Питане за конфигурация на говорители

Съобщение
Автор
Zmej

#16 Мнение от Zmej »

@PROSTAKA

Според мен най-добрият вариант е да се ориентираш към двулентов проект - мидбас 15-18см и куполни високи.
Ще има зор настройката на филтъра, докато стане като хората, но мисля, че ще стане доста добре.
За тези пари, които си посочил, е доста трудно да се вземе добре звучащ широколентов говорител, че и да се направи подходяща конструкция...

Огледай се за средния ТЛ-проект, мисля, че ще ти пасне идеално... Или точно той, или някаква вариация... (Е, не е 100W, но това според мен е последното нещо, което трябва да гледаш)...

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Vasil Nikolov »

HI-FI написа:Да наистина, като за първи проект три ленти не са за предпочитане, тъй като настройката на филтъра е доста сложна и на човек без опит би му отнело месеци ... :)
Добре е да кажеш и с какъв усилвател ще слушаш, каква музика, какви предпочитания имаш към звука и т. н.
Ще си направа няква схема с мосфет транзистори окло 2х 70 W някъде?

@Zmej ако трябва още пари ще се дадат,щот аз не разбирам и съм ви благодарен за съветите

Zmej

#18 Мнение от Zmej »

Не е въпросът само за парите... По-лесно ще е да направиш средния ТЛ едно към едно - има си проект, има си фитър, просто трябва да го повториш точно.
Колкото до широколентовите говорители - има доста хора, според които това е 'единственото' решение, но лично аз досега съм чул един-единствен такъв (познай кой :lol: ), който наистина да свири... Просто това е въпрос на концепция - нещата се решават доста преди избора на говорител - избора на едно решение води след себе си редица други неща - като започнеш от вида и конструкцията на озвучителното тяло, през усилвателя, източника и стигнеш до окабеляването. От тази гледна точка изборът на 'широколентов' вариант нито е най-лесното, нито най-евтиното решение, и по тази причина ти давам предложението за ТЛ-а - има готов проект, който лесно можеш да повториш сам, за усилвател можеш да използваш този, с който си в момента, както и в един бъдещ етап можеш да налепиш и DOGC, примерно - лепи се за час и се настройва няколко дни. Оттам нататък, ако решиш, че ще вървиш 'нагоре' - добре, но за първо време според мен това е перфектното решение откъм качество, изгубено време и пари.
Надявам се да съм се аргументирал достатъчно убедително...

Успех...

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Rumen Suvandjiev »

PROSTAKA написа: Съгласен съм с теб :wink: До 500 лв за всичко.
Трябваше наистина да го кажа
Ако още нямаш доверие на TL и хорни, разгледай това:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0
Комплектът говорители излиза към 540 лева с ДДС.
За поръчки можеш да пишеш на мен или на Bojo.
Фазоинверторите и елементите за филтъра ги има в магазина на Visaton.

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Vasil Nikolov »

Rutcho написа:
За поръчки можеш да пишеш на мен или на Bojo.
Фазоинверторите и елементите за филтъра ги има в магазина на Visaton.
Благодаря ви страшно много,ще ви пиша на ЛС,защото както виждате,не разбирам много и не искам да пълна темата с глупави въпроси.Благодаря и на alnico,въобще тук сте страшно отзивчиви :smt026

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”