Какви филтри да сложа

Съобщение
Автор
EXTREMISTA

Какви филтри да сложа

#1 Мнение от EXTREMISTA »

Значи решил съм да си правя озвучително тяло с три говорителя:
12 инчов бас MEGAVOX и ще видя с какъв средночестотен и високочестотен говорител ще го комбинирам. Въпроса ми е филтрите за тези високоговорители от кой ред трябва да са. Нека пишат само хора които са правили нещо подобно и знаят на практика кое е най-добре за възпроизвеждане на най-добър звук.

entusiast4eto

#2 Мнение от entusiast4eto »

à áå ïè÷, òè íå çíàåø îùå êàêâè ùå ñà òè ãîâîðèòåëèòå, à ïèòàø êàêâè äà ñà òè ôèëòðèòå, ïúê äàæå è ïðåòåíöèè èìàø êîé äà òè îòãîâàðÿ!!!
òè ñè òîëêîâà çëå, àìà òîëêîâà çëå, ÷å âçåìè äà ïî÷åòåø ìàëêî, âñúùíîñòî ìíîãî, ÌÍÎÃÎ òðÿáâà äà ÷åòåø!

ï.ï. òàÿ òåìà ñè å íàïðàâî çà èçòðèâàíå, àìà àéäå äà íå ñå áúðêàì â äåëàòà íà àäìèíèòå

EXTREMISTA

#3 Мнение от EXTREMISTA »

entusiast написа:а бе пич, ти не знаеш още какви ще са ти говорителите, а питаш какви да са ти филтрите, пък даже и претенции имаш кой да ти отговаря!!!
ти си толкова зле, ама толкова зле, че вземи да почетеш малко, всъщносто много, МНОГО трябва да четеш!

п.п. тая тема си е направо за изтриване, ама айде да не се бъркам в делата на админите
Абе като те гледам и ти не разбираш много ама както и да е. Просто иска някаква обща, подчератавам обща представа дали ще бъдат, първи, втори или трети ред филтрите. Вече като се вземат говорителите ще се правят по обстойни изчисления

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Anakin »

6 ред филтри даже по добре 36,ся доволен ли си.Този въпрос е се едно да питаш имам 100вт бас 400л кутия ли да сложа.

EXTREMISTA

#5 Мнение от EXTREMISTA »

Anakin написа:6 ред филтри даже по добре 36,ся доволен ли си.Този въпрос е се едно да питаш имам 100вт бас 400л кутия ли да сложа.
Все още не съм доволен
мерси за вниманието :D

DJ_Sven

#6 Мнение от DJ_Sven »

Чета и не мога да преценя темата към кой раздел отива - към "1KW" или към "Бисери" :lol:
Аз съм направил трилентова система с 12" бас и мога да ти кажа, че настройката на филтъра ми отне няколко месеца. Трябва вече да си си избрал драйверите и чак след това да прецениш какви филтри ще слагаш :!:

P. S. При мен например филтрите са съответно бас - I, среди - I, високи - III ред, но това не означава, че и при теб ще е същото :!:

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#7 Мнение от Simonov »

Anakin написа:6 ред филтри даже по добре 36,ся доволен ли си.Този въпрос е се едно да питаш имам 100вт бас 400л кутия ли да сложа.
Мдааааа :roll:
Прав е Anakin - слагаш тигана преди да си хванал рибата. Я първо си купи говорителите, пък после питай какви да са филтрите.
entusiast написа:...вземи да почетеш малко, всъщносто много, МНОГО трябва да четеш!
:idea: Ей тва е много добър съвет. Така да знаеш :!: :)

Поздрави :)

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Какви филтри да сложа

#8 Мнение от Bojo »

EXTREMISTA написа:Значи решил съм да си правя озвучително тяло с три говорителя:
12 инчов бас MEGAVOX и ще видя с какъв средночестотен и високочестотен говорител ще го комбинирам. Въпроса ми е филтрите за тези високоговорители от кой ред трябва да са. Нека пишат само хора които са правили нещо подобно и знаят на практика кое е най-добре за възпроизвеждане на най-добър звук.
Не си уточнил за какъв точно конкретен говорител питаш. Гугала за "MEGAVOX + 12" + Loudspeaker" дава 72000 резултата. Затова не получваш никакъв конкретен отговор. Иначе си прав - има несъвместими комбинации. И пиши какво точно какво искаш да получиш като краен резултат.

entusiast4eto

#9 Мнение от entusiast4eto »

DJ_Sven написа:×åòà è íå ìîãà äà ïðåöåíÿ òåìàòà êúì êîé ðàçäåë îòèâà - êúì "1KW" èëè êúì "Áèñåðè" :lol:
"Áèñåðè", "ÁÈÑÅÐÈ"!!! :smt041

