Какви 12" говорители за добър и нисък бас да избера ...
Можеш да ги клатиш с сигнал от генератор-около или под 20Hz-да не се чува и да ти пречи ,около 20 W мощност са достатъчни ,цялата процедура трае 3-4 часа.Можеш и просто да ги пуснеш да свирят фрее аир няколко дни при 10-20 W .А за чувствителноста -средна е -нормално за такъв говорител на такава цена.Интересно е че има ментета на бошман-на магнита пише "car loudspiker by boshman"
в магазина няма 8 омови бошмани

пс. трябва да пише car loudspeaker by boshmann нали

пс.2 Това за мивките винаги ми е било смешно (дори в момента се хиля здраво) и все пак за мен си е цел в живота ЗАСЕГА

Всъщност надписа е правилен-car loudspeaker by boshman (аз съм объркал правописа в предния ми пост) -но въпросните говорители нямат нищо общо с бошман-качеството на материалите е отвратително.Мембраната е от некачествена пластмаса която като я напече слънцето в колата 3-4 месеца-става трошлива като вафла
,ако я правеха от материала от който правят чашките за еднократна употреба
-щеше да е по-издържлива. Ментетата лесно се различават-там където мембраната се среща с гънката има прав ръб (който с течение на времето от огъване се чупи
) и мишурните проводници(мустаците) са от обикновенна медна оплетка (като масата на коаксиален кабел)-прекъсват на поразия 

ПОЗДРАВИ ОТ МОРЕТО!!!
НАМЕРИХ 8 омови бошмани даже ги раздвижих вече!
От край до край са 31см ,а от край до край на гънката 28см.
Сега зада е правдиво измерването кое от двете "съдчета" да използвам.
1 Кофа за хранителни цели доста здрава с точния отвор 31см 24.5 литра.
2. кутията в която мисля да ги пъхам ~100 литра.
И задължително ли е да е хермртически затворен целия обем изобщо ,ако може подскажете всички тънкости които да спазя за максимално точно аматьорско измерване.
И при замерване през 1 килоомовото съпротивление на каквва мощност да е ампа
п.с имам чувство че ще стане мойта работа

От край до край са 31см ,а от край до край на гънката 28см.
Сега зада е правдиво измерването кое от двете "съдчета" да използвам.
1 Кофа за хранителни цели доста здрава с точния отвор 31см 24.5 литра.
2. кутията в която мисля да ги пъхам ~100 литра.
И задължително ли е да е хермртически затворен целия обем изобщо ,ако може подскажете всички тънкости които да спазя за максимално точно аматьорско измерване.
И при замерване през 1 килоомовото съпротивление на каквва мощност да е ампа

п.с имам чувство че ще стане мойта работа

-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Значи за безупречното уплътнение ясно
Не разбрах кое е по удачно да ползвам кофата или кутията(кофата е от екстрат за ягодов сладолед Делта 24литра здрава
(брат ми бачка там)) ,а ~100 литровата кутия ще е обема в който ще свирят за в бъдеще , малкия проблем с кутията е ,че има дупка на задната страна за бас рефлекс но запушването и не е голям проблем.В момента не разбрах почти нищо от двата линка не съм на ти с езиците , но ще си ги разпечатам и преведа с френдовете. Тогава пак ще питам

Не разбрах кое е по удачно да ползвам кофата или кутията(кофата е от екстрат за ягодов сладолед Делта 24литра здрава

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Във всички случаи кутията.kd503 написа:кофата или 100 литровия сандък да използвам за замерването?
Не можах да намеря линка на руския сайт за замерване t/s параметрите които някой беше пуснал преди
За правилното измерване на Vas е необходим обем от същия порядък като еквивалентния обем.
За 12" говорител стотина литра са добре.