"The best" material za kolkoni

Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#31 Мнение от Teodor Gugulanoff »

@stani80
~2800 kg/m3 < - > ~700 kg/m3 -- калкулирай сам; ако става въпрос за някакви джвъчки 20 литра - колега, моля те не се занимавай с глупости ;)
Изображение

stani80

#32 Мнение от stani80 »

Progressor аз до колкото мога да смятам си направих малко из4исления и по моите изчисления кутия с обем 350л ще тежи някъде към 260кг(стените са по 3см.,което маи е малко множко) .Което наистина е много но с малко малко по малки размери преспокоино теглото може да се намали до 100 и малко кг.Което си е съвсем нормално за една много ка4ествена колона.Пример с един модел на JBL не6то в стил к.... която теже6е към 100кг е беше адски голяма разбира се цената стигаше небето нещо в стил 12к$!!!!.НО както и да е.жсе пак изкам да знам дали някои знае как се правят колони от камък, тоест примерно какви лепила се използват с какжи ма6ини се обработва камъка и т.н

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Ivan Rachev »

stani80 написа:Progressor аз до колкото мога да смятам си направих малко из4исления и по моите изчисления кутия с обем 350л ще тежи някъде към 260кг...НО както и да е.все пак изкам да знам дали някои знае как се правят колони от камък, тоест примерно какви лепила се използват с какви ма6ини се обработва камъка и т.н
progressor написа:колега, моля те не се занимавай с глупости ;)
и аз се включвам в молбата :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gps

#34 Мнение от gps »

Писнало ми е от тоя мрамор-години наред обикаля тая легенда чувал съм такива няколко пъти и не смятам че свирят кой знае как :evil: Използвайте мрамора за паметници-например паметник на Незнайния(защото нищо не знае :wink: :D и не разбира) Тонколонопроизводител!!Стани 80-обърни се към някоя фирма за надгробни паметници-те ще ти свършат работа и даже ще ти я украсят с гълъбчета розички и каквото там искаш

stani80

#35 Мнение от stani80 »

добре ще имам предвид препоръките ви ,но някои ден си направя колони от мрамор(дано да е по скоро) ли4но 6те ви поканя да ги 4уете :):)

rudiem

#36 Мнение от rudiem »

А дали ще е много нахално, ако помолим да направиш колоните по подобие на някои вече правени от друг материал за да има база за сравнение. :D

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:2aab7fa69f="stani80"]добре ще имам предвид препоръките ви ,но някои ден си направя колони от мрамор(дано да е по скоро) ли4но 6те ви поканя да ги 4уете :):)[/quote:2aab7fa69f]

От това наистина почти нищо не разбрах!
Абе в училище не са ли ви учили да пишете?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#38 Мнение от Ivan Rachev »

:D абе ей :mrgreen: ще каниш съученици да си пишете домашните :wink:
Виж какво пише под ранга Ти и се опитаи да се придържаш към него.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

rudiem

#39 Мнение от rudiem »

Дано само домашните да ги ишат малко по-вярно. :D :D :D :D

gps

#40 Мнение от gps »

stani80 написа:добре ще имам предвид препоръките ви ,но някои ден си направя колони от мрамор(дано да е по скоро) ли4но 6те ви поканя да ги 4уете :):)
През далечната 1985 година един студент в МЕИ Варна си направи мраморни тонколони че и благоевградски говорители сложи вътре 8O ,после изхвърли бгговорителите и мина на Tonsil ,после и на Visaton !Иди го питай за мрамора :wink: :D (Ама ще трябва да го откриеш в Канада :wink: )

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#41 Мнение от Rumen Suvandjiev »

stani80 написа:добре ще имам предвид препоръките ви ,но някои ден си направя колони от мрамор(дано да е по скоро) ли4но 6те ви поканя да ги 4уете :):)
Гледай сега, хората от форума, които искат да те отклонят от тази ти идея, не го правят, за да се заяждат, а за да ти спестят месеци безплоден труд.
Мраморът не става и толкова.
- Нисък декремент на затихване.
- Купища резонанси (как няма да има с едрокристалната си структура).
- Крехкост, която не позволява добро притискане при монтаж на говорителите...
Няма да изброявам повече.

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#42 Мнение от Stoqn »

От тази легенда с мрамора ми е дошло догуша как да му обясниш на един човек че мрамора не става за тонколони.На него са му казали че това е най-добрия матерял и не може да го убедиш в обратното.Питали са ме поне 10 човека зашо не правя тонколони от мрамор а от MDF .Мрамора бил по добър от МDF/ 8O

stani80

#43 Мнение от stani80 »

добре де вече разбрах че щом 10 и повече човека ми казват едно и също нещо значи то може и да е вярно.Плус това преди малко се разрових и отново си видях мечтаната колона
http://www.jbl.com/home/k2_story/k2_exposed.aspx
От тук също видях и че маретиала за кутията е MDF което също ми даде поводи за размисъл:)Иначе някои мойе да ми каже дали знае някоя програма за генериране на честоти каквито аз желая?

Teodora Todorova

#44 Мнение от Teodora Todorova »

8O 8O 8O - Наистина така се ококорих като прочетох темата. Думи нямам.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#45 Мнение от Rumen Zografov »

Freestate написа:8O 8O 8O - Наистина така се ококорих като прочетох темата. Думи нямам.
:wink:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”