Åêñòðåìèñòå, çà äà ñè ïîíå ìàëêî óäîâëåòâîðåí îò òåìåòà ñè, ùå òè îáÿñíÿ íàêðàòêî ñëåäíîòî:
Ôèëòðèòå, íàé-îáùî êàçàíî, ñëóæàò äà êîðèãèðàò íåäîñòàòúöèòå íà ãîâîðèòåëèòå. Àêî ãîâîðèòåëÿò å "ñúâúðøåí", òîé âúäïðîèçâåæäà öåëèÿò äèàïàçîí äîáðå è íÿìà íóæäà äåà ñå êîðèãèðà êàêâîòî è äà å. Òîãàâà íÿìàø íóæäà è îò ìíîãîëåíòîâà ñèñòåìà. Èíà÷å â ìíîãîëåíòîâàòà, áàñîâèÿò ãîâîðèòåë ñâúðøâà íÿêúäå, ñëåä òîâà ïîåìàò äðóãèòå ãîâîðèòåëè - êîé êîëêîòî ìîæå è äîêúäåòî ìîæå. È êàêòî ãî ìîæå. À ôèëòúðà "ðåæå" è ðàçïðåäåëÿ äèàïàçîíà ìåæäó îòäåëíèòå ãîâîðèòåëè, "íàïàñâà" ãîâîðèòåëèòå åäèí êúì äðóã (àêî íå ñà ïîäáðàíè îïòèìàëíî è íÿêîé îò òÿõ å ïî-÷óâñòâèòåëåí, ïî-"ìîùåí" è âçèìà ïðåâåñ) è êîðèãèðà íÿêîè íåäîñòàòúöè âúâ âúçïðîèçâåæäàíåòî íà îòäåëíèòå ãîâîðèòåëè.
Òàêà ÷å, ôèëòúðúò å íóæíîòî çëî ïðè ìíîãîëåíòîâàòà ñèñòåìà è çàâèñè ÈÇÖßËÎ îò ïîäáðàíèòå ãîâîðèòåëè.
Òàêà ÷å íå ñå ñúðäè, àìè âçåìè äà ïîïðî÷åòåø ìàëêî - ïî ìðåæàòà èìà èíôîðìàöèÿ êîëêîòî ùåø. Àêî íå ÷åòåø àíãëèéñêè èëè íåìñêè, ïðîáâàé ðóñêè.,Àêî è ðóñêè íå ðàçáèðàø, ñåãà å âðåìåòî äà ïî÷íåø äà ó÷èø ÷óæäè åçèöè, çàùîòî ìè çâó÷èø ìíîãî "çåëåí" è å äîáðå äà ïî÷íåø äà óçðÿâàø â ïðàâèëíàòà ïîñîêà. :D
Ïîçäðàâè.

gps

#10 Мнение от gps »

Какъв е смисъла да спорите-нали Екстремиста си изтегли книгата на Попянев (а и други могат да я дръпнат)-просто прегледайте книгата!!

EXTREMISTA

#11 Мнение от EXTREMISTA »

Не се сърдя на никого, че не знам някой работи не ги знам, и мерси много на тези които казаха по-нещо. А относно в книгата пише всичко за филтрите и го изчетох, но както споменах исках просто така информативно в повечето случаи за трилентова система да знам от кой ред са филтрите.
Поздрави :D

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Zografov »

Защо не се "запознаеш" първо с двулентовите системи?!?!С филтъра на трилентовата ще имаш такава играчка,че както не си и навътре,ще се побъркаш :lol: И моят съвет е да ползваш изчисленията само за ориентир,по-натам импровизация,проби и....СЛУШАНЕ!!!Понякога може и да се учудиш как предварителните изчисления се разминават значително с получените като краен резултат стойности на елементите на филтъра,след многократни проби и слушане.

Поздрави и успех!!! :wink:
Изображение

EXTREMISTA

#13 Мнение от EXTREMISTA »

Edgecrusher написа:Защо не се "запознаеш" първо с двулентовите системи?!?!С филтъра на трилентовата ще имаш такава играчка,че както не си и навътре,ще се побъркаш :lol: И моят съвет е да ползваш изчисленията само за ориентир,по-натам импровизация,проби и....СЛУШАНЕ!!!Понякога може и да се учудиш как предварителните изчисления се разминават значително с получените като краен резултат стойности на елементите на филтъра,след многократни проби и слушане.

Поздрави и успех!!! :wink:
ММ да. Сега като започна да се замислям и да чета малко повечко се оказва че ще ми дойде малко зорно да направя този трилентов филтър. Най-добре е както казваш да направя двулентолвия, няма кво д аси играя и да се мъча да изкарам перфектен звук (все пак ще е за вкъщи тази система). Благодаря за съвета. :D
Поздрави
Митко

HI-FI

#14 Мнение от HI-FI »

EXTREMISTA написа:... няма кво д аси играя и да се мъча да изкарам перфектен звук (все пак ще е за вкъщи тази система) ...
8O А за къде смяташ, че трябва да бъде системата ти, за да се помъчиш да изкараш перфектен звук :?: :?: :?: :roll:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Ivan Rachev »

много добър въпрос на който отговора ми се струва че ще е поредния бисер :D :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”