Стъклена и минер. вата в МЕТРО

Съобщение
Автор
Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Razar »

Точно така и за изолация на тръби. Иначе в нея има разни вредни съсътавки и може да доведе до рак и други заболявания.

rudiem

#4 Мнение от rudiem »

За минералната вата не знам, но със стъклена съм работил(преди години се наложи да сменяме водосъдържателя на един бойлер) и имам много неприятни спомени. Не съм сигурен дали става въпрос за същото нещо, но го имай впредвид. И ако използваш стъклена има опастност да се натроши във вид на стъкле прах на дъното на кутията.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Cvetomir »

А какво ли ще стане ако направиш кутията с двойни стени и между тях сложиш ватата ??? Като се замислля звучи интересно но да видим какво ще кажат по-запознатите по въпроса. А какво ще стане ако влезат стъклените прашинки(защото ги има) между магнитите ( сещаш ли се за какво иде реч.

rudiem

#7 Мнение от rudiem »

haverr уточни малко как я виждаш тая работа с двойните стени, че нещо не схванах съвсен ясно.
Да нямаш предвид от типа на онези панели тип санвдич от двете страни твърд материял, а по средата вата или стиропор?

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

дф

#8 Мнение от Cvetomir »

Нещо такова но не съм сигурен че конструкцията ще ефективна. По принцип съм мисли за кутия от бетон ама бая кофраж ще си правя.

gps

Re: дф

#10 Мнение от gps »

haverr написа:Нещо такова но не съм сигурен че конструкцията ще ефективна. По принцип съм мисли за кутия от бетон ама бая кофраж ще си правя.
Виждал съм и съм чувал в заведения субове вградени в стената-просто са изляли бетонна ниша и са сложили преден панел с говорителите-не смятам че звука е кой знае какво.Единственото предимство-ако имаш в къщи някакви ниши между колони или вградени стенни гардероби(които искаш да махнеш) -можеш да оползотвориш мястото.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Cvetomir »

Имам необходимите инструменти (бащами се занимава с мебели) измисли го и ще видим дали неможе да се направи :)

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rumen Suvandjiev »

haverr написа:А какво ли ще стане ако направиш кутията с двойни стени и между тях сложиш ватата ???
Какъв би бил смисълът на такъв експеримент?
Какво би искал да постигнеш с това?

ultimate написа: Едит// Аз се питам друго. Какво ще стане, ако бокса се направи от тънки стени, но оребрени надлъжно. Дори /идея на Божо/ звукът вътре да върви в нещо като система от шестостенни тръби. Нещо като силно удължени пчелни килийки. Разбира се, с много по-голямо сечение и малък брой. И So/Sd = 1 да речем. Тогава конструкцията ще бъде като хартиените гнезда на осите - яка и лека. И чрез пълнене на произволна част от килийките с звукопоглъщащ материал ще има мегдан за експерименти.
Правено е и то много отдавна.
Един от най-популярните примери е легендарната серия B&W Matrix.
Този вид конструкция не ни освобождава от задължението да правим дебели стени...

haverr написа:Нещо такова но не съм сигурен че конструкцията ще ефективна. По принцип съм мисли за кутия от бетон ама бая кофраж ще си правя.
И това е правено.
Бетонът е добър материал за колони, но кофражът е недопустим.
Затова се правят от пресован бетон, което е трудно постижимо в домашни условия...

По принцип, преди да си губим времето с нещо, не е зле да помислим каква е целта на заниманието.
След това да проверим дали случайно някой не се е сетил преди нас.

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Аз съм с минерална вата в колоните, все още не се е разхвърчала из помещението :) След слагането имаше малко прах на дъното и това беше.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”