Китосване или рязане ?

Съобщение
Автор
Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Китосване или рязане ?

#16 Мнение от Borislav Stankov »

Пробвай със Сократес
http://www.samola.eu/catalog/page,shop. ... ory_id,37/
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от e_manuele »

Borislav Stankov написа:Пробвай със Сократес
http://www.samola.eu/catalog/page,shop. ... ory_id,37/
Ще се консултирам с бояджията да го видим какво ще каже , че май му се боядисва с пистолета :D .

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#18 Мнение от e_manuele »

Не знам дали тук му е мястото да кажа , ако не е моля темата да бъде преместена в раздел хорни , но затворих едната хорна ( само със стеги ) и реших да я чуя , не съм очаквал да се чува толкова добре това говорителче дори и високите излязоха , но понеже са в малко пък и бях предвидил леко допълнение в момента са на добро ( доколкото е възможно ) ниво . Чува се невероятно леко и приятно за визатон , като не съм сигурен дали съм намалил Qts , но чувствителността се е вдигнала малко 1 до 3 db с поставянето на неодимов магнит върху магнитопровода не съм направил измерване с точно колко е покачването след финиша ще споделя. Дано да е скоро защото правим една пещ ( камина ) на вилата и нямам много време .
Поздрави .

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Kiril Kirilov »

Очаквай коренна промяна, когато замениш твърде ненадеждното стягане със стеги с лепене (тогава ще разбереш какво нещо е налягането).
Чакаме да споделиш прогреса :H

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Nanko Rusev »

Готини фунии между другото :D

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#21 Мнение от e_manuele »

Kiril Kirilov : незатворени свирват "почти" колкото 130 литровата хорна с бг 17 ( при директно сравнение ) :D , за налягането не знам какво да очаквам от този говорител но като сцена се представя доста по добре от гб 17 ( според мен разбира се ) , при нея не знам дали заради изпълнението или говорителя ( поне според мен защото все пак qts 0,74 срещу такъв с предполагам сега под 0,6 също дава разлика при това голяма ) .

Nanko Rusev : Благодаря , ще се постаря и да ги завърша подобаващо .

П.П. Надявам се днес да затворя поне едната , но трябва яко шкурка орвътре защото там цветът е по светъл и не искам никакви неравности , вчера беше голяма битка , но не стана както исках , днес дано да стане , изгарям от нетърпение вече да я чуя .

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#22 Мнение от begemot1 »

чакаме снимки.....
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#23 Мнение от e_manuele »

Няма да стане днес явно ... Дойде ми на гости приятелката ми и ме бие да оставям " тес глупости "
:lol: .
Поздрави .

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#24 Мнение от e_manuele »

Здравейте .
Днес ми остана малко време и си викам дай да затворя едната хорна .
Колко време е най-добре да изчакам да изсъхне лепилото ( Henkel standart или нещо такова беше нз ) ? Ето малко снимки от прогреса :
Изображение
(Всички свободни непотребни пространства са запълнени с пясък .
Изображение
От външната страна съм слагал лепило ,а от вътрешната силикон за да оплътни по добре (в смисъл едновременно силикон и лепило , но с разстаяние между тях ).Сега остава само да изсъхне .

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#25 Мнение от e_manuele »

Имам един естетически въпрос . Искам за да е напълно завършен този проект да сложа някакви пръстени на говорителите ( по възможност от дърво ) ,но въобще не ми идва на ума технология с която да ги направя :wink: помагайте с идеи ?

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Nanko Rusev »

А аз се чудих защо го няма пясъка на плажа :H

Както май казах по-рано, свържи се със Станислав - може да ти ги изработи на CNC фреза.

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#27 Мнение от e_manuele »

Nanko Rusev написа:А аз се чудих защо го няма пясъка на плажа :H

Както май казах по-рано, свържи се със Станислав - може да ти ги изработи на CNC фреза.
Тази фреза в какви направления реже ? На мен ми трябва ... как да го обясня ... прьстенът около говорителя трябва да е полукръг или в най лошият случай триъгълник . Дали е възможно ?

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#28 Мнение от begemot1 »

слагай повече лепило.
съхне за 2-3 часа ,напълно втвърдява за 24 часа ако е стандарт.
експрес- а хваща за 20 мин и втвърдява за 6-8 часа :lol:
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Kiril Kirilov »

Доста добре си импрегнирал системата с лепило :-)
И наистина повече от денонощие няма никакъв смисъл да чакаш. Разсвирването е дълъг процес, така, че най-добре започвай да ги слушаш, а те ще си съхнат :-)

Ако ще използваш този мостовак за вътрешен кабел в колоната, разцепи го а 2 и обърни едното жило като посока. След това опитай на слух да избереш правилната посока.

Така както е изтеглен в кабелния завод, едното жило е наобратно.
Ако имаш възможност, звънни на Рухи 0887960009 и си вземи малко Solid Core Copper Wire от типа "Най-евтиният High End Кабел", като той ще ти я даде с посока, за да я вградиш в колоната.

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#30 Мнение от e_manuele »

Kiril Kirilov написа:Доста добре си импрегнирал системата с лепило :-)
И наистина повече от денонощие няма никакъв смисъл да чакаш. Разсвирването е дълъг процес, така, че най-добре започвай да ги слушаш, а те ще си съхнат :-)
Започнах и съм прилично доволен от резултата , след 8 килохерца има голяма падина след това пик на 11-12 , а след това плавно пада до 18,500 с 7-8 db като там е горната чуваема . До 8 килохерца се държи в порядакът +- 2-3 дб ( тези измервания не знам до колко са коректