vitekk написа:Да те разочаровам - ударен бас няма да излезе от този говорител, колкото и да го мъчиш....причините трябва да са ти пределно ясни

По-добре изкарай максимално нисък бас и го режи на 50-60 херца и остави нещо друго да свири нагоре
Това исках да чуя. За Car speaker се потруди достатъчно. И той и аз

. Завършвам го както е, пък като ми омръзне ще си направя друг с друг говорител. По нисък бас от това, което е в момента едва ли може да се изстиска от тоя HERTZ
myst3 написа:Ти сега на колко го режеш и с какви колони слушаш? Възможно ли е да се застъпват и да се интерферират, и от там да ти се губят по-високите честоти от баса? При мен, при първите прослушвания на Каппа-та се губеше ударността именно заради това. Оказа се, че съм обърнал кабелчето по невнимание

Не го режа. Пускам му директно басовия канал. Естествено пробвах и на нормален. Явно е от говорителя. При мен системата е малко сложна

Колоните да ми четири броя трилентови SONY (абсолютно еднакви), на които съм добавил вата и читави филтри и съм запушил дупките на басрефлекса. Имам и един център, койти съм си правил аз. Усилвателите са два, също DIY. Един четириканален с мосфети и едно STK изкормено от една система. Имам и още един четириканален с TDA7294, който ми остана от колата и с него си правя тестовете.
poseydon написа:Един може би не мнго важен въпрос имам, а именно защо говорителят е завъртян толкова накриво. Логото му е почти наобратно...Това от невнимание ли е...

Нарочно е

Като го монтирах на кутията реших временно да го захвана с винтове направо за дървото, обаче три винта се скъсаха и се наложи "малко" да го позавъртя. Естествено, че в завършен вид няма да е така;)