Привет на всички
От скоро зная този форум и като го видях за първи път просто ме вманиачихте оше повече (не знам дали за добро или за лошо

)
Проблемат ми е следният:
Преди около година, година и 2-3 месеца си купих receiver JVC чрез който постигнах наистина около 3000 пъти по-добър звук отколкото до преди това

. Гадното оба4е е това, че парите ми стигнаха само за него (по това време рабтех, но вече не тъй като ходя на училище

). От тогава все се опитвам да събера пари за да му купя добри колони чрез които да мога наистина да се наслаждавам на звука който вади споменатия по-горе receiver. Видях обаче че явно в блиското бъдеще няма да успея да събера достатъчно пари и затова реших да сглобя собственоръчно някакви прилични колони(далече сам от мисълта че ще направя нещо наистина добро). Проблемът в случая е асолютно нищо не разбирам

(което всъщност е доста голям проблем). За това молбата ми ако можете да ми помогнете по какъвто и да е начин. На първо време ме интересува как бих могъл да изчисля за определен говорител каква кутия ще трябва да се направи?
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ МИ ПОМОГНАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
И СЕ НАДЯВАМ ДА НЕ МЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ТАЗИ ДОСТА ТРУДНА ЗАДАЧА