Плазмени говорители
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Плазмени говорители
тук http://www.plasmatweeter.de/ някой сблъсквал ли се с подобни говорители и чувал ли ги е как звучът
Последно промяна от Borislav Uzunov на Чет Юни 08, 2006 12:41 am, променено общо 1 път.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Хубаво сеирят, спор няма.
Лично аз съм слушал плазмения агрегат на Magnat и просто нямам забележки.
Звукът е перфектен, но за съжаление имат някои конструктивни и експлоатационни проблеми.
За да се получи достатъчно високо звуково ниво, трябва размерът на разряда да е по-голям. В такъв случай обаче в помещението се отделя голямо количество озон, за който има нормирана концентрация за жилищно помещение (това е причината старите лазерни принтери да имат озонов филтър).
Американската фирма Plasmatronic беше решила проблема като в агрегата на озвучителното тяло се поставя бутилка аргон (не се майтапя!), от която по тръбички газът се подава към разрядите ( 5 на брой) и йонизацията се извършва в инертна среда.
Друго решение, което се прилага днес е да се използва рупор пред разряда. Така са конструирани първите комерсиално пуснати говорители на Ionophone, такива са и драйверите на Acapella.
Ако те интересува, мога да те напълня със схеми.
Имам и собствена разработка.....
Ако има интерес, мога да спретна една статийка и да я постна в сайта.
Лично аз съм слушал плазмения агрегат на Magnat и просто нямам забележки.
Звукът е перфектен, но за съжаление имат някои конструктивни и експлоатационни проблеми.
За да се получи достатъчно високо звуково ниво, трябва размерът на разряда да е по-голям. В такъв случай обаче в помещението се отделя голямо количество озон, за който има нормирана концентрация за жилищно помещение (това е причината старите лазерни принтери да имат озонов филтър).
Американската фирма Plasmatronic беше решила проблема като в агрегата на озвучителното тяло се поставя бутилка аргон (не се майтапя!), от която по тръбички газът се подава към разрядите ( 5 на брой) и йонизацията се извършва в инертна среда.
Друго решение, което се прилага днес е да се използва рупор пред разряда. Така са конструирани първите комерсиално пуснати говорители на Ionophone, такива са и драйверите на Acapella.
Ако те интересува, мога да те напълня със схеми.
Имам и собствена разработка.....
Ако има интерес, мога да спретна една статийка и да я постна в сайта.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™