Ïðåäëîæåíèå çà ìîèòå ÏÚÐÂÈ ÊÎËÎÍÊÈ
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Да се върнем на ватата. За облицоване на стените трябва нещо по-плътно. От това, което пробвах най-добър ефект има един материал, който беше използван за направата на дълги пътеки за челно премятане, кълбета и тем подобни по "физическо". Май му викаха кече. Първо лепя 1см от него и отгоре 1см обикновен дунапрен - като сандвич. Дунапрена го залепвам в няколко точки за да не се получи и слой от лепило посредата. Използвам "момент" на Хенкел.
Такова кече трудно се намира, но имаше едни тънки домакински гъбички за попиване-0,5 см, които ми се струва че могат да го заменят. Въобще, трябва да пробваш всякакви материали и различни дебелини. Идеята е да има градация в плътността за да се поглъщат различните честоти.
За запълване на обема, освен със синтетичната бяла вата за якенца, непременно опитай и със 100% вълнена прежда
раздиплена равномерно по възможно най-зашеметяващия начин. Най-доброто е обикновена вълна.
А с преградите много лесно може да стане по-зле. Има такива - само като прът между две || стени и са за намаляване на излъчването от корпуса. А има и цели плоскости с които може да си докараш още резонанси. Аз пробвах да ги дупча с различни диаметри, поставях ги под различни ъгли да убиват стоящите вълни и т.н.т., и накрая ги махнах
. Все пак действах на сляпо, но ако подходиш научно може и да стане. В крайна сметка се получава по-стегнат и контролиран бас и подсилени долни среди, но не трябва да има оцветяване и мътилка.
Такова кече трудно се намира, но имаше едни тънки домакински гъбички за попиване-0,5 см, които ми се струва че могат да го заменят. Въобще, трябва да пробваш всякакви материали и различни дебелини. Идеята е да има градация в плътността за да се поглъщат различните честоти.
За запълване на обема, освен със синтетичната бяла вата за якенца, непременно опитай и със 100% вълнена прежда

А с преградите много лесно може да стане по-зле. Има такива - само като прът между две || стени и са за намаляване на излъчването от корпуса. А има и цели плоскости с които може да си докараш още резонанси. Аз пробвах да ги дупча с различни диаметри, поставях ги под различни ъгли да убиват стоящите вълни и т.н.т., и накрая ги махнах

-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка: