Philips AD5200M
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Philips AD5200M
Мнения за този драйвер на Philips AD5200M . Имах възможноста тази вечер да го тествам.Алнико магнит,медна капачка,хартиена шпула.Шасито е от щампована ламарина и това не ми хареса изобщо.Драйвера има сериозен потенциал,но според мен се нуждае от ново стабилно дървено шаси,фазов палец и подходяща гофра,без да се пипа звуковата бобина.Само искам да вметна че след прослушването на PHILIPS-са, прослушахме с моя приятел Калитин и fostex FE206E.
Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.
Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Philips AD5200M
DRGeorgiev написа:Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.

Каква е твоята аудио-мотивация да мислиш че оригиналния гофър е неподходящ и според теб какъв би бил по-подходящ и защо?DRGeorgiev написа:Драйвера има сериозен потенциал,но според мен се нуждае от ... подходяща гофра
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Аз имам чифт Philips AD1256/M8, които никога не бих пипнал да ги модвам, защото свирят без забележки за конструкцията си. Та в тая връзка защо преценихте на базата на 1 говорител, слушан на пълно акустично късо, че гофрите са зле (ако нямаш предвид подмяна заради дефектите от снимката), шасито е зле и че има нужда от фазов палец?
Шасито на моите е от щанцован алуминий, нищо "ламаринесто" няма в него. На твоя говорител би трябвало да е същото.

Шасито на моите е от щанцован алуминий, нищо "ламаринесто" няма в него. На твоя говорител би трябвало да е същото.

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
...моляте не сменяй гънките , особено с тези които сложи на благоевградските 8-ци . Болшинството от говорители на Райчев са УБИТИ с такива гънки , явно някъде в пловдивско има гънков корифей , дано не е ББА . Шасито е много далече от добро ако ще да е от щанцован титан , и дървено би подобрило поведението и тона на говорителя , стига да го направиш от правилното дърво.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Моят съвет е просто да се възстанови говорителят, като се премахне ужасното подлепване на гънката. Никаква смяна на гофрата, ако не искаме просто да унищожим звука му. Поставянето на фазов палец просто ей-така, без анализ какво ще промени той, също няма никакъв смисъл.
Изработката на ново шаси предвид състоянието на мембраната също е неоправдано. Най-добре е ребрата да се подлепят с вложки от подходящ материал.
Поставянето на Fostex FE-206Е върху акустичен панел със сигурност води до плачевни резултати. Както неведнъж съм споменавал, единственото му сполучливо приложение е голямогабаритна заднонатоварена хорна.
Изработката на ново шаси предвид състоянието на мембраната също е неоправдано. Най-добре е ребрата да се подлепят с вложки от подходящ материал.
Поставянето на Fostex FE-206Е върху акустичен панел със сигурност води до плачевни резултати. Както неведнъж съм споменавал, единственото му сполучливо приложение е голямогабаритна заднонатоварена хорна.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
haralanov написа:DRGeorgiev написа:Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.Това все едно аз съм го писал.
Каква е твоята аудио-мотивация да мислиш че оригиналния гофър е неподходящ и според теб какъв би бил по-подходящ и защо?DRGeorgiev написа:Драйвера има сериозен потенциал,но според мен се нуждае от ... подходяща гофра
Гофърът е стар ,леко напукан и кърпен с лепилце на две места,грозен е.Гривните по краищата на гофрите са от хартия която е разпокъсана и грозна,там мисля че може да се постави корк добре оформен.Със подходящ исчислен фазов палец нещата мисля че ще са по добре.Ако тези драйвери бяха мои веднага ще направя шаси от дърво и преместя конструкцията на него,оригиналното шаси направо и то си пее допълнително уверявам ви.
Последно промяна от DRGeorgiev на Нед Дек 06, 2009 4:53 pm, променено общо 1 път.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
А аз го бих барнал задължително.Говоритела го демонтирахме от оригинална мониторна колона на Philips затворен обем,имаше и високочестотен драйвер хартиен с конус отпред,алнико магнитче.velinski написа:Аз имам чифт Philips AD1256/M8, които никога не бих пипнал да ги модвам, защото свирят без забележки за конструкцията си. Та в тая връзка защо преценихте на базата на 1 говорител, слушан на пълно акустично късо, че гофрите са зле (ако нямаш предвид подмяна заради дефектите от снимката), шасито е зле и че има нужда от фазов палец?![]()
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
А защо го демонтирахте от оригиналната му колона 

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Съгласен съм с теб !!! Нямам коментар !Ivan Rachev написа:...моляте не сменяй гънките , особено с тези които сложи на благоевградските 8-ци . Болшинството от говорители на Райчев са УБИТИ с такива гънки , явно някъде в пловдивско има гънков корифей , дано не е ББА . Шасито е много далече от добро ако ще да е от щанцован титан , и дървено би подобрило поведението и тона на говорителя , стига да го направиш от правилното дърво.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
С моят приятел искаме да го монтираме на open baflleNanko Rusev написа:А защо го демонтирахте от оригиналната му колона
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Има нещо което ми дразни слуха много във фостекса,слушах го във добре направена хорна от един доктор,там свиреше най-добре отколкото в даласи,този драйвер има издразващи среди и високи,явно слуха ми така го възприема.Rumen Suvandjiev написа:Моят съвет е просто да се възстанови говорителят, като се премахне ужасното подлепване на гънката. Никаква смяна на гофрата, ако не искаме просто да унищожим звука му. Поставянето на фазов палец просто ей-така, без анализ какво ще промени той, също няма никакъв смисъл.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Ако приятеля ми няма нищо напротив ,мога да пусна снимки на монитора Philis да го видите ако имате интерес.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Кое ще стане по-добре?DRGeorgiev написа: Със подходящ исчислен фазов палец нещата мисля че ще са по добре.
Кой ще го изчисли?
Как се изчислява фазво палец?
Ентусиазмът е хубаво нещо, но нека не говорим наизуст!
Бес сериозни познания и опит по този начин само се съсипват стари драйвери с колекционерска стойност!
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Да дааа ! Затова съм в този форум ! И смятаме да потърсим компетентната помощ и съвети от ваша страна ! И от хората който се занимават с драйвери,да не ги цитирам сега по имена но дали ще разкрият тайните за подобряване