Тука май се изсилиap написа:да не забрави6 да смени6 окабеляването ,кабели под 10лв/м не струват
Амфитон 50ас-022
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Re: амфитон
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Sylis
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Доста под 10 лв/м ще излязат разходите за кабел,ако последваш съвета на Кирил,а нивото на което ще ти е окабеляването ще е доста над....това което биха ти предложили някой по скъпи кабели около 10 лв/м,които надали ще си купиш след като прочетеш това:
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=2324
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=2324
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Да тази статия я бях прочел доста преди това, просто не бях сигурен за кое окабеляване става въпрос - дали за това усилварел-колона или вътре окабеляването в самата колона - връзките между клеми, филтри и говорители. Не ми каза никой и за тази дименсия за ватата дето се спомена при теста на басовия говорител. Просто друг път не съм я срещал никъде 
-
Sergo
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Искам да споделя с вас защо не искам да ги махна. Най вече че държат много на претоварване - куада ми е с захранване +-55в и траф 500 вт. напрежението съм го видял да пада макс. със 5в на рамо. Може би около 150 вт на канал си ги отнасят като отче наш. Сменял съм им три пъти гънките, не от стареене, а се късат, но на намотката - нищо и няма. Обаче определено ще ги модна със всичко което ми препоръчахте. Просто в последно време започнах да държа повече на качествения звук отколкото на мощноста.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Току що приключих с модването на едната колона и сравних звука с другата. Направих всичко което ми беше препоръчано без смяна на пищялките (понеже още не съм ги поръчал) Резултата - все едно че слушам две абсолютно различни колони-моднатата има по нисък бас Характеристикта се разпъна в ниските поне с 10хц, като се забелязва лек спад на нивото м/у 50-80 хц. По малък ход на мембраната в този диапазон (респ. по малко мех. натоварване при отдаване на едно и също ниво-това заради махнатия фазоинвертор)Изчезна повдигането около 10 кхц и сега се чуват даже някой шумове в песните, които с немодифицираната колона не се забелязват(дори с тези пищялки). Това е за сега. Ако някой ми даде отговор на горния въпрос ще съм му благодарен
-
Sergo
Данните за елементите на филтъра които ти посочих са за SC10N-8 ома. С друг говорител всичко се променя и трябва филтъра да се пресметне на ново!joro66 написа:Много голяма ли ще е загубата в качеството ак вместо SC10N сложа SC5. Причини - 1. Финансови; 2. визуално по си пасват на местата на старите
Извиняван се, но забравих да ти кажа, че SC10N, т.е. пищялката се свързва с обратен поляритет на баса или с еднакъв поляритет към средата или + - - !
- joro66
- има опит

- Обратна връзка:
Sergo написа: Данните за елементите на филтъра които ти посочих са за SC10N-8 ома. С друг говорител всичко се променя и трябва филтъра да се пресметне на ново!
Ако само това е проблема, ще се опитам да изчисля филтъра за sc5. Разгледах АЧХ-то и на двете. SC5 има много гаден резонанс на около 2000 хц и след това рязък спад, но след 4000 може да се използва нормално. Чудно ми е руския средночестотен дали може да устиска до 3-4 кхц
Мерси за инфото. забелязах че оригинално пищялките са свързанни синфазно с баса а средата е обратно.Sergo написа:Извиняван се, но забравих да ти кажа, че SC10N, т.е. пищялката се свързва с обратен поляритет на баса или с еднакъв поляритет към средата или + - - !
-
HI-FI
Полярността на говорителите най-добре може да се определи с подходящ превключвател/и/ на средите и високите. Моите препоръки са средите и високите да са в противофаза на баса, а стойностите на кондензаторите да се определят на слух
Пикът на 2KHz не е толкова зле, опитай да пуснеш средите колкото може нагоре и от там застъпи високите ... Може да се окаже, че е необходимо да добавиш някой резистор към пищялките 
Успех
Успех