теснолентови суббасови озвучителни тела helppp

Съобщение
Автор
Sasser

теснолентови суббасови озвучителни тела helppp

#1 Мнение от Sasser »

здравеите. Искам да направя едно озвучително тяло за суббас. Имам един благоевградски говорител точно като този с които са правили опита в статията за теснолентовите суббасове.
ето линка http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0

обаче има нещо което не разбирам в статията. В тези тела от четвърти ред говорителя на каде трябва да е обарнат.Към затворения обем или кам отворения ??? Защото на примерната схема излиза че трябжа да е обарнат кам затворения а магнита трябва да е откам басрефлекса.

моля помогнете че сам почти готов с кутията пак не знам каде да дупна дупката за басрефлекса.

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#2 Мнение от 100 »

По принцип е все едно към кой обем ще е обърнат високоговорителя, но е по-добре магнита да е към по-големия обем, в случая затворения. Причината е, че той също заема обем и ако не си го предведел в сметките, в по-големия обем ще окаже по-малко влияние. Пък и отворения обем понякога е твърде малък и магнита пречи за поставянето на тръбата.
Дерзай.

Sasser

#3 Мнение от Sasser »

Обаче няма ли да е по хубаво да е обарнат кам затворения обем . Смисал аз за първи път ще правя суб и мисля че ако предната част е кам затворения обем баса ще е по хубав.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivo_Hristev »

ориентацията на говорителя за тези честоти и подобна конструкция няма никякво значение. Както то харесва така ги ориентирай.

Sasser

#5 Мнение от Sasser »

мерси за отговорите аз утре ще я доварша и ще видя на каде ше го пахна щото до колкото разбрах няма никакво значение

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Според мен по добре е да го сложиш със магнита към отворения обем, за да може да се охлажда по добре говорителя, ако евентуално загрява. Но преди това преизчисли обема, като добавиш толкова литри, колкото ще ти заема басрефлектора и говорителя.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”