Сфера?

Съобщение
Автор
GabroVeca

Сфера?

#1 Мнение от GabroVeca »

съжалявам ако вече е било обсъждано но баща ми ме нави да се пробваме да направим сферична тонколона - мисли да я излее от цимент или гипс, но се чудим вътре какво да има, за да може да се излее. + това искам да попитам тези говорители Ether5 от къде и за колко могат да се намерят ?

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Sylis »

Само и единственно оттук:

http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=2858

GabroVeca

#3 Мнение от GabroVeca »

май май няма да я правя с ether :? толкова ли са скъпи частите?

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Dgd »

Сложи вътре стара баскетболна топка- като втвърди бетона режеш и вадиш! :D

GabroVeca

#5 Мнение от GabroVeca »

не е ли много малка :?
значи аз го замислям за събууфер да кажем поне едно 10-12" и си мислех за 30-50 литра. имаше едни топки такива ама много големи дето се яхаха и се скачаше с тях, та си мислех нещо такова да се използва

gps

#6 Мнение от gps »

Оставете тия зидаро-кофражни истории :wink: :D има си метод да се правят сферични колони от МДФ или ПДЧ или шперплат.....Габровеца-нали ти казах да прегледаш темата за "форма на кутията цилиндър" в car loudspeakers -мисля че там имаше линк към статия как се прави сферична кутия.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Borislav Uzunov »

GabroVeca написа:май май няма да я правя с ether :? толкова ли са скъпи частите?
Този говорител се прави от извънредно скъпи материали които са много редки, а частите му са още по-скъпи.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Ivan Rachev »

единственното скъпо нещо в едно аудиоустройство е звуковата картина която предлага...независимо какви части има в него и какво
"know-how" е използвано :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Nanko Rusev »

GabroVeca написа:не е ли много малка :?
значи аз го замислям за събууфер да кажем поне едно 10-12" и си мислех за 30-50 литра. имаше едни топки такива ама много големи дето се яхаха и се скачаше с тях, та си мислех нещо такова да се използва
А защо реши, че трябва да е свера? И защо реши да слагаш 8" fullrange като искаш "10-12" събууфер"

Защо не погледнеш темите за 10-12 хорни с Peerless ..

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Rusin Atanasov »

По руските сайтове има описано че й с картинки как се прави сферична колона . Ще потърся но не обещавом нищо. До колкото си спомням беше нещо с изрязване на пръстени от ПДЧ с различни диаметри и след слепване и доста ама доста шлайфане се постига желянеят ефект

GabroVeca

#12 Мнение от GabroVeca »

ами първо исках с етер-а защото доколкото разбирам вади възможно най-достоен звук за сфера..в смисъл исках нещо хубаво, НО (както винаги има поне 1 но) нямам средства за този говорител :) за това - събууфер. има една мрежа-тънка и с малки дупки - рабица му викаме тука.Та баща ми имаше идеята да вземе няколко метра и да ги нареже на тесни листове и да ги огъва на дъга, след като вземе повечко прави топка от тях, и върху нея се прави сферата, после само се изрязва рабицата,вади се и се шкурят вътрешните неравности. rusin ако успееш да намериш нещо полезно ще съм ти благодарен.

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от boris_valkov »

Здравейте,
http://boris.valkovi.net/e107_plugins/a ... %2FSferite
Ако някой се интересува мога да постна и размерите на отделните гевреци, за да Ви спестя малко сметки.

Но особено за суб мисля че няма смисъл да е сферичен.

А правенето на сфери би било оправдано за наистина хубави говорители и конструкция в която всичко друго вече е идеално настроено.

Поздрави :D

А и сега прочетох, за шкуренето отвътре - смятам, че не просто е излишно, а и дори резултата ще е по-добър ако вътре е неравно.

GabroVeca

#14 Мнение от GabroVeca »

ами аз си мислех ако стане суб-а да направя още 5 по-малки и ще стане една много ефектна системка :) само 1 плеър и усилвателче, но ако станат колонките те няма да са ми грижа...сеа ще видя кво ще стане че кат го знам бащата какъв е несериозен ...

Sasho Tashov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Sasho Tashov »

Ето едни специалисти в сферичната мода http://www.fergusonhill.co.uk/

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”