Опит за ремонт на 10" от MonitoR

Съобщение
Автор
TheFirstKW

Опит за ремонт на 10" от MonitoR

#1 Мнение от TheFirstKW »

Здравейте аудиофили.От известно време чета форума въпреки че съм по-скоро лайк в тази област.По необходимост ми се налага да ремонтирам сам един 10" говорител от двулентов Monitor.Говорителя има малка пробойна откъм ръба в следствие на отверка-един приятел превози колоната в багажник пълен с инструменти :evil:
Мога да се сдобия със всичко необходимо,само трябва да ми споменете.
Ясно е че скъсан говорител не може да се слуша,но имам толкова приятни моменти с него ,че не мога да го изхвърля преди да съм пробвал.
Интересува ме с какво да разсъхна лепилото,защото rubber surround гумичката си е читава?Един приятел ще ми намери резервни части,ако може да се нарекат така,но първо трябва да разглобя говорителя. Той няма желание да се занимава.Ще внимвам да не засегна гънката и мембраната до колкото мога,а също така и с центроването. В общи рамки проблемът е дребен,а на шпулата нищо й няма.Какво лепило ще ми препоръчате за сглобяването?Гледам съм гидове и ще е най-добре да ме насочите с линкове към някой илюстриран,защото опитът ми се свежда само до руски говорители и то преди години,в най-общи рамки невзискателни неща :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”