Какви 12" говорители за добър и нисък бас да избера ...

Съобщение
Автор
gps

#31 Мнение от gps »

Можеш да ги клатиш с сигнал от генератор-около или под 20Hz-да не се чува и да ти пречи ,около 20 W мощност са достатъчни ,цялата процедура трае 3-4 часа.Можеш и просто да ги пуснеш да свирят фрее аир няколко дни при 10-20 W .А за чувствителноста -средна е -нормално за такъв говорител на такава цена.Интересно е че има ментета на бошман-на магнита пише "car loudspiker by boshman"

kd503

в магазина няма 8 омови бошмани

#32 Мнение от kd503 »

:( :twisted: :evil: Сега трябвало да чакам още 2 седмици :evil: кажете ми всички места във Варна (освен на колхозния пазар до баш майстора)където има бошманни :cry: моля :!: :cry:
пс. трябва да пише car loudspeaker by boshmann нали :roll:
пс.2 Това за мивките винаги ми е било смешно (дори в момента се хиля здраво) и все пак за мен си е цел в живота ЗАСЕГА :wink:

gps

#33 Мнение от gps »

Всъщност надписа е правилен-car loudspeaker by boshman (аз съм объркал правописа в предния ми пост) -но въпросните говорители нямат нищо общо с бошман-качеството на материалите е отвратително.Мембраната е от некачествена пластмаса която като я напече слънцето в колата 3-4 месеца-става трошлива като вафла :evil: ,ако я правеха от материала от който правят чашките за еднократна употреба :D -щеше да е по-издържлива. Ментетата лесно се различават-там където мембраната се среща с гънката има прав ръб (който с течение на времето от огъване се чупи :evil: ) и мишурните проводници(мустаците) са от обикновенна медна оплетка (като масата на коаксиален кабел)-прекъсват на поразия :evil:

kd503

ПОЗДРАВИ ОТ МОРЕТО!!!

#34 Мнение от kd503 »

НАМЕРИХ 8 омови бошмани даже ги раздвижих вече! :D :D :D :o
От край до край са 31см ,а от край до край на гънката 28см.
Сега зада е правдиво измерването кое от двете "съдчета" да използвам.
1 Кофа за хранителни цели доста здрава с точния отвор 31см 24.5 литра.
2. кутията в която мисля да ги пъхам ~100 литра.
И задължително ли е да е хермртически затворен целия обем изобщо ,ако може подскажете всички тънкости които да спазя за максимално точно аматьорско измерване.
И при замерване през 1 килоомовото съпротивление на каквва мощност да е ампа :?:
п.с имам чувство че ще стане мойта работа :D

gps

#35 Мнение от gps »

100 литра кутия за измерване на параметрите ли имаш предвид или това е обема в който ще свирят?За измерването кутията трябва да е добре уплътнена,говорителя също трябва да е уплътнен спрямо кутията.Имаше и методика на измерване с кутия с отвор но в момента не се сещам къде я гледах.

Lyubo Yanev
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

re

#36 Мнение от Lyubo Yanev »

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Daniel Petrov »

Да, като си го сковеш :)
До края на месеца пускам 226 в ТЛ, но надали ще е възможно прослушване, клиента е висок и същевременно крив :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

kd503

#38 Мнение от kd503 »

Значи за безупречното уплътнение ясно :!: :o
Не разбрах кое е по удачно да ползвам кофата или кутията(кофата е от екстрат за ягодов сладолед Делта 24литра здрава :D (брат ми бачка там)) ,а ~100 литровата кутия ще е обема в който ще свирят за в бъдеще , малкия проблем с кутията е ,че има дупка на задната страна за бас рефлекс но запушването и не е голям проблем.В момента не разбрах почти нищо от двата линка не съм на ти с езиците , но ще си ги разпечатам и преведа с френдовете. Тогава пак ще питам :P
:D

Gavril Gavrilov

#39 Мнение от Gavril Gavrilov »

Що да не е възможно бе :)
Преди 29ти август може да се направи един листенинг сешън. Ма някъде където има съседи, които не са отмъстителни.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от Daniel Petrov »

Аз гледам да се отърва, а ти ме набутваш между шамарите :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Gavril Gavrilov

#41 Мнение от Gavril Gavrilov »

Хахахах май бед!
Оттегля се. :oops:

kd503

#42 Мнение от kd503 »

кофата или 100 литровия сандък да използвам за замерването?
Не можах да намеря линка на руския сайт за замерване t/s параметрите които някой беше пуснал преди:cry:

gps

#43 Мнение от gps »

Не съм сигурен но мисля че големия обем на измервателната кутия ще ти даде по-верни резултати за Vas.Аз лично ползвах за 12" 40 литра измервателна кутия.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#44 Мнение от Rumen Suvandjiev »

kd503 написа:кофата или 100 литровия сандък да използвам за замерването?
Не можах да намеря линка на руския сайт за замерване t/s параметрите които някой беше пуснал преди:cry:
Във всички случаи кутията.
За правилното измерване на Vas е необходим обем от същия порядък като еквивалентния обем.
За 12" говорител стотина литра са добре.

kd503

#45 Мнение от kd503 »

Окей :D Значи постановката е готова
Сега остава да чакам руснака някъде се е запилял сега бил в хисаря :evil: бе к`ъф ти хисар нали си имаш море 8) .Иначе мисля ,че като го преведа може да го качим на публично място а :?:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”