Visaton couplet ke
-
MAX
Причината да ги слушам назад ,една от по важните е заради ниските,другото е ,че е 3 лентова,филтъра е наред даже от близо не дразни с една дума издокарал съм ги.А тези на снимката е 3д визуализация
,и още едно нещо така някак си се фокусира звука сефте чух един специфичен звук на една песен,оказа се ,че някой без да иска удря инструмента.И тн... въпрос на акустика е определено кое как най добре ще пасне.
-
ND
Добре не споря,че акустиката на помещението е много важна, аз затова съм се ориентирал към Д Аполито конструкции въпреки, че имат голяма насоченост във вертикал,но когато ВЧ-то е на нивото на ушите ти чуваш чист и неотразен звук!!!
В момента колоните са в малка стая 14кв.м. която ползвам за работилница и звучат великолепно въпреки определено лошата акустика там /направо съм изненадан/.
Кажи какви са ти басите, че ме заинтригува?
В момента колоните са в малка стая 14кв.м. която ползвам за работилница и звучат великолепно въпреки определено лошата акустика там /направо съм изненадан/.
Кажи какви са ти басите, че ме заинтригува?
-
MAX
Единия,Ал200 ,другия български моднат 80 ватовите,на Бг то му е слаб магнита ако му лепнещ отгоре още един е друга работата ,мембраната е минах леко със полиестерна смола,трептилката е промих с разредител.....извадих магнита малко на вънка махнах капачката отпреде ........ с една дума няма нищо обшо с оригинала:)и пак при това положение него търси под 38hz,ама да знайш има нещо хубаво в тез бг та 12 инчовите по-стария модел мисля,че може да свирне имам един в нас,вади повече детаил от ал 130 ,това не означава обаче,че свири по добре:) просто мембраната му е огромна
мисля да му сложа 2 ри конус едно куршумче малко тунинг и слушане му е майката.
-
gps
Макс-пиши незабавно на пичовете от Визатон как им модваш говорителите с магнити от бг говорители-хем "некадърниците" от Bизатон ще си подобрят производството хем ще изкупуват бг-говорители заради магнитите
Ще те помоля преди да правиш такива занятчийско-чекиджийски изпълнения с разни говорители да попрочетеш малко за принципите на работа на говорителя и как отделните компоненти от конструкцията му влияят на T/S параметрите.Може би тогава ще спреш да пишеш глупости че с допълнителен магнит вдигаш чувствителноста с 3 дв(интересно как я измери и за какъв обхват????)За фазови палци на 12 инчов благоевградски и прочее простотии
На обикновен език това което ти правиш се нарича профанизация-тоест освинване на добрите идеи
когато се прилагат по неправилен начин!!!!!!
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
ND
Абе и аз това исках да му кажа на човека ама по.......деликатно.
Ще те помоля естествено ако вече не си го "моднал" и AL200 НЕ ГО ПИПАЙ!!!!!!!, че ако разберат тия от Визатон какво им правим говорителите ще наложат вето на продажбите насам, пък много уважавам Валери Христов!!!!
ПС Убеден съм,че "моднатия" български е по-добър от AL200 ама той горкия толкова може.
ПС. Не бях видял това за детайла и AL130.......ами.......ПОЧВАЙ ПРОИЗВОДСТВО!!!!!
УСПЕХ!!!!!!!!!
Ще те помоля естествено ако вече не си го "моднал" и AL200 НЕ ГО ПИПАЙ!!!!!!!, че ако разберат тия от Визатон какво им правим говорителите ще наложат вето на продажбите насам, пък много уважавам Валери Христов!!!!
ПС Убеден съм,че "моднатия" български е по-добър от AL200 ама той горкия толкова може.
ПС. Не бях видял това за детайла и AL130.......ами.......ПОЧВАЙ ПРОИЗВОДСТВО!!!!!
УСПЕХ!!!!!!!!!
-
MAX
-
gps
-
dei12
-
ND
Виж сега Макс....пак ми се струва, че търсиш под вола теле.
Естествено с АЛ200 може да се направи ТЛ.....но този говорител не е най-подходящия за това.....защо?.... то е ясно....
Всяко акустическо оформление е серия от компромиси.....идеално няма
...поне аз не съм видял.
Разгледай акустичното оформление на CONCORDE и VOX200 ама много добре го разгледай.....вземи малко посмятай,прочети малко теория и мисля ще си отговориш на някой въпроси......аз ще ти кажа само, че инж. от Визатон просто са изцедили всичко от АЛ200 там...
имам предвид: никакъв долвим шум на фазоинвертора; достатъчно ниска долна гран. честота; отлична ударност и отчетливост....с две думи баса там е отличен!!!
Надали ти ще откриеш топлата вода!!!!
Естествено с АЛ200 може да се направи ТЛ.....но този говорител не е най-подходящия за това.....защо?.... то е ясно....
Всяко акустическо оформление е серия от компромиси.....идеално няма
...поне аз не съм видял.
Разгледай акустичното оформление на CONCORDE и VOX200 ама много добре го разгледай.....вземи малко посмятай,прочети малко теория и мисля ще си отговориш на някой въпроси......аз ще ти кажа само, че инж. от Визатон просто са изцедили всичко от АЛ200 там...
имам предвид: никакъв долвим шум на фазоинвертора; достатъчно ниска долна гран. честота; отлична ударност и отчетливост....с две думи баса там е отличен!!!
Надали ти ще откриеш топлата вода!!!!