Сферични тела

Съобщение
Автор
strombringer

Сферични тела

#1 Мнение от strombringer »

Здравейте!
Знам,че темата е захващана тук там във ворума но никаде не е довършена. А мен ме интересува живо. :?:
Случайно ми попаднаха две сверични тела произведени в ГДР преди 30 години ,но единия високоговорител е дал фира-kSP 215K.
Обема е около 14 литра а диаметара на kSP 215K е 20см.
Какво ще ме посъветвате да го отремонтирам ли или да си купя два нови?
В немските форуми споменават за тези говорители , но никаде не открих характеристики ....
Някой колега може ли да сподели опита си с мен.
Иска ми се да чуя как свирят тези неща.
Благодаря.

gps

#2 Мнение от gps »

Знам ги тези сфери-на времето много ми харесваха ама колко вода изтече оттогава........за ремонт-трябва да го направи специалист а за смяна с други говорители трудно ще подбереш подходящ според обема а и е желателно да е фулрейндж .

strombringer

#3 Мнение от strombringer »

A знаеш ли от каде мога да намеря характеристиките на говорителите?
Какво ти е мнението за тях?

gps

#4 Мнение от gps »

Много са стари и се съмнявам дали и в немските сайтове ще ги има.Пък и най-добре е да ги чуеш тъй като твоите едва ли след толкова години ще отговарят на това което им е дал производителя!

Аватар
DDB
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от DDB »

Направо дай говорителите за ремонт, ако те интересува къде, пиши на лично. Помня ги тези сфери, навремето на тях пускаха плочи в немския културен център, тогава това беше едното от две-трите места, където можеше да се купят прилични плочи, а тези сфери направо ме изумиха, като ги чух за пръв път.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”