Избор на говорител за НЧ ОТ

Съобщение
Автор
McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

Избор на говорител за НЧ ОТ

#1 Мнение от McBright »

Здравейте,

В главата ми сега се мъти малко. Опитвам се да си избера НЧ говорител, който ще свири като subwoofer. Принципно съм се спрял на BMS 12S330, даже съм и го поръчал, но все пак имам малко своите съмнения.

Гледам че MMS-а е 133гр. правя някакви симулации с аматьорските програми и излиза че в затворен обем (тъй като много държа на ударността) ще имам времезакъснения ДО 5мс.

Чудя се обаче дали може да се разчита на това, защото все пак 133гр. мембрана са си не малко.

В тази връзка погледнах и W300S на Визатон, който е с по-ниска FS и по-лека мембрана. Това обаче не ми се връзва, защото знам, че ФС-а е пряко зависим от ММС-а. Може би да се обяснява с големия VAS.

В общи линии по симулации излиза, даже че по-тежкият 12с330 е по-ударен от по-лекия w300s.

Та кой от двата говорителя бихте избрали вие ?

Принципно ще го ползвам в колата, но все пак се опитвам с малкото пари с които разполагам, да гоня SQ.
Основните говорители са BG17 - 4 от пред и 4 от зад във изляти форми, че се опитвам да им запазя детайлността и насочеността към празната ми тиква :D.
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Borislav Stankov »

Спомням си, че някой във форума доста се беше заиграл с BMS-а та даже и субхорна имаше опитай с търсачката.

Това си е профи драйвер и по паспорт му дават 80 л. затворен обем, та веднага ми изниква въпроса - какъв багажник имаш :) ?

А и разликата в чувствителноста на БГ17 и БМС-а е доста.

Това са нещата които ми идват на първо четене.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от McBright »

Borislav Stankov написа:Спомням си, че някой във форума доста се беше заиграл с BMS-а та даже и субхорна имаше опитай с търсачката.

Това си е профи драйвер и по паспорт му дават 80 л. затворен обем, та веднага ми изниква въпроса - какъв багажник имаш :) ?

А и разликата в чувствителноста на БГ17 и БМС-а е доста.

Това са нещата които ми идват на първо четене.
Изчел съм всичките теми за БМС-а, писах и 1-2 лс-та с молба да го чуя.

Смятайки го с разни програми излиза да е ОК и в 50тина литра затворен, за това което търся, а именно не гюфта-гюфта, а удърност, но все пак и достатъчно звуково налягане. БГ17ките са бая и от там доста по-чувствителни взети заедно, но пък за това е усилвателя - за да мога да регулирам това от него - просто няма да е увеличен канала с БГ17ките, толкова колкото за баса. Също така, при бридж канала за баса дава 220 вата, докато при 2хстерео дава 2х6*, та ще имам едни 6дб и от разлика в мощността, пък и като за кола, мога да преживея и малко еквалайзерна настройка, а и акустиката и .... Абе бях ВРЕМЕННО с един херц известно време, ама беше много размазан ... продадох го и пак почнаха чуденията.

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivelin Braikov »

Като искаш ударност - 15S330 :D
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
Momchil
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Momchil »

Ех , като си спомня преди години ....... :)

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... sc&start=0

Всеки си има период на израстване .
Успех !

Поздрави: Момчил

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DLS »

Hertz-a не е изненада, че не ти е харесал щом търсиш по-стегнато и ударно звучене. Един от говорителите, който трябва да ти хареса със сигурност е ОА12 на длс. Не се води от параметъра чувствителност само на хартия обаче, реално почти всеки бас гони 100-те дБ при замерване в купето. Не че това е някакъв критерии понеже като цяло и чъвствителността на бг17-ките няма как да я съотнесеш към тези хипоттични 100дБ поради неяснотата около насочването и разстоянието бг17 - слушател :)
Най-неприятно ще е ако добрата ударност се получи за сметка на плътността на баса, което често съм наблюдавал. Ще имаш доста предпоставки да усетиш неприятната склонност на авто купето да "разбучава" басите ако прекалиш с голямата чувствителност на басовия драйвер, което и ще оперира в затворен обем :?

Тая тема не е ли за авто раздела? :)

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Marian Lozev »

По повод BMS12S330 имам 1бр. но е на 8ohm... :? ...скоро няма да има.. :evil:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от McBright »

Marian Lozev написа:По повод BMS12S330 имам 1бр. но е на 8ohm... :? ...скоро няма да има.. :evil:
Да, чакам го този говорител вече 2ри месец, но смятам и да го дочакам. Веднъж вече избързах и взех друг, вместо този, втори път обаче не мисля да се излъжа така. В крайна сметка, пък, може да дойда и да взема 2 на по 8 ома и да ги връзвам така :twisted:, пак ще стигна 4 ома :wink:.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”