съвет за пищялка

Съобщение
Автор
guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

съвет за пищялка

#1 Мнение от guitman »

здравейте, преди десетина години си направих двулентови колони с куполни високочистотен високоговорител на благоевград ВКВ2531. наскора племенникъм ми смачка куполите им и реших да ги сменя с по добри. можете ли да ми препоръчате 8 омов куполен говорител със същите размери

bezobraznia

?!

#2 Мнение от bezobraznia »

Със кои "същите" размери !!?! :?: #$%
...дори линк към Благоевградския не виждам... :?
:wink: :roll: :wink:
Поздрави!

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: ?!

#3 Мнение от Zlatan Kitanov »

Дай диаметър на отвора, импеданс и.т.н. Пък и дали е фатално, ако са малко по-широки или по-тесни. Сигурно ще трябва да преработиш и филтъра, защото едва ли чувствителността им ще бъде същата.

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от guitman »

ами в благоевград може би вече не го произвеждат но мисля че този http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... -2533.html е почти същия говорител

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от oceanman »

И двете Жоре са прекрасни пищялки по своему...Но ДТ105Х все пак е по-нагоре...Води се хай-ендовска...Аз съм много доволен от нея..

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Zlatan Kitanov »

Аз имам ТС20 и мисля, че за парите си е чудесна.

Zmej

#9 Мнение от Zmej »

guitman написа:ами в благоевград може би вече не го произвеждат но мисля че този http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... -2533.html е почти същия говорител
Toй че е същия, същия е... Ако ти върши работа, взимай... Но ако можеш да избереш друг, който би ти паснал на дупките, по-добре ще направиш... :roll:

gps

#10 Мнение от gps »

guitman написа:ами в благоевград може би вече не го произвеждат но мисля че този http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... -2533.html е почти същия говорител
само размерите и номерацията е същата -на новото производство им са различни магнитите ,има и с 2 пъти по тънки !! толкова прилични вч говорители има по магазините само че не са с тази странна квадратна форма, най -добре е да си купи един приличен говорител и с една декоративна гривна (фланец) да скрие квадратната дупка в кутията.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Bojo »

Ако имаш възможност вземи си друг говорител. Бих те посъветвал за Logik by Vifa - има едни пищялки в ПАС - на цена са около 26лв и са много добри.
ПП Относно TC и DT - Аз лично съм твърдо за ДТ то.

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от guitman »

Bojo, искам да си купя друг говорител. можеш ли да ми дадеш линк или информация за посочените от теб пищялки и от къде мога да си ги закупя

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от guitman »

10x! и в пловдив го има но все още се надявам да намеря говорител с подходящи размери :D

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

6ГДВ

#15 Мнение от guitman »

а знаете ли от каде мога да намеря 6ГДВ - пищялки от старите "РАДИОТЕХНИКА - S90"

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”