Въпросче относно бассрефлекс с TVM ARN-226-07/8?
Въпросче относно бассрефлекс с TVM ARN-226-07/8?
Здравейте на всички, вчера си купих говорители TVM както ми препоръчахте, въпроса ми е каква кутия да си направя, купих си :
1. TVM ARN-226-07/8 - 33лв.
2. ТVM ARP-150-00/8 - 29лв.
3. TVM ARN-104-03/8 - 27лв.
Та въпроса ми е следния, коя ще е най подходящата кутия за този говорител? Ако някое е правил трилентова колона с този говорител нека да сподели с мен впечатленията си.
Аз се пробвах да изчислявам с БассБокс 6 Про, но освен "Normalaized Amplitude Respone" нищо друго не разбирам, кое друго трябва да гледам?
Мерси предварително.
1. TVM ARN-226-07/8 - 33лв.
2. ТVM ARP-150-00/8 - 29лв.
3. TVM ARN-104-03/8 - 27лв.
Та въпроса ми е следния, коя ще е най подходящата кутия за този говорител? Ако някое е правил трилентова колона с този говорител нека да сподели с мен впечатленията си.
Аз се пробвах да изчислявам с БассБокс 6 Про, но освен "Normalaized Amplitude Respone" нищо друго не разбирам, кое друго трябва да гледам?
Мерси предварително.
- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Тук е раздела за четвърт-вълнови резонатори....Бих помолил модераторите да я преместят в "LOUDSPEAKER DIY"....................................................................................................
Не се сърди,приятелче,ще ти се помогне,но нека не бъркаме разделите
А ти правил ли си друг път успешна трилентова конструкция?
Не се сърди,приятелче,ще ти се помогне,но нека не бъркаме разделите

Не досега не съм правил. Имам една двулентова
с говорител Botsline 12inch., но трилентова не съм правил. Не можеш ли да ми кажеш в какъв обем да ги сложа поне.
Имам и една само басс
с гаден Ламарски говорител, но много искам да си напрвя трилентова с чешките говорителе, но си нямам и на идея какви размери да е кутията.
Извинявам се че съм постнал темата не кадето трябва.
Надявам се че ще можете да ми помогнете!

Имам и една само басс

Извинявам се че съм постнал темата не кадето трябва.
Надявам се че ще можете да ми помогнете!
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
С ARN 226/07/8 и ARV 104, но други среди си направих сателитни колони. 226-ицата свири в обем 33 литра, кутията е настроена на 39 Hz, а F-3 идва около 44 Hz. По този начин се получава повдигане в средния и високия бас. Това е според програмата. Въпросното повдигане не е неприятно, колоната звучи добре. Погледни в сайта на ТВМ, там има тела с подобна конфигурация. Чуй все пак и други мнения, защото аз съм любител и подходих експериментално - "а какво би станало, ако...?"
Сигурен съм, че и другите ще те насочат. Успех!
Поздрави
Златан
Сигурен съм, че и другите ще те насочат. Успех!
Поздрави
Златан
- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Изчакай,ако не бързаш да видим резултата от ТЛ с този говорител.Ако не,мисля ,че при 40 литра в затворена кутия ще е перфектна...
Както в предния пост Сларти отбеляза,има повдигане при бас-рефлексната конфигурация,което мен лично много не ми допада,но ако си млад човек,сигурно може и да ти хареса.Въпроса ми е какще се бориш с филтъра обаче?
Както в предния пост Сларти отбеляза,има повдигане при бас-рефлексната конфигурация,което мен лично много не ми допада,но ако си млад човек,сигурно може и да ти хареса.Въпроса ми е какще се бориш с филтъра обаче?
Íå çíàì, ìèñëåõ ñè äà íàïðàâÿ òàçè êîÿòî å ïóáëèêóâàíà â ÏÀÑ ìèñëÿ, ÷å "êîíêóðåíò" ñå êàçâàøå è äà èçïîëçâàì íåãîâèÿ ôèëòúð. À îòíîñíî ÒË íÿìà ëè äà ñòàíå äîñòà ïî ãîëÿìà êóòèÿòà? Çà ñåãà ìèñëÿ òîâà äà íàïðàâÿ, à ïîñëå ìîæå è äà ñè íàïðàâÿ è ÒË ñ òîçè ãîâîðèòåë.
Çíà÷è àç èñêàì äà ñëèçà íèñêî áàñà, íå ìè õàðåñâà äóìêàíåòî, èñêàì äà å ìåê è äúëáîê. Ñ "êîíêóðåíò" äàëè ùå ñå ïîëó÷è òîâà èëè ïî-äîáðå äà ñè íàïðàâÿ çàòâîðåí îáåì?
Ìåðñè âñå ïàê ÷å ìè îáúðíàõòå âíèìàíèå è èçâèíÿâàéòå çà ñåìëèòå âúïðîñè, íî âñå îùå íå ÷óâàì ïåòëèòå à ìíîãî ñúì çàïàëåí, ïî÷òè âñè÷êèòå ïàðè êîèòî èçêàðàì ãè âêàðâàì â êîëîíè. Äîñåãà íèùî çíà÷èòåëíî íå ñúì íàïðàâèë îáà÷å è çàòîâà ñå äîïèòâàì äî âàñ.
Çíà÷è àç èñêàì äà ñëèçà íèñêî áàñà, íå ìè õàðåñâà äóìêàíåòî, èñêàì äà å ìåê è äúëáîê. Ñ "êîíêóðåíò" äàëè ùå ñå ïîëó÷è òîâà èëè ïî-äîáðå äà ñè íàïðàâÿ çàòâîðåí îáåì?
Ìåðñè âñå ïàê ÷å ìè îáúðíàõòå âíèìàíèå è èçâèíÿâàéòå çà ñåìëèòå âúïðîñè, íî âñå îùå íå ÷óâàì ïåòëèòå à ìíîãî ñúì çàïàëåí, ïî÷òè âñè÷êèòå ïàðè êîèòî èçêàðàì ãè âêàðâàì â êîëîíè. Äîñåãà íèùî çíà÷èòåëíî íå ñúì íàïðàâèë îáà÷å è çàòîâà ñå äîïèòâàì äî âàñ.

- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Или система "Power port",разработена от "Polk Audio".Но там са по-сложни нещата...Намалява завихрянията,но пика трудно се демпва при тези 30 литра.Определено ще има по-голяма сила отколкото при затворена кутия..със всички негативни последици за това.Както ти казаха по-долу-може да се поекспериментира с тръба с голям диаметър,вътрешни панели за промяна на акустичния товар...Второто горещо го препоръчвам,но внимателно

Последно промяна от oceanman на Сря Яну 19, 2005 2:25 pm, променено общо 1 път.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не мога да повярвам, исках само да пробвам какво ще стане ако го сложа ARN-226-07/8 в 92 литровата ми кутия, в която беше едно време един 12 инчов говорител, заковах предната дъска и изрязах по малка дупка, баса беше убийствен !!! Гледах този малкия говорител и се чудех как може да свири толкова ниско. Да ви кажа чесно баса беше много по чист и дълбок от колкото 12инчовия ми бокс с говорител Ламар. Супер мерси много за това, че ме посъветвахте да си взема такъв говорител.
Сега мислия да си направя ТЛ с него.

Сега мислия да си направя ТЛ с него.