sony колони мод ?

Съобщение
Автор
Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Anakin »

bigASSyou написа:сещам се за един мод /ама каква модерна дума/ при който се отделя CO2 и други газове , след мода всичко става карбон :twisted: :twisted: :twisted:
Ама и за този мод си има майсторлък защото ако се извърши в специална концертна зала наречена ЧУДО, не е същото като със система Барбекю 500 на открито. :twisted:

Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Bobby »

Audiomaster:Басът е с 4-слойна звукова бобина, с качествена бутилкаучукова гънка, средата си е среда, е не HI-End, ама си върши работата, и като прочета такива неподготвени изказвания като твоето.... Моите си свирят много прилично даже, това го казва всеки, който ги е чул. Bobby : Невиждам какво неподготвено има в изказването ми.Средночестотния (и високочестотния) говорители наистина са пълна измама.

D.Kolev

#18 Мнение от D.Kolev »

ñåùàì ñå çà åäèí ìîä /àìà êàêâà ìîäåðíà äóìà/ ïðè êîéòî ñå îòäåëÿ CO2 è äðóãè ãàçîâå , ñëåä ìîäà âñè÷êî ñòàâà êàðáîí :twisted: :twisted: :twisted:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Sylis »

bigASSyou написа:сещам се за един мод /ама каква модерна дума/ при който се отделя CO2 и други газове , след мода всичко става карбон :twisted: :twisted: :twisted:
Би трябвало при този мод да се отдели най голямо количество SO2...Доста пластмаса и др. изкуствени матеряли има :P

andrej

#20 Мнение от andrej »

Абе за тия пари какви хубави колонки мога да ти изпипам с говорители Визатон или Вифа и ще свирят 10 пъти по-добре от тези Сони и студийни кутий за обувки.

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#21 Мнение от Audiomaster »

Bobby написа:Audiomaster:Басът е с 4-слойна звукова бобина, с качествена бутилкаучукова гънка, средата си е среда, е не HI-End, ама си върши работата, и като прочета такива неподготвени изказвания като твоето.... Моите си свирят много прилично даже, това го казва всеки, който ги е чул. Bobby : Невиждам какво неподготвено има в изказването ми.Средночестотния (и високочестотния) говорители наистина са пълна измама.
Добре де, ти лично отварял ли си ги тези говорители, че ми говориш такива глупости? И колко опит имаш в проектирането на високоговорители? Не са измама, и двете имат звукови бобини от каптон, високочестотния е с ферофлуид даже, и свири доста нежно, естествено не може да се сравнява с ЕТЕР-ите, ама и да си го помисли човек даже е смешно и наивно.

fuse, при тази кутия нищо не може да се направи, аз съм сменил кутията с по-голяма и по-качествена, може да пробваш с оребряване, но предполагам, че пак няма да се получи, обема и басрефлекса при мен са други. И от мен толкова, не ми се влиза в празни полемики с лаици! Кое как и по какъв начин, аз си знам, просто имам за продаване един такъв чифт, който съм го сравнявал с оригинала и няма нищо общо с него, макар и да е със същите говорители.
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

fugazi

#22 Мнение от fugazi »

Лично аз бих запушил фазоинвертора и бих сложил ватичка,ако този говорител иска по-голяма кутия и накрая бих пипнал по филтъра.Това поне няма да промени външния вид на колоната.Пък и недупостимо е да се дават толкова пари за озвучителни тела при положение че след това ще се модват, префасонирват и т.н. :) По принцип техниката в магазините(и особено от този род-телевизори,монитори,оз.тела и др. ) трябва да се продава с резерва или по-точно с право на връщане на закупената стока в даден срок ако клиента не е доволен от нея.Като разбира се и производителя и консултанта в магазина са наясно,че при подобен вид продукция е необходимо по-продължително слушане и гледане.Дано това дойде и тук в нашта олюпена държавица и потребителя да престане да си дава парите за боклуци маде ин Пикин . :D

Ще ме прощавате ако повтарям някой,ама това си е истината

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivo_Hristev »

По този повод май приеха закон - в 3 дневен срок можеш да върнеш стоката, без каквито и да са обяснения. Това обаче май си остана само на хартия.....

Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Bobby »

.Audiomaster: И от мен толкова, не ми се влиза в празни полемики с лаици! Кое как и по какъв начин, аз си знам, просто имам за продаване един такъв чифт, който съм го сравнявал с оригинала и няма нищо общо с него, макар и да е със същите говорители.[/quote] Това трябваше да кажеш,че продаваш тези колони,а не че са хубави или че говориш с лаици :evil: :evil: :evil:

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Kiril Kirilov »

Ivo_Hristev написа:По този повод май приеха закон - в 3 дневен срок можеш да върнеш стоката, без каквито и да са обяснения. Това обаче май си остана само на хартия.....
Ивчо, при нас това правило важи от 3 години и трябва да ти кажа че доста клиенти се възползват от това.
Лично според мен някои злоупотребяват, но наистина е справедливо да има такова право всеки, защото ни е добре известно как винаги когато си купиш някаква апаратура, вещ и т.н., как откриваш всички недостатъци много скоро след покупката, а докато го купиш си свидетел на реклама, представяща продукта в най-добрата светлина ;-)

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Ivo_Hristev »

kirilov написа:......
Много се радвам че най-накрая има развитие в тази посока. Мисля да се възползвам от закона за защита на потребителя в най-скоро време. Даже ще си отпечатя едно джобно копие за всеки случай. :lol:

П.П.: При вас е разбираемо - голяма фирма - държи на реномето. Лошото е че по-малките магазинчета и фирми отказват да приемат подобна рекламация.

Audiomaster
Обратна връзка:

#27 Мнение от Audiomaster »

Bobby написа: Това трябваше да кажеш,че продаваш тези колони,а не че са хубави или че говориш с лаици :evil: :evil: :evil:
Bobby, аз не продавам тези колони, а подобни, по-добри, със същите говорители! Прочетох и пост, в който се предлага да се запушат фазоинверторите, но нищо друго, освен баса да си изплюе мембраната още при малка мощност няма да се получи, давам ви наготово опит, ако щете го оценете, имам си толкова други ангажименти :wink: Еми какво да се прави, българи сме всичките, но трябва да се поучим от другите нации, като има някой по-знаещ, да се уважава, не да се скача и да се тупа в гърдите - кой, аз ли бе, аз съм повече от тебе!!!

Между другото, каква е цената в момента на тези SONY, някой се оплакваше , че са скъпи и тъпи, с което съм съгласен, за толкова пари няма смисъл да се купуват. Дават се само за името, не толкова за качеството...
Радостин Атанасов

Audiomaster
Обратна връзка:

#28 Мнение от Audiomaster »

Ivo_Hristev написа:По този повод май приеха закон - в 3 дневен срок можеш да върнеш стоката, без каквито и да са обяснения. Това обаче май си остана само на хартия.....
Не си е останало само на хартия, един мой клиент ми разказа как е върнал в ТЕХНОПОЛИС домашни JBL за 3000 лева, използвайки точно този закон и са ги приели, а защо са върнати, може да се досети човек - просто са свирели по-лошо от РАДИОТЕХНИКА, руски с мембрани от пенометал, които бяха при мен на ремонт и ме възхитиха с качество и линеен звук, ако и да са руски!
Радостин Атанасов

Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от Bobby »

до Audiomaster . Абсолютно съм съгласен с теб,стана българска му работа. Уважавам мнението ти и знанията ти,но не се познаваме за да даваш определения за лаици незнаещи и..... каквото бе написал, а това,че имаш опит не означава,че аз нямам уши.Цената на колоните е 279лв. и е престъпно за това "изделие" да се изкат такива пари.Приключвам темата и ти желая здраве и успех.

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от jimy »

Господа,
Прегледах изказванията по темата, нямам намерение да коментирам качеството на звучене на тези колони, защото не съм ги слушал. Но, имайки предвид цената им /279 лв/ вероятно става дума за среден клас посредствено звучащо озвучително тяло за хора с неголеми изисквания, които просто търсят нещо що-годе добро! А такива продукти на пазара - дал Господ :D
Освен това, Сони не са прочути толкова с производство на класни озвучителни тела, т.е. този сегмент не им е приоритет. Преди време някъде бях чел ревю на една тяхна разработка - 4-лентова колона с т.нар. супер туийтър-високочестотен говорител, който достига до 50-60 kHz, ако не се лъжа. Но това бяха много скъпи колони-говорим за нещо от порядъка на 10 000 долара и нагоре. Така, че евтините им неща едва ли биха впечатлили някого от нас, особено тези, които се занимават сериозно с аудио.
За едно съм съгласен-може би говорителите не са лоши, но е необходимо изцяло ново проектиране на кутия, басрефлекс, филтър и вътрешно демпфане на обема. Както е направил Аудиомастер.
Освен това, голямо значение има качеството на кабела, сечението му, качеството на елементите на филтъра, а всички тези неща не са на ниво при евтините модели. Независимо, че са маркови. Ето, че дори JBL-a за 3000 лв е бил върнат. А за тези пари могат да се разработят разкошни колони, с например SEAS говорители и всичко останало както трябва. Единственото по-трудно звено е добрата дърводелска работа. И там е нужен "висш пилотаж".
Поздрави!

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”