Господа,
Прегледах изказванията по темата, нямам намерение да коментирам качеството на звучене на тези колони, защото не съм ги слушал. Но, имайки предвид цената им /279 лв/ вероятно става дума за среден клас посредствено звучащо озвучително тяло за хора с неголеми изисквания, които просто търсят нещо що-годе добро! А такива продукти на пазара - дал Господ
Освен това, Сони не са прочути толкова с производство на класни озвучителни тела, т.е. този сегмент не им е приоритет. Преди време някъде бях чел ревю на една тяхна разработка - 4-лентова колона с т.нар. супер туийтър-високочестотен говорител, който достига до 50-60 kHz, ако не се лъжа. Но това бяха много скъпи колони-говорим за нещо от порядъка на 10 000 долара и нагоре. Така, че евтините им неща едва ли биха впечатлили някого от нас, особено тези, които се занимават сериозно с аудио.
За едно съм съгласен-може би говорителите не са лоши, но е необходимо изцяло ново проектиране на кутия, басрефлекс, филтър и вътрешно демпфане на обема. Както е направил Аудиомастер.
Освен това, голямо значение има качеството на кабела, сечението му, качеството на елементите на филтъра, а всички тези неща не са на ниво при евтините модели. Независимо, че са маркови. Ето, че дори JBL-a за 3000 лв е бил върнат. А за тези пари могат да се разработят разкошни колони, с например SEAS говорители и всичко останало както трябва. Единственото по-трудно звено е добрата дърводелска работа. И там е нужен "висш пилотаж".
Поздрави!