FRS8 Horn Project

Съобщение
Автор
blia

#1 Мнение от blia »

иха:) мисля да го пробвам това..празници идват..свободно време:))
хм..обаче откъдето и да го погледна си е един грозен сандък и искам да питам доколко може да са важни обемите м/у K и J i L и C?

t.e. нещо такова..
Изображение
2 парчета по малко материал...
?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Във варианта на Bila говорителя ще сочи нагоре!

Според мен не си струва толкова много материал и труд за този говорител. Не казвам, че е лош, дори съм много доволен в басрефлекса, в който съм го сложил, но чак пък хорни.... много са му.
Ползата от хорна е евентуално по-късно да сложиш някой Fostex.

blia

#3 Мнение от blia »

3aropka написа:Във варианта на Bila говорителя ще сочи нагоре!
това лошо ли е? предвид тия 70 см височина?:)
а и не е чак нагоре..леко под ъгъл..по към слушателя отколкото в оригиналния вариант...а и може някой малък Fostex по натам...

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Проблем...

#4 Мнение от Kiril Kirilov »

Мисля, че единствения проблем е повечето бачкане дето ще хвърлиш... иначе няма да има никакви други ядове според мен относно хорна ... Дори и аз съм мислил за него...

blia

Re: Проблем...

#5 Мнение от blia »

kirilov написа:Мисля, че единствения проблем е повечето бачкане дето ще хвърлиш... иначе няма да има никакви други ядове според мен относно хорна ... Дори и аз съм мислил за него...
това ако е за мен...
изключая неправилната форма на страните...бачкането си е същото..т.е. 1 сглобка повече..но пък 2 тънки парчета за лепене по малко;)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Stefan Stefanov »

Между другото МатКАД даваше доста лоши резултати за ТЛ с този говорител когато линията се разширява (т.е. прилича на хорна). Не знам дали за истинска хорна това ще е вярно. Може би е добре първо да се сметне с някой добър софтуер.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Zlatan Kitanov »

Немецът пише, че са били изненадани при тестовете от добрия бас за толкова малък говорител, но това се обяснило с насочеността на отвора на хорната назад към ъгъла. Има добра пространственост и детайлност, но и оцветяване и потискане високите, което нямало как да не стане, изхождайки от това, че работи само един говорител.
Динамиката е много слаба, сравнена с други варианти.
Както пише Загорка, говорителят може да се смени с Фостекс.
Дават съвет и да се изглаждат ръбчетата, а празнините да се запълнят с пяна или кварцов пясък.
Най-общо е това.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”