Първи стъпки в направата на колони

Съобщение
Автор
scourge

#31 Мнение от scourge »

Важното е да пробвам зада видя разликата(да я усетя). :D

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#32 Мнение от Dman »

да ползваш готови кутии и да търсиш за тях драйвери - трудна работа..
но имайки предвид че си начинаещ пробвай, от опит глава не боли,
стига да имаш време и средства,
след това направи сравнение с друг говорител..В крайна сметка оценката е на слух..и винаги прави сравнение поне с още няколко озвучителни тела...твои , на приятели , или дори чути в магазина...

поне 3-4 конструкции трябва да сглобиш ,за да ти се изяснят нещата към коя концепция да се насочиш...и разбира се в голяма степен можеш да се довериш на юсерите във форума, не е нужно топлата вода да се преоткрива постоянно :))

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#33 Мнение от Dman »

да, и за различните кутии..
ще звучат съвсем различно..да ,да, дори и да са с еднакви драивери..
ако са обаче с БГ драйвери , дори и да са точни кутиите пак ще звучат различно :))

scourge

#35 Мнение от scourge »

Само за опит са тея две различни кутии :D
Ако на ресийвъра си сложа малкия TL-проект(а ресийвъра е доста мощен) мога по някакъв начин да изготи самият ресийвър, защото тука един приятел ме наплаши, че ако му сложа тези колони, мога да го изгоря??? 8O
Обясни ми,че имало някаква обратна връзка и т.н.
Така че моля ви кажете дали наистина има някаква възможност от тези колони(малките TL-ки) да ми изгори ресийвъра? 8O 8O 8O 8O

scourge

#37 Мнение от scourge »

Ох успокои ме, защото доста се бях притеснил!
Ако ми изгори ресийвъра просто ще се самоубия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

scourge

#38 Мнение от scourge »

Абе хора още ми е малко търсене, за това моля ви се кажете има ли някакъв начин, така като си правя сам колони да изгоря ресийвъра??? 8O
Моляви кажете!!!

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#39 Мнение от SlowDead »

начи виш пич ако ресейвъра ти е от хубавите ако му вържес слабички колонки и ако ги увеличиш така че да се натварят те променят съпротивлението си.. в този случаи (ако ти е хубав ресеивъра) тои 100% ще има защита и ще изключи автоматично или ще спре точно тогава звука към колоната (при проба съм установил че басовете спират .. по време на баса тои не подаваше сигнал към колоната ми защото тя ще изфарчи ) другия варянт е ако ти изгори колоната и ти се окъси намотката би трябвало да имаш някакви бушончета .. на моя амп има такива а струва само 17 лв платката :) и когато свързах изхода с масата на късо бушона на + мисля че беше изгоря и требваше да го сменя :) ако незнаеш да поясня че едно бушонче струва по-малко от 20 стотинки :) така че не се притеснявай ресейвъра ти няма да изгори .. :)

scourge

#40 Мнение от scourge »

Ok THANKS!!!!! :D :D :D :D :D

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#41 Мнение от SlowDead »

Апък за колоните .. защо не си направиш голям ТЛ проект с ТВМ както аз правя в момента .... копуваш си първо басовите говорители 30 лв е броиката зглобкваш им кутиите .. аз пари за материал не давах ... ако можеш и ти да си намериш плоскости доста ще спестиш .. и по нататака вече като си събереш парички ще им вземеш високочестотните говорители ;) но поне ще знаеш че проблем няма да имаш а звука ще е доста по-добър от малкия ТЛ проект ... истински хубавите неща стават бавно :)

AdsBot [Google]

#42 Мнение от AdsBot [Google] »

èçâèíåòå ìå ÷å âëèçàì êàòî ãîñò,àìà íåùî ðåãèñòðàöèÿòà... :oops: :oops:
SlowDeath,ìîëÿ òå ìåòíè íà òîçè ìåèë-teodor_tomov@abv.bg-÷åðòåæèòå çà ãîëåìèÿ ÒË,÷å ìè ñå èñêà äà îçâó÷à îùå åäíà ñòàÿ(îêîëî 20 êâ.ì.)
Ïèñíà ìè äà ñå çàíèìàâàì ñ ãîòîâè "îçâó÷èòåëíè òåëà",äåòî ñòðóâàò ìàéêà ñè è áàùà ñè :twisted: , à ïúê ñàìî òå èíôîðìèðàò êàêâî âúðâè ïðåç ïëåúðà

scourge

#43 Мнение от scourge »

Това с големия TL-проект е доста добра идея, но не видях никаде във форума да има чертежи, характеристики и т.н. Видях само малук и среден TL-проект. Затова ако можеш да постнеш нещо по вупроса ще ти бъда адски благодарен!! :D :D

scourge

#45 Мнение от scourge »

То така като гледам, започвам сериозно да се замислям!
Май ще правя нещо малко по-голямо. Да речем нещо като средния TL-проект(е след малко време като се видя пове4е с пари де :) ).
Само моля Кирилов да сподели как са :D
И сащо ако може(както написах по-горе) някой да даде някакви схеми, характеристики или там каквото има за големия TL-проект. :D

И ако искате може някой ден да се сабереме някаде да пиеме пиеме по нещо и да полафиме :D :D :D

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”