а ето какво пише в маила маистора

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-1-ви маил

Конструкцията е сметната За материал 25мм.Но ти си преизчисли за какъвто имаш.Желателно е да сложиш 2листа на челото.Пищялката аз слагам задължително отдолу,под баса.И леко изместена от остта.Голямата тънкост е ватата...Горе-долу слагай как съм нарисувал,но си поекспериментирай...Отдолу съм ти написал колко херца ще даде системата при различни нива...Резултатите са феноменални...Гледай ватата да не закрива прохода,т.е. да има свободно пространство за въздуха.Но експериментирай.Това е истината.Идеалната геометрия е само част от брънката при изработването на сполучлива ТЛ.Другото е ватата.Отвора ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изрязваш на 150 мм надолу от ръба на кутията(както е дадено)Иначе-лошо.Отражатели не е лошо да има в долните.Спазвай размерите точно...Успех и питай нещо,ако не ти е ясно...
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-2-ри маил

Хубаво е предния панел да е двоен...Конструкцията е огромна и за преден панел 18 мм е тънко...Колкото по-качествен корпус-толкова по-добре..Не бързай направи тази ТЛ добре...Тя ще ти се отблагодари за вложената енергия.Затворената кутия е отлична,която си направил.Тя може да остане за задни..Ако искаш,направи пробите(С демпвана линия),и тогава сложи и предния панел...Технологията мисля,че я разбираш-Събираш всичко и оставяш едната страница разглобяема...Демпваш правилно всички стени.Последната 1/6 оставяш празна...След пробите,ако е много ватата,можеш да махнеш,но да не остане по-малко от 2/3(последната е 1/3 празна...)Когато всичко е балансирано добре-слепваш подвижната страница...Затова е хубаво да си готов и с пищялката и филтъра,защото балансирането на ТЛ е комплексна работа...Успех..