си мислиш че имаш някакви хубави тонколони. Защо не поразгледаш форума и не видиш какви проекти има в него?
Не се хвърляй на трилентова с-ма. Настройката на филтъра може да се окажа непреодолим проблем, особено пък с това антисъчетаване на драйверите.
п.п. Не сеърди ако някой от потребителите ти отправи по остри забележки. Все пак това е форум в аудиофилска насоченост
-
Silent_Scream
Не, не бих се сърдил на никого, все пак това искам - мнения
само, че пропуснах да спомена, че драйвърите са взети преди време...
е както и да е , все пак ще го напваря така и след това ако някой го интеревуса може да спомена какво се е получило, въпреки, че едва ли имам нъжния опит, за да направя такава констатация, Все пак благодаря за всичко пичове 
-
D.Kolev
ïðîäàâàé ãè òèÿ äîêàòî ìîæåø.
òúïî å çà íÿêàêúâ ãëóïàâ êàð àóäèî ãîâîðèòåë äà ïðàâèø êóòèè ïî 90 ëèòðà è äà ãî êîìáèíèðàø ñ áúëãàðñêè áîêëóöè ïðàâåíè ïî ñòàíäàðòè îò ïðåäè 30 ãîäèíè. ïîíå òÿõ ãè çàìåíè ñ íÿêîÿ âèôà.
òîÿ áàñáîêñ äàâà ñàìî èäåàëèñòè÷íè ðåçóëòàòè , à íå ìè ñå âÿðâà è äà ñè ñíåë äåéñòâèòåëíèòå õàðàêòåðèñòèêè íà ãîâîðèòåëÿ.
íå çà äðóãî òè ãî êàçâàì à çà äà íå ñè ãóáèø âðåìåòî.ðåçóëòàòà íÿìà äà òè õàðåñà îñâåí àêî íå ñè ãëóõ.
ðàçãëåäàé èç ôîðóìà.
òúïî å çà íÿêàêúâ ãëóïàâ êàð àóäèî ãîâîðèòåë äà ïðàâèø êóòèè ïî 90 ëèòðà è äà ãî êîìáèíèðàø ñ áúëãàðñêè áîêëóöè ïðàâåíè ïî ñòàíäàðòè îò ïðåäè 30 ãîäèíè. ïîíå òÿõ ãè çàìåíè ñ íÿêîÿ âèôà.
òîÿ áàñáîêñ äàâà ñàìî èäåàëèñòè÷íè ðåçóëòàòè , à íå ìè ñå âÿðâà è äà ñè ñíåë äåéñòâèòåëíèòå õàðàêòåðèñòèêè íà ãîâîðèòåëÿ.
íå çà äðóãî òè ãî êàçâàì à çà äà íå ñè ãóáèø âðåìåòî.ðåçóëòàòà íÿìà äà òè õàðåñà îñâåí àêî íå ñè ãëóõ.
ðàçãëåäàé èç ôîðóìà.