"The best" material za kolkoni
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
stani80
Progressor аз до колкото мога да смятам си направих малко из4исления и по моите изчисления кутия с обем 350л ще тежи някъде към 260кг(стените са по 3см.,което маи е малко множко) .Което наистина е много но с малко малко по малки размери преспокоино теглото може да се намали до 100 и малко кг.Което си е съвсем нормално за една много ка4ествена колона.Пример с един модел на JBL не6то в стил к.... която теже6е към 100кг е беше адски голяма разбира се цената стигаше небето нещо в стил 12к$!!!!.НО както и да е.жсе пак изкам да знам дали някои знае как се правят колони от камък, тоест примерно какви лепила се използват с какжи ма6ини се обработва камъка и т.н
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
stani80 написа:Progressor аз до колкото мога да смятам си направих малко из4исления и по моите изчисления кутия с обем 350л ще тежи някъде към 260кг...НО както и да е.все пак изкам да знам дали някои знае как се правят колони от камък, тоест примерно какви лепила се използват с какви ма6ини се обработва камъка и т.н
и аз се включвам в молбатаprogressor написа:колега, моля те не се занимавай с глупости
-
gps
Писнало ми е от тоя мрамор-години наред обикаля тая легенда чувал съм такива няколко пъти и не смятам че свирят кой знае как
Използвайте мрамора за паметници-например паметник на Незнайния(защото нищо не знае
и не разбира) Тонколонопроизводител!!Стани 80-обърни се към някоя фирма за надгробни паметници-те ще ти свършат работа и даже ще ти я украсят с гълъбчета розички и каквото там искаш
-
stani80
-
rudiem
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
gps
През далечната 1985 година един студент в МЕИ Варна си направи мраморни тонколони че и благоевградски говорители сложи вътреstani80 написа:добре ще имам предвид препоръките ви ,но някои ден си направя колони от мрамор(дано да е по скоро) ли4но 6те ви поканя да ги 4уете:)
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Гледай сега, хората от форума, които искат да те отклонят от тази ти идея, не го правят, за да се заяждат, а за да ти спестят месеци безплоден труд.stani80 написа:добре ще имам предвид препоръките ви ,но някои ден си направя колони от мрамор(дано да е по скоро) ли4но 6те ви поканя да ги 4уете:)
Мраморът не става и толкова.
- Нисък декремент на затихване.
- Купища резонанси (как няма да има с едрокристалната си структура).
- Крехкост, която не позволява добро притискане при монтаж на говорителите...
Няма да изброявам повече.
-
stani80
добре де вече разбрах че щом 10 и повече човека ми казват едно и също нещо значи то може и да е вярно.Плус това преди малко се разрових и отново си видях мечтаната колона
http://www.jbl.com/home/k2_story/k2_exposed.aspx
От тук също видях и че маретиала за кутията е MDF което също ми даде поводи за размисъл:)Иначе някои мойе да ми каже дали знае някоя програма за генериране на честоти каквито аз желая?
http://www.jbl.com/home/k2_story/k2_exposed.aspx
От тук също видях и че маретиала за кутията е MDF което също ми даде поводи за размисъл:)Иначе някои мойе да ми каже дали знае някоя програма за генериране на честоти каквито аз желая?
-
Teodora Todorova
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: