ïðîåêòèðàðàíå íà êîëîíà
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
говорителите ги водят хи-енд ,дотук добре...
но имам леки опасения ,които съм длъжен да спомена..
моето мнение е че използването на алуминиев мид-бас и вземайки предвид общата ниска чувствителност на колоната - 84 дБ
ще доведе до ниска обща динамика на звученето на колоната,
и загуба на детайл при слушане при ниски звукови нива
алумина си има специфично звучене ,особено когато е в мидбас...
дано това мое съмнение се окаже погрешно и звученето да е на ниво..
бтв доста хора които се занимават сериозно с аудио не признават нищо друго освен хартия когато се касае за материал за мембрана...разбира се специално обработена и импрегнирана...но все пак вкусове има най различни...
но имам леки опасения ,които съм длъжен да спомена..
моето мнение е че използването на алуминиев мид-бас и вземайки предвид общата ниска чувствителност на колоната - 84 дБ
ще доведе до ниска обща динамика на звученето на колоната,
и загуба на детайл при слушане при ниски звукови нива
алумина си има специфично звучене ,особено когато е в мидбас...
дано това мое съмнение се окаже погрешно и звученето да е на ниво..
бтв доста хора които се занимават сериозно с аудио не признават нищо друго освен хартия когато се касае за материал за мембрана...разбира се специално обработена и импрегнирана...но все пак вкусове има най различни...
-
AdsBot [Google]
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
И аз не обичам неестествени материали...Дидо,между другтото слушах на Визатон в магазинчето им една трилентова с алуминиевия мид-бас за среда...Добре се справяше на ниски нива...Но и мен ме смущава алуминия...Ще е далече от хартията на Скан Спийк-а...че дори и от магнезия на Ексела...
Коко,може би няма да е лошо да се сменят АЛ 130 С В 130...Но пък от друга страна няма да си играеш с филтрите...От трета страна пък характеристиките (електо-мрханичните) са твърде близки та може би и да мине и без игра много с филтъра...(а той е пределно сложен)От четвърта страна Дидо е прав,че изкуствено стеснената чувствителност на говорителите(за да се докара изравняване на характеристиките) може да доведе до стесняване на динамиката при ниски нива...Но като гледам Коко как изтъква своите 170 вата номинал на седемте си канала и 60 квафратни метра хол...ме навежда на мисълта,че човека обича пълна стая със звук(р
есп.мощтност)
Коко,може би няма да е лошо да се сменят АЛ 130 С В 130...Но пък от друга страна няма да си играеш с филтрите...От трета страна пък характеристиките (електо-мрханичните) са твърде близки та може би и да мине и без игра много с филтъра...(а той е пределно сложен)От четвърта страна Дидо е прав,че изкуствено стеснената чувствителност на говорителите(за да се докара изравняване на характеристиките) може да доведе до стесняване на динамиката при ниски нива...Но като гледам Коко как изтъква своите 170 вата номинал на седемте си канала и 60 квафратни метра хол...ме навежда на мисълта,че човека обича пълна стая със звук(р
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
От друга гледна точка имам приятел с 60 кв метра хол...там се друди доста додре моя акустична система...Сентър с Вифа МГ14 Отзат ТВМ АРН 150 отпред Вифа МГ18 в двукамерна басрефлексна конструкция...между другото настроена на 27 херца????И активен суббас с ДАЛИ в изобарик...Мога да кажа,че доста добре се спарвяха всички...като се има пред вид тяхната ном.мощтност и тази на ресивъра-5 по 60...но Харман Кардон
Т смятам,че може да се спретне нещо подобно на VOX 253,но s Peerless XLS 10,Vifa MG18,PL 27.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Мъкааа...
Като го гледам тоя филтър, залагам 100 кинта, че няма да има грам 3D. Ама вие си знаете...

-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
Хора постнах преди обяд нещо ,и сега гледам че го няма..хъ..
то гласеше :
1.Кирилов да дойде да си вземе 100-те лева..
2. Защо не се пробва нещо с B 200.. срещам добри отзиви за него..
3. Двулентовите монитори на динаудио които слушахме на срещата в алнико бяха на 84 дб доколкото си спомням ,но свиреха добре..
иначе поне 88 дб да е колоната..според мен де..:П
то гласеше :
1.Кирилов да дойде да си вземе 100-те лева..
2. Защо не се пробва нещо с B 200.. срещам добри отзиви за него..
3. Двулентовите монитори на динаудио които слушахме на срещата в алнико бяха на 84 дб доколкото си спомням ,но свиреха добре..
иначе поне 88 дб да е колоната..според мен де..:П
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако има базик - не съм го разбрал, но съм слушал B200. Човека е правил 4 бокса докато го догоди. Имам някъде чертежите. Преден басрефлекс, всички стени без предната с наклон и всички ръбове отвън и отвътре със закръгления. Материал - масив дъб - около 35мм. Никакви винтове при сглобяването. Фурнировани и ръчно полирани. Филтърът е в отделна кутия и настройван на слух. Превключва се в два варианта - симфонична или друга музика. Като съм започнал - хол около 45 квадрата, дебел килим, масивни плюшени завеси. Грамофон -Унитра, RIAA - Пентод+триод, пасивна корекция с Телефункенски лампи, ролкови магнетофони - НАГРА и РЕВОКС, Касета - СОНИ 444, Усилвател QUAD 303 - тунинг, купен на старо заради звука!!! ЦД НЯМА!!! Предпочитана музика - класика и джаз. Винил - стари плочи Мелодия, Балкантон и др. соц. производители и малко западни. Звукът - на мен ми харесва много.