Visaton couplet ke

Съобщение
Автор
MAX

#16 Мнение от MAX »

Причината да ги слушам назад ,една от по важните е заради ниските,другото е ,че е 3 лентова,филтъра е наред даже от близо не дразни с една дума издокарал съм ги.А тези на снимката е 3д визуализация :D,и още едно нещо така някак си се фокусира звука сефте чух един специфичен звук на една песен,оказа се ,че някой без да иска удря инструмента.И тн... въпрос на акустика е определено кое как най добре ще пасне.

ND

#17 Мнение от ND »

Добре не споря,че акустиката на помещението е много важна, аз затова съм се ориентирал към Д Аполито конструкции въпреки, че имат голяма насоченост във вертикал,но когато ВЧ-то е на нивото на ушите ти чуваш чист и неотразен звук!!!
В момента колоните са в малка стая 14кв.м. която ползвам за работилница и звучат великолепно въпреки определено лошата акустика там /направо съм изненадан/.
Кажи какви са ти басите, че ме заинтригува?

MAX

#18 Мнение от MAX »

Единия,Ал200 ,другия български моднат 80 ватовите,на Бг то му е слаб магнита ако му лепнещ отгоре още един е друга работата ,мембраната е минах леко със полиестерна смола,трептилката е промих с разредител.....извадих магнита малко на вънка махнах капачката отпреде ........ с една дума няма нищо обшо с оригинала:)и пак при това положение него търси под 38hz,ама да знайш има нещо хубаво в тез бг та 12 инчовите по-стария модел мисля,че може да свирне имам един в нас,вади повече детаил от ал 130 ,това не означава обаче,че свири по добре:) просто мембраната му е огромна :wink: мисля да му сложа 2 ри конус едно куршумче малко тунинг и слушане му е майката.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Sylis »

Ухааа ще пада слушане с тази БГ 12" :mrgreen: :mrgreen: :pm

Да не е случайно от тези широколентовите навремето дето ги имаше,ама мисля че бяха по 40 вата...?Иначе фазови палци на басови говорители...нещо много се изсили май...

gps

#20 Мнение от gps »

Макс-пиши незабавно на пичовете от Визатон как им модваш говорителите с магнити от бг говорители-хем "некадърниците" от Bизатон ще си подобрят производството хем ще изкупуват бг-говорители заради магнитите :wink: :D Ще те помоля преди да правиш такива занятчийско-чекиджийски изпълнения с разни говорители да попрочетеш малко за принципите на работа на говорителя и как отделните компоненти от конструкцията му влияят на T/S параметрите.Може би тогава ще спреш да пишеш глупости че с допълнителен магнит вдигаш чувствителноста с 3 дв(интересно как я измери и за какъв обхват????)За фазови палци на 12 инчов благоевградски и прочее простотии :evil: На обикновен език това което ти правиш се нарича профанизация-тоест освинване на добрите идеи :evil: :evil: когато се прилагат по неправилен начин!!!!!!

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Бисерче такова :) Как така "вадиш леко назад магнита" ? Ти май си нямаш
елементарна представа как един говорител работи, ама както и да е то си
личи, че си мида от 250 км :) :twisted:

ND

#22 Мнение от ND »

Абе и аз това исках да му кажа на човека ама по.......деликатно.
Ще те помоля естествено ако вече не си го "моднал" и AL200 НЕ ГО ПИПАЙ!!!!!!!, че ако разберат тия от Визатон какво им правим говорителите ще наложат вето на продажбите насам, пък много уважавам Валери Христов!!!!
ПС Убеден съм,че "моднатия" български е по-добър от AL200 ама той горкия толкова може.
ПС. Не бях видял това за детайла и AL130.......ами.......ПОЧВАЙ ПРОИЗВОДСТВО!!!!!
УСПЕХ!!!!!!!!!

MAX

#23 Мнение от MAX »

Ал няма ги модвам добре си сивирят :D да те питам мислил ли си за вариант ТЛ с ал200 да ли ще стане нещо,той определено е за малки обеми.

gps

#24 Мнение от gps »

Хайде сега "всичките прасета-на кюфтета" :D всеки говорител не става за ТЛ-прочети основните принципи ,теорията има доста инфо!

dei12

#25 Мнение от dei12 »

Стига с тия" ексцентрични" въпроси бе колега......
За майстора нали знаеш ...."няма камък да не става и жена да не дава"
.......пък като гледам ти си от майсторите......току виж си пренаписал
теорията :wink:

ND

#26 Мнение от ND »

Виж сега Макс....пак ми се струва, че търсиш под вола теле.
Естествено с АЛ200 може да се направи ТЛ.....но този говорител не е най-подходящия за това.....защо?.... то е ясно....
Всяко акустическо оформление е серия от компромиси.....идеално няма
...поне аз не съм видял.
Разгледай акустичното оформление на CONCORDE и VOX200 ама много добре го разгледай.....вземи малко посмятай,прочети малко теория и мисля ще си отговориш на някой въпроси......аз ще ти кажа само, че инж. от Визатон просто са изцедили всичко от АЛ200 там...
имам предвид: никакъв долвим шум на фазоинвертора; достатъчно ниска долна гран. честота; отлична ударност и отчетливост....с две думи баса там е отличен!!!
Надали ти ще откриеш топлата вода!!!! :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”