Philips AD5200M

Съобщение
Автор
DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Philips AD5200M

#1 Мнение от DRGeorgiev »

Мнения за този драйвер на Philips AD5200M . Имах възможноста тази вечер да го тествам.Алнико магнит,медна капачка,хартиена шпула.Шасито е от щампована ламарина и това не ми хареса изобщо.Драйвера има сериозен потенциал,но според мен се нуждае от ново стабилно дървено шаси,фазов палец и подходяща гофра,без да се пипа звуковата бобина.Само искам да вметна че след прослушването на PHILIPS-са, прослушахме с моя приятел Калитин и fostex FE206E.
Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.
Прикачени файлове
DSC00050.JPG
DSC00051.JPG
DSC00048.JPG
DSC00053.JPG
DSC00046.JPG

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Philips AD5200M

#2 Мнение от DRGeorgiev »

Малко инфо.
Прикачени файлове
philips2.jpg
philips1.jpg

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от haralanov »

DRGeorgiev написа:Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.
Изображение Това все едно аз съм го писал.
DRGeorgiev написа:Драйвера има сериозен потенциал,но според мен се нуждае от ... подходяща гофра
Каква е твоята аудио-мотивация да мислиш че оригиналния гофър е неподходящ и според теб какъв би бил по-подходящ и защо?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от velinski »

Аз имам чифт Philips AD1256/M8, които никога не бих пипнал да ги модвам, защото свирят без забележки за конструкцията си. Та в тая връзка защо преценихте на базата на 1 говорител, слушан на пълно акустично късо, че гофрите са зле (ако нямаш предвид подмяна заради дефектите от снимката), шасито е зле и че има нужда от фазов палец? 8O

Шасито на моите е от щанцован алуминий, нищо "ламаринесто" няма в него. На твоя говорител би трябвало да е същото.

Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivan Rachev »

...моляте не сменяй гънките , особено с тези които сложи на благоевградските 8-ци . Болшинството от говорители на Райчев са УБИТИ с такива гънки , явно някъде в пловдивско има гънков корифей , дано не е ББА . Шасито е много далече от добро ако ще да е от щанцован титан , и дървено би подобрило поведението и тона на говорителя , стига да го направиш от правилното дърво.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Моят съвет е просто да се възстанови говорителят, като се премахне ужасното подлепване на гънката. Никаква смяна на гофрата, ако не искаме просто да унищожим звука му. Поставянето на фазов палец просто ей-така, без анализ какво ще промени той, също няма никакъв смисъл.
Изработката на ново шаси предвид състоянието на мембраната също е неоправдано. Най-добре е ребрата да се подлепят с вложки от подходящ материал.
Поставянето на Fostex FE-206Е върху акустичен панел със сигурност води до плачевни резултати. Както неведнъж съм споменавал, единственото му сполучливо приложение е голямогабаритна заднонатоварена хорна.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от DRGeorgiev »

haralanov написа:
DRGeorgiev написа:Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.
Изображение Това все едно аз съм го писал.
DRGeorgiev написа:Драйвера има сериозен потенциал,но според мен се нуждае от ... подходяща гофра
Каква е твоята аудио-мотивация да мислиш че оригиналния гофър е неподходящ и според теб какъв би бил по-подходящ и защо?

Гофърът е стар ,леко напукан и кърпен с лепилце на две места,грозен е.Гривните по краищата на гофрите са от хартия която е разпокъсана и грозна,там мисля че може да се постави корк добре оформен.Със подходящ исчислен фазов палец нещата мисля че ще са по добре.Ако тези драйвери бяха мои веднага ще направя шаси от дърво и преместя конструкцията на него,оригиналното шаси направо и то си пее допълнително уверявам ви.
Последно промяна от DRGeorgiev на Нед Дек 06, 2009 4:53 pm, променено общо 1 път.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от DRGeorgiev »

velinski написа:Аз имам чифт Philips AD1256/M8, които никога не бих пипнал да ги модвам, защото свирят без забележки за конструкцията си. Та в тая връзка защо преценихте на базата на 1 говорител, слушан на пълно акустично късо, че гофрите са зле (ако нямаш предвид подмяна заради дефектите от снимката), шасито е зле и че има нужда от фазов палец? 8O

Шасито на моите е от щанцован алуминий, нищо "ламаринесто" няма в него. На твоя говорител би трябвало да е същото.

Изображение
А аз го бих барнал задължително.Говоритела го демонтирахме от оригинална мониторна колона на Philips затворен обем,имаше и високочестотен драйвер хартиен с конус отпред,алнико магнитче.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Nanko Rusev »

А защо го демонтирахте от оригиналната му колона :(

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от DRGeorgiev »

Ivan Rachev написа:...моляте не сменяй гънките , особено с тези които сложи на благоевградските 8-ци . Болшинството от говорители на Райчев са УБИТИ с такива гънки , явно някъде в пловдивско има гънков корифей , дано не е ББА . Шасито е много далече от добро ако ще да е от щанцован титан , и дървено би подобрило поведението и тона на говорителя , стига да го направиш от правилното дърво.
Съгласен съм с теб !!! Нямам коментар !

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от DRGeorgiev »

Nanko Rusev написа:А защо го демонтирахте от оригиналната му колона :(
С моят приятел искаме да го монтираме на open baflle

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от DRGeorgiev »

Rumen Suvandjiev написа:Моят съвет е просто да се възстанови говорителят, като се премахне ужасното подлепване на гънката. Никаква смяна на гофрата, ако не искаме просто да унищожим звука му. Поставянето на фазов палец просто ей-така, без анализ какво ще промени той, също няма никакъв смисъл.
Изработката на ново шаси предвид състоянието на мембраната също е неоправдано. Най-добре е ребрата да се подлепят с вложки от подходящ материал.
Поставянето на Fostex FE-206Е върху акустичен панел със сигурност води до плачевни резултати. Както неведнъж съм споменавал, единственото му сполучливо приложение е голямогабаритна заднонатоварена хорна.
Има нещо което ми дразни слуха много във фостекса,слушах го във добре направена хорна от един доктор,там свиреше най-добре отколкото в даласи,този драйвер има издразващи среди и високи,явно слуха ми така го възприема.

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#13 Мнение от DRGeorgiev »

Ако приятеля ми няма нищо напротив ,мога да пусна снимки на монитора Philis да го видите ако имате интерес.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Rumen Suvandjiev »

DRGeorgiev написа: Със подходящ исчислен фазов палец нещата мисля че ще са по добре.
Кое ще стане по-добре?
Кой ще го изчисли?
Как се изчислява фазво палец?

Ентусиазмът е хубаво нещо, но нека не говорим наизуст!
Бес сериозни познания и опит по този начин само се съсипват стари драйвери с колекционерска стойност!

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#15 Мнение от DRGeorgiev »

Да дааа ! Затова съм в този форум ! И смятаме да потърсим компетентната помощ и съвети от ваша страна ! И от хората който се занимават с драйвери,да не ги цитирам сега по имена но дали ще разкрият тайните за подобряване :D :roll:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”