SUB с Hertz ES250

Съобщение
Автор
The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#46 Мнение от The_voice »

В процес на слушане:D
Изображение
Другари, дайте идея какво да правя...
Слагах вата, намалих обема с 10 после с 15 литра с едно/няколко дървени трупчета, запуших дупката на басрефлекса и все същото - няма ударен бас. На жена ми това и харесва, но на мен не.
Ако намаля обема на 40 литра и настроя ФИ на 30 - 32 Хц какво ще се получи?

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#47 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Да те разочаровам - ударен бас няма да излезе от този говорител, колкото
и да го мъчиш....причините трябва да са ти пределно ясни :) По-добре
изкарай максимално нисък бас и го режи на 50-60 херца и остави нещо
друго да свири нагоре :)

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#48 Мнение от Martin Krumov »

Ти сега на колко го режеш и с какви колони слушаш? Възможно ли е да се застъпват и да се интерферират, и от там да ти се губят по-високите честоти от баса? При мен, при първите прослушвания на Каппа-та се губеше ударността именно заради това. Оказа се, че съм обърнал кабелчето по невнимание :)

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#49 Мнение от poseydon »

Един може би не мнго важен въпрос имам, а именно защо говорителят е завъртян толкова накриво. Логото му е почти наобратно...Това от невнимание ли е... :?:

Едит:

А иначе браво за добре реализирания проект, слушал съм аз двунамотковия модел ES250D мисля че беше, ударност нямаше почти никаква, но тресеше като за автомобилен говорител не е толкова зле, аз лично не харесва размазания бас, но вкусове всякакви....Важното е да си го ползваш със здраве и в бъдеще още по-хубава система да си направиш....Поздрави!
Последно промяна от poseydon на Сря Юни 21, 2006 1:48 am, променено общо 1 път.

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#50 Мнение от The_voice »

vitekk написа:Да те разочаровам - ударен бас няма да излезе от този говорител, колкото и да го мъчиш....причините трябва да са ти пределно ясни :) По-добре изкарай максимално нисък бас и го режи на 50-60 херца и остави нещо друго да свири нагоре
Това исках да чуя. За Car speaker се потруди достатъчно. И той и аз ;). Завършвам го както е, пък като ми омръзне ще си направя друг с друг говорител. По нисък бас от това, което е в момента едва ли може да се изстиска от тоя HERTZ :D
myst3 написа:Ти сега на колко го режеш и с какви колони слушаш? Възможно ли е да се застъпват и да се интерферират, и от там да ти се губят по-високите честоти от баса? При мен, при първите прослушвания на Каппа-та се губеше ударността именно заради това. Оказа се, че съм обърнал кабелчето по невнимание :)
Не го режа. Пускам му директно басовия канал. Естествено пробвах и на нормален. Явно е от говорителя. При мен системата е малко сложна :D Колоните да ми четири броя трилентови SONY (абсолютно еднакви), на които съм добавил вата и читави филтри и съм запушил дупките на басрефлекса. Имам и един център, койти съм си правил аз. Усилвателите са два, също DIY. Един четириканален с мосфети и едно STK изкормено от една система. Имам и още един четириканален с TDA7294, който ми остана от колата и с него си правя тестовете.
poseydon написа:Един може би не мнго важен въпрос имам, а именно защо говорителят е завъртян толкова накриво. Логото му е почти наобратно...Това от невнимание ли е... :?:
Нарочно е ;) Като го монтирах на кутията реших временно да го захвана с винтове направо за дървото, обаче три винта се скъсаха и се наложи "малко" да го позавъртя. Естествено, че в завършен вид няма да е така;)

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#51 Мнение от Martin Krumov »

Е ако го "режеш" според мен ще е много по-добре! Може и да греша ама на твое място бих опитал.

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#52 Мнение от McBright »

Дам със "срез" на 50-100хз говорителя свири доста по-добре - личен опит имам с него, както казах вече.
Иначе - аз хубави системи не съм чувал - готови ТЛ или хорни, но спрямо мойте ТВМ-и баса изостава от към удърност, но не чак толкова осезаемо. Докато разликата от 5-8 херца по-долу като граница определено се осещат и басчето за филми и рапче си трябваше ...

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#53 Мнение от The_voice »

Хе 50 - 100 Хц... Ти таман ли си? Знаеш ли колко много има между 50 и 100 херца?

gps

#54 Мнение от gps »

При отрязване на 50-80 хц ударен бас няма как да чуеш,дори и на 100 хц пак ще е трудно.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”