Амфитон 50ас-022

Съобщение
Автор
Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: амфитон

#16 Мнение от joro66 »

ap написа:да не забрави6 да смени6 окабеляването ,кабели под 10лв/м не струват
Тука май се изсили :roll:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivan Rachev »

поспестил ти е доста има кабели за 11 000 лири стерлинги :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Sylis »

Доста под 10 лв/м ще излязат разходите за кабел,ако последваш съвета на Кирил,а нивото на което ще ти е окабеляването ще е доста над....това което биха ти предложили някой по скъпи кабели около 10 лв/м,които надали ще си купиш след като прочетеш това:
:smt023
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=2324

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от joro66 »

Да тази статия я бях прочел доста преди това, просто не бях сигурен за кое окабеляване става въпрос - дали за това усилварел-колона или вътре окабеляването в самата колона - връзките между клеми, филтри и говорители. Не ми каза никой и за тази дименсия за ватата дето се спомена при теста на басовия говорител. Просто друг път не съм я срещал никъде :(

Sergo

#20 Мнение от Sergo »

joro66 написа:Благодаря за полезната информация :smt023. Само това за ватата не ми стана ясно - "0.5 либри/фут^2. " какво означава?
Ватата да не те притеснява. Направи както Загорка ти е казал, 4см. минерална вата по стените! И уплътнявай дебре, че амфитонките имат навика да подухват между дъските.

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от joro66 »

Искам да споделя с вас защо не искам да ги махна. Най вече че държат много на претоварване - куада ми е с захранване +-55в и траф 500 вт. напрежението съм го видял да пада макс. със 5в на рамо. Може би около 150 вт на канал си ги отнасят като отче наш. Сменял съм им три пъти гънките, не от стареене, а се късат, но на намотката - нищо и няма. Обаче определено ще ги модна със всичко което ми препоръчахте. Просто в последно време започнах да държа повече на качествения звук отколкото на мощноста.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Ivan Rachev »

ако наистина държиш на качественият звук МНОГО БЪРЗО ГИ РАЗКАРАЙ всичко останало е данък глупост :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Anakin »

Може да ги моднеш с това :chain: и да споделиш какви арматури са използвали за намотката. :twisted:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Най-неприятното в тези колони са пищялките.
Смени ги на всяка цена с текстилни куполни.
Може и да са някои по-евтини от Visaton, все ще са по-хубави от оригиналните.
За останалото послушай съвета на Загорка.....

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от joro66 »

Много голяма ли ще е загубата в качеството ак вместо SC10N сложа SC5. Причини - 1. Финансови; 2. визуално по си пасват на местата на старите

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от joro66 »

Току що приключих с модването на едната колона и сравних звука с другата. Направих всичко което ми беше препоръчано без смяна на пищялките (понеже още не съм ги поръчал) Резултата - все едно че слушам две абсолютно различни колони-моднатата има по нисък бас Характеристикта се разпъна в ниските поне с 10хц, като се забелязва лек спад на нивото м/у 50-80 хц. По малък ход на мембраната в този диапазон (респ. по малко мех. натоварване при отдаване на едно и също ниво-това заради махнатия фазоинвертор)Изчезна повдигането около 10 кхц и сега се чуват даже някой шумове в песните, които с немодифицираната колона не се забелязват(дори с тези пищялки). Това е за сега. Ако някой ми даде отговор на горния въпрос ще съм му благодарен

Sergo

#27 Мнение от Sergo »

joro66 написа:Много голяма ли ще е загубата в качеството ак вместо SC10N сложа SC5. Причини - 1. Финансови; 2. визуално по си пасват на местата на старите
Данните за елементите на филтъра които ти посочих са за SC10N-8 ома. С друг говорител всичко се променя и трябва филтъра да се пресметне на ново!

Извиняван се, но забравих да ти кажа, че SC10N, т.е. пищялката се свързва с обратен поляритет на баса или с еднакъв поляритет към средата или + - - !

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от joro66 »

Sergo написа: Данните за елементите на филтъра които ти посочих са за SC10N-8 ома. С друг говорител всичко се променя и трябва филтъра да се пресметне на ново!

Ако само това е проблема, ще се опитам да изчисля филтъра за sc5. Разгледах АЧХ-то и на двете. SC5 има много гаден резонанс на около 2000 хц и след това рязък спад, но след 4000 може да се използва нормално. Чудно ми е руския средночестотен дали може да устиска до 3-4 кхц

Sergo написа:Извиняван се, но забравих да ти кажа, че SC10N, т.е. пищялката се свързва с обратен поляритет на баса или с еднакъв поляритет към средата или + - - !
Мерси за инфото. забелязах че оригинално пищялките са свързанни синфазно с баса а средата е обратно.

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от joro66 »

Днес ми донесоха пищялките - SC5. Оказа се, в това което каза sergo, че трябва да се промени филтъра отгоре на средите - кондензатор 3 мкф вместо 5.7 и кондензатора на високите - 4 мкф вместо 7.2.

HI-FI

#30 Мнение от HI-FI »

Полярността на говорителите най-добре може да се определи с подходящ превключвател/и/ на средите и високите. Моите препоръки са средите и високите да са в противофаза на баса, а стойностите на кондензаторите да се определят на слух :!: Пикът на 2KHz не е толкова зле, опитай да пуснеш средите колкото може нагоре и от там застъпи високите ... Може да се окаже, че е необходимо да добавиш някой резистор към пищялките :!:
Успех :!:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”