OSB плоскости
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
OSB плоскости
Какво ще кажете за OSB плоскостите ? Около 50% по-евтини са от MDF, за шперплат да не говорим. Някой използвал ли ги е при конструиране корпусите на озвучителни тела? Впечатления ?

-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
OSB
Аз съм правил корпуси от OSB 16 и 20мм и впечатленията ми са следните: материала на различните производители има различни мрханични свойства, лесно се реже и фрезова, но инструментите трябва да са идеални. Не понася шкурка под 100 и абрихт - започва да се цепи. Всички сглобки които се виждат трябва да са под 45 градусов наклон защото челата се различават по структура. За фасона има два начина - байц и обемен прозрачен грунд - 4-10 ръце редувайки със шлайфане до идеално гладка повърхност или байц (или черна боя). В първия случай остава само рисунъка, а във втория и обемната структура на материала. Накрая - полиуретанов лак. Труда е много и по скоро не си заслужава. За акустичните свойства на този материал има в нета (не се спомням къде точно, в сп. AUDIOEXPRES - 99г, и в книгата на Бат (на руски) "Любителски конструкции на озвучителни тела" част 2. Последния плюе OSB то, но пък той прави само Hi End.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
thanks, Bojo,
що се отнася до фасона - смятам, че няма да имам проблеми, т.к. ще го фурнировам /може би и от двете страни/; малко ме смущават дебелините, които посочваш - 16 и 20 мм; тези, за които имам информация са 9, 12, 15, 18, 22, 25 мм.
---
OSB = Oriented Strand Boards
http://diy-audio.atspace.org/osb2.GIF
що се отнася до фасона - смятам, че няма да имам проблеми, т.к. ще го фурнировам /може би и от двете страни/; малко ме смущават дебелините, които посочваш - 16 и 20 мм; тези, за които имам информация са 9, 12, 15, 18, 22, 25 мм.
---
OSB = Oriented Strand Boards
http://diy-audio.atspace.org/osb2.GIF

- SlowDead
- има известен опит

- Обратна връзка:
http://diy-audio.atspace.org/osb2.GIF - error
403 - You do NOT have permition to access this file directly!
Your referrer should be a web site hosted by ATSPACE.COM!
Your referrer should be a web site hosted by ATSPACE.COM!
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
OSB
За 20мм със сигурен щото кутиите бяха едни пирамидки и падна голямо смятане на ъгли и т.н.т., а пък сега премерих едни кутии дето стоят в съседната стая и ги изкарвам 17мм ???
П.П.
Пише, че има и плочи с различни повърхности - шлайфани, по шлайфани и ...
П.П.
Пише, че има и плочи с различни повърхности - шлайфани, по шлайфани и ...