впечатления за BZ 300 - Blizzard

Съобщение
Автор
grim_reaper

#16 Мнение от grim_reaper »

BlackBLOOD написа:Как разбра:)?

Мърда ти говорителя а не чуваш нищо?
am to4no
4uva se no naistina mnogo slabo

grim_reaper

#17 Мнение от grim_reaper »

gps
определено и аз разбрах че трябва да е в отворен и по малък обем,но наистина свири високо и маи ще си остане за колата,а като за нещо с по малко пари може би ще взема:

http://amp2000.hit.bg/speak/bass/Zx-122xpro/bass.htm

ти какво ще кажеш кои според теб ще е по добре??

grim_reaper

#18 Мнение от grim_reaper »

grim_reaper написа:gps
определено и аз разбрах че трябва да е в отворен и по малък обем,но наистина свири високо и маи ще си остане за колата,а като за нещо с по малко пари може би ще взема:

http://amp2000.hit.bg/speak/bass/Zx-122xpro/bass.htm

ти какво ще кажеш кои според теб ще е по добре??
тук из Габрово има и разни китаиски вариянти,но нямат никакви параметри просто продават гол говорител.

а какво би станало ако ползвам един такъв в съчетание с другият и филтър между тях, просто да има два баса?

целата е да се получи суб за домашно кино,активният филтър е в звуковата ми карта
Последно промяна от grim_reaper на Нед Май 29, 2005 11:46 am, променено общо 1 път.

grim_reaper

#19 Мнение от grim_reaper »

gps
ти какво би ми препоручал да си взема?

grim_reaper

#20 Мнение от grim_reaper »

според BassBox паинера в кутия с размери:
400х500х300 т.е. 60литра
би трябвало да даде:
Fb=36.8
F3=37.3
това добре ли е или да си играя да променям още размерите?

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

VEGA

#21 Мнение от SlowDead »

Моят съвет е следният : В Бургас нови са 145 лв. бройката ... става въпрос за Cervin Vega Stealth 15.8 това ще рече 15 инча 8 ома .. имам 2 такива в нас и мога да ти кажа че свирят адски добре... говорителя го дават 250 вата синус .. пик 500... на 32 херца незнам кфо стааа а кутията не е такава каквато трябва да е но пак става.. слушам го с стъпалото на widow .. говорителя го има в дейташеет-а на басс бокс про намери го и направи малко симулации в 120 литра вентилирана кутия .. получаваш доста добро F3 със групови закъснения не повече от 16 мили секунди .. а за тези конструкции които ти си правил трябва да те попитам знаеш ли въобще какво е групово закъснение и видя ли колко е при тфойта конструкция с пайнера ти ... :)

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от oceanman »

Пайнера трябва да слезе на 37 херца в затворена кутия 40 литра. Направи Линквиц филтър и ще го удариш докъм 20...(ако са верни параметрите). Остави тези банд-паси и басрефлекси.Бързината и точността са великолепни на затворената кутия...Изкушавам се да вметна,че за ТЛ ще е повече от перфектен и ще усетиш другото измерение на баса...Ама ще ти глътне поне 300 литра кутийка... :D

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от oceanman »

Според асовете, за оптимален за ТЛ Qts се смята 0.4-0.7....Фрий еър трябва май да е по-висок...Vas наистина е височък,но е съвсем приемлив за 30 сантиметров говорител...Симулацийте могат да покажат по-добре. Но тъй,като гледам и 300 литра няма да го оправят :twisted:

Аз също не бих правил за вкъщи нещо с авто-говорители, но момчето явно търси нещо с което да "кърти" кочината...Аз не се сещам какво аналогично като мощтност да му предложа за тези пари.

Слоу предложи Вега, аз лично не я познавам и не мога нищо да кажа..Някой ако знае да казва...

grim_reaper

#24 Мнение от grim_reaper »

oceanman
пробвах го в 300литра отворен обем вече,но не съм доволен
мисля да пробвам както казва GPS в 40 литра но аз мисля да направя кутията 60литра на симулациите ми се струва че ще e по добре
вчера направих кутията чаках до днес за да можя лепилото да стегне здраво
дъските които използвах са доста стари и на места са се изкривили от влагата но сум го уплатнил със смес от лепило и стърготини и се надявам че няма да има проблвми

П.П. (Кирил) Без да го смяташ за лично, последно предупреждение към теб за постове на латиница. Следващите ще бъдат изтривани.

съжалявам но не винаги пиша от вкъщи и затова не винаги имам кирилица

grim_reaper

#25 Мнение от grim_reaper »

ами да ти кажа както е в момвнта не звучи зле,засега мисля да остана с него,но понататък може и да го сменя,зависи как ще ми дойдат другите колони,тва ще се ползва само като суб

сега мисля да се захвана със:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... 01&start=0
но незнам откъде да си набява говорителите не съм от София :( атук нещата са наистина плачебни

grim_reaper

#26 Мнение от grim_reaper »

gps
кажи откъде ги поръча тези говорители че да има и доставка?

gps

#27 Мнение от gps »

www.steadygroup.com -мислех че оттам си взел инфо за драйвера за който пусна темата.Виж на "професионални говорители". И един съвет-не пускай 2-3 поста един след друг-има "edit"

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”