Visaton couplet ke
-
ND
Visaton couplet ke
Здравейте мисля да си правя този модел на Visaton .
Някой ако има впечатления ще се радвам да ги сподели.
Някой ако има впечатления ще се радвам да ги сподели.
- DJ Popa
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Определено AL 130 може да се монтира в по-добра конструкция
. Не виждам смисъл да се слагат два скъпи мидбаса в едно тяло с куци характеристики. За мен добър проект с този мидбас е това:
http://www.visaton.de/english/artikel/art_585_6_20.html
http://www.visaton.de/english/artikel/art_585_6_20.html
-
ND
-
MAX
колони
Al130 имам го,но подобре го ползувай за среда от кам 500 нагоре до 4500-5000hz неможе да възпроезведе както трябва долните честоти няма вътък,съчетан с ниско честотен става добра колона
лични впечатляния.Абе бас си вади ама нещо липсва.Подприго с Al200 много динамичен бас добра отчетливост,ако слушаш ударни инструменти.
- DJ Popa
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: колони
MAX написа:Al130 имам го,но подобре го ползувай за среда от кам 500 нагоре до 4500-5000hz неможе да възпроезведе както трябва долните честоти няма вътък,съчетан с ниско честотен става добра колоналични впечатляния.Абе бас си вади ама нещо липсва.Подприго с Al200 много динамичен бас добра отчетливост,ако слушаш ударни инструменти.
Направи VIB 130 TL , пък тогава да видим няма ли достатъчно ниски честоти
-
ND
Не съм убеден, че силата му е от 500hz нагоре, това е ал. мембрана, която в средните честоти проявява малко или много материал типични резонанси.
Ако разгледаш схемотехниката на Visaton ще видиш, че взимат мерки за елиминирането им с паралелен малък кондензатор на нискочестотната индуктивност.
Couplet вече го привършвам и ще споделя впечатления по-късно,направих и срвнителен тест с купешки колони за около 1400лв.
Ако разгледаш схемотехниката на Visaton ще видиш, че взимат мерки за елиминирането им с паралелен малък кондензатор на нискочестотната индуктивност.
Couplet вече го привършвам и ще споделя впечатления по-късно,направих и срвнителен тест с купешки колони за около 1400лв.
- DJ Popa
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
ND написа:Ако разгледаш схемотехниката на Visaton ще видиш, че взимат мерки за елиминирането им с паралелен малък кондензатор на нискочестотната индуктивност.
-
MAX
Ако трябва да съм точен,аз съм му сложил по още 2 магнита от Бг говорители,стана малко по отчетлив и като цяло се дигна можеби с около 2-3 дб чувствителноста
.По този начин избягвам да слагам резистори на високите които са 90дб,нещо неме кефят тези корекции с резисторите.Струва ми се излишно да се зеносват 2 АЛ ки за коплет колоната 
-
ND
Не се нарича пасивен филтър от втори ред и го няма изобщо във vib130tl, виж филтъра на couplet двата кондензатора по 1,5микро и 6.8омовото съпр. това е веригата за която говоря.
Резонатора играе съвсем друга роля.
За средните честоти имах друго предвид, този говорител според мен показва пълните си възможности във сериите vox а там е пуснат от 200 до 3000 hz.
От допълнителен произволен магнит резултата ще е по-скоро отрицателен, аз съм слагал оригинален комп. магнит на Visaton и да си кажа честно не намерих разлика със и без него.
Резонатора играе съвсем друга роля.
За средните честоти имах друго предвид, този говорител според мен показва пълните си възможности във сериите vox а там е пуснат от 200 до 3000 hz.
От допълнителен произволен магнит резултата ще е по-скоро отрицателен, аз съм слагал оригинален комп. магнит на Visaton и да си кажа честно не намерих разлика със и без него.
- DJ Popa
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
А аз говорех за ТЛ-а. По отношение на Хелмхолцовите резонатори и тяхното предназначение в конкретната конструкция , то си е написано черно на бяло за какво служат и не е нужно да се спори по въпроса:
"...Two internal Helmholtz resonators are in use directly behind the woofer as sound absorbers..."
А схемата на филтрите на Коуплет нещо не ми харесва съвсем , както и цялата конструкция междувпрочем . Прекалено скъпи компоненти за прекалено малък резултат...
За тия финанси може да сглоби нещо в пъти по-добро , според мен.... Но това си е лично мое мнение... Надявам се , че ще напишеш някой отзив като сглобиш колоните.
От мен - УСПЕХ!
"...Two internal Helmholtz resonators are in use directly behind the woofer as sound absorbers..."
А схемата на филтрите на Коуплет нещо не ми харесва съвсем , както и цялата конструкция междувпрочем . Прекалено скъпи компоненти за прекалено малък резултат...
От мен - УСПЕХ!
-
ND
Колоните вече съм ги зглобил и тест съм направил с купешки, който идват малко повече от тях като цена, скоро ще постна и снимки.
Ще кажа за сега само, че резултата ме ''изненада''.
За vib130tl....не съм против, но "яденето" на мидбас с 2.2mh....
Ако имаш бъзможност да сравниш vib2000gf и vib 170al ще разбереш за какво говоря.... звучат коренно различно в средните честоти, а схемотениката на филтрите им е подобна на couplet и vib130tl съответно.
За аустичното оформление на vib130tl....евала....много елегантно решение...... но аз не търся на всяка цена максимално ниска долна гранична честота !!!
Пздрави и ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!!!!
Ще кажа за сега само, че резултата ме ''изненада''.
За vib130tl....не съм против, но "яденето" на мидбас с 2.2mh....
Ако имаш бъзможност да сравниш vib2000gf и vib 170al ще разбереш за какво говоря.... звучат коренно различно в средните честоти, а схемотениката на филтрите им е подобна на couplet и vib130tl съответно.
За аустичното оформление на vib130tl....евала....много елегантно решение...... но аз не търся на всяка цена максимално ниска долна гранична честота !!!
Пздрави и ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!!!!
-
MAX
-
ND
Мисля да ги слушам в къщи.......помещения дал господ.......и големи има.
Ако това под ника ти са колоните ти не можеш да си правиш изводи зa Couplet казвам това защото съм ги правил и то с KE25SC ........ пък и не се обиждай ама имам чувството, че не си ги скопосал много ........ компенсационни магнити взети отнякъде и лепнати???..... ВЧ на ниво 90db???........ и пследния ти пост.....
Мойте наблюдения показват , че колони който те карат да се дърпаш назад респ. те дразнят когато се приближаваш не им е наред най-малко филтъра....... та би ли казал схемата ако не е тайна?
Позадрави!!!!
Ако това под ника ти са колоните ти не можеш да си правиш изводи зa Couplet казвам това защото съм ги правил и то с KE25SC ........ пък и не се обиждай ама имам чувството, че не си ги скопосал много ........ компенсационни магнити взети отнякъде и лепнати???..... ВЧ на ниво 90db???........ и пследния ти пост.....
Мойте наблюдения показват , че колони който те карат да се дърпаш назад респ. те дразнят когато се приближаваш не им е наред най-малко филтъра....... та би ли казал схемата ако не е тайна?
Позадрави!!!!