Sub с ВКН10330, Help help help
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Параметри
След като ти бяга резонансната честота с 15 херца спрямо фабричната(Това са 42% отклонение), нали се сещаш колко е приложимо някой да ти даде готова конструкция?!?! Еквивалентния обем пък изобщо не го дават производителите, така че всичко ще бъде чиста случайност....
Скови нещо и го пусни да свири. Моят личен съвет(който съм сигурен, че едва ли ще последваш) е да направиш затворен обем, колкото се може по-голям... Така ще избегнеш неприятни явления, свързани с незнанието на многото параметри....
И какво те накара да купиш това изделие, което не отговаря на минималните изисквания за говорител?
Скови нещо и го пусни да свири. Моят личен съвет(който съм сигурен, че едва ли ще последваш) е да направиш затворен обем, колкото се може по-голям... Така ще избегнеш неприятни явления, свързани с незнанието на многото параметри....
И какво те накара да купиш това изделие, което не отговаря на минималните изисквания за говорител?
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Мощност
В затворен обем ще носи на по-голяма мощност от усилвателя,защото затворения въздух ще държи мембраната да не отскача както при подрезонансни честоти с басрефлектор, което не е малко
Баса ще е по-стегнат и наистина е по-безразличен дизайна...
За литража, наистина не знам... Гледай да не дадеш за сандък, повече от разликата в цената на БГ-говорителя и нещо по-свястно, което би работило в смешно малък сандък. Например аз съм си купил на Физатон W200S (76 лв.), закойто симулацията на JBL Speakershop препоръчва като оптимален обем с басрефлектор 17 литра а за затворен 9
. Даже 9 литра не мога да му скова, щото не би се събрал... Ако правиш 200 литров гардероб, де ще му излезе края 

Баса ще е по-стегнат и наистина е по-безразличен дизайна...
За литража, наистина не знам... Гледай да не дадеш за сандък, повече от разликата в цената на БГ-говорителя и нещо по-свястно, което би работило в смешно малък сандък. Например аз съм си купил на Физатон W200S (76 лв.), закойто симулацията на JBL Speakershop препоръчва като оптимален обем с басрефлектор 17 литра а за затворен 9

- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
W200S
Само си го гледам в шкафа вече 3-ти месец.... Нали се захванах със средните ТЛ-и... Само на симулация мина
. Някъде след нова година ще го боря...

- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Суб
Мисля да го направя басрефлектор и с автомобилен усилвател, DIY или готов все едно. А и ще го направя мобилен за да мога да го местя и в къщи ще имам 12 волтово захранване, за да мога да експериментирам...
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Sub с ВКН 10330 Help
Дано съветът ми към Ioan не идва малко късно. Пич, не се занимавай с това дърво. Имам два такива доста отдавна-щях да правя нещо за кола стях.... но се отказах. Вчера си поиграх малко и сложих един във кутия с обем около 100 л. Без корекции е пълна скръб. Със тях - също
. При усилени баси и loudness излизат някви нискочестотни звуци но това не е музика. Двата "свирят" АБСОЛЮТНО РАЗЛИЧНО. Погледни сайта на Благоевград- там има една колона с тоя високоговорител с обем около 30 л - Тонакс04. Нямам идея как свири,но ако искаш-пробвай.

Ïè÷ èñêàì äà òè êàæå , ÷å ãîâîðèòåëÿ íå å ÷àê òîëêîâà çëå çà ïàðèòå ñè . Íî íàèñòèíà áåç ðåàëíè ïàðàìåòðè íÿìà äà ñòàíå íèùî ñúñ ñìÿòàíåòî äîðè è íà çàòâîðåí îáåì . À 100 ëèòðà çàòâîðåí îáåì íà òîçè ãîâîðèòåë ñà ìó ìíîãî.
Ïî ïðèíöèï àêî èñêàø äà ïðàâèø íåùî ìàëêî ïî ñåðèîçíî ñ íåãî ïîíàáóòàé ñå îùå ìàëêî è ìó ñìåíè ãúíêàòà è ñëåä òîâà äà òè ñâàëÿò õàðàêòåðèñòèêàòà ñëåä ìàëêî ðàçðàáîòâàíå. Ìèñëÿ , ÷å ùå òè ñòðóâà êúì 20 ëåâà. Ðåçóëòàòà ùå å âïå÷àòëÿâàù â ñðàâíåíèå ñ òîâà , êîåòî å â ìîìåíòà
.
Ïî ïðèíöèï àêî èñêàø äà ïðàâèø íåùî ìàëêî ïî ñåðèîçíî ñ íåãî ïîíàáóòàé ñå îùå ìàëêî è ìó ñìåíè ãúíêàòà è ñëåä òîâà äà òè ñâàëÿò õàðàêòåðèñòèêàòà ñëåä ìàëêî ðàçðàáîòâàíå. Ìèñëÿ , ÷å ùå òè ñòðóâà êúì 20 ëåâà. Ðåçóëòàòà ùå å âïå÷àòëÿâàù â ñðàâíåíèå ñ òîâà , êîåòî å â ìîìåíòà