Phase plugs?

Съобщение
Автор
Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Phase Plug

#16 Мнение от Kiril Kirilov »

Защо не се опиташ да повториш механично доколкото ти позволява чертежа формата на фазовия дисперсор от тунинг-варианта на Стив Декърт? Той е точно за този говорител и формата му е подкрепена със солидни аргументи...

Аватар
DIY
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от DIY »

Дали си попадал на този пост:
http://www.decware.com/cgi-bin/yabb/YaB ... 1110391988

Има и ентусиасти, които ползват за целта радио лампи :-)

Аз лично мисля да пробвам първо различни варианти без да режа мембраната, тоест да ги поставям отпред закрепени на някакъв държач.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Stefan Stefanov »

Като гледам
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 5751929618
май ги закрепват само със силата на магнита (без лепило). Май затова са винтовете в случая.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Ivan Rachev »

:D
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

slatiii

#21 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: от поста ти разбирам че никога не си държал разглобена магнитна система в ръцете си [кoетo явно обаче не ти пречи да кажеш как стоят точно нещата].предлагам ти след като прочетеш поста ми веднага да вземеш и да разглобиш[или ако няма възможност да счупиш] някои ефтин говорител за да разбереш глупост от какъв калибър си постнал[в което няма нищо лошо на всеки му се случва]

p.с.полюсна наставка се казва часта в която трябва да навиеш резба за да захванеш фазовата фтулка
:wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: slatiii

#22 Мнение от Ivo_Hristev »

alnico написа: p.с.полюсна наставка се казва часта в която трябва да навиеш резба за да захванеш фазовата фтулка
Още по-точно му се вика сърце, но пък то е част от долната полюсна наствка така че грешка няма :mrgreen:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: точно фтулка е , и палец, и куршум , и точно в нея се завива шпилка която пък от другата страна се завива в долната полюсна наставка и земи се успокои вече :js
p.s.в предпоследният ти пост твърдеше че се закрепва за магнита :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivan Rachev »

8O :mrgreen:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#25 Мнение от 100 »

Идеята с отливките в гипсова форма е добра. Само искам да допълня, че за отделител може да се ползва гел за миене на съдове "Тест", а автокитът представлява точно полиестерна смола с пълнител. В него може да се заложи при отливането железен детайл, който да служи за закрепването към сърцето на магнитната система. Лепилото също е добра идея.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Ivan Rachev »

с цялото ми уважение и към 2-ма ви [визирам gps и 100] мисля че не сте се сблъсквали достатъчно на практика с широколентовите дривери и в частност с фазовите фтулки за да давате толкова категорични заключения

p.s. а израза пишки може да използва човек който няма достатъчно уважение към цялата работа
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#27 Мнение от 100 »

Прав си, Алнико, нямам голям опит с широколентовите говорители, тях ги оставям на тебе. Писмото ми засягаше само технологията, а тя може да се ползва за най-различни цели.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Ivan Rachev »

fade-спора който водим с 100 е мерене на пишки само за тези които наистина имат навика да си ги мерат[аз мойта е мерих за последен път на военното в 10-ти клас 8O ].никoй не е твърдял че Стив Декърт е измислил фазовият палец,а само че се е опитал да позаглади един от недостатъците на този говорител[чети по -внимателно],което става естествено срещу пари [неможах да разбера кое те учуди-че не го прави безплатно ли ].междината наистина дърпа прах и каквото и падне и затова ще гледаш стаята в която свири говорителя да е чистичка,а когато се пак попадне нещо вътре-магнитната система се раэглобява и междината се изчиства[това с четчиците ще си го запиша в тетрадката където съм си записал мисълта на Slatibarfast че палеца се закрепял за магнита,и до тази на ТHХ че широколентови дривери с 103дб 1в/1м -нямало]

100- технологията за изливане на фазовата фтулка наистина не е лоша,но аз имах пред вид лепенето на палеца с лепило за магнитната наставка[тва май също е за тетрадката]...не може да не сте забелязали че Lowther примерно продават говорителя +4 различни по форма и размер фтулки или пък италианеца които предлага 30 вида фазови фтулки...представяте ли си какво лепене и къртене пада докато решиш с коя ,а това дето палеца се държи от силата на магнита...мисля да не го коментирам:wink:
p.s. и в края на краищата не мислите ли че когато говорим за фазови втулки засягаме hi-end тема където нямат място технически подходи от сорта-с боя пръдня или от нищо нещо :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Ivan Rachev »

:wink: изобщо не съм имал идея да засрамвам някои,а да се смееме след време,на секи се случва да се обърка-в 5 клас ме излъга един съсед че националното радио е стъпковидно построено защото се сгъвало в 12 през ноща докато свирел химна.....и аз естествено висях до 1 без 20 преди да разбера че няма да се сгъне :mrgreen:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
DIY
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от DIY »

Вижте и това ( долу на страницата)
Човека е стигнал до тази идея преди мен :-)

http://home.hetnet.nl/~geenius/Solo206.html

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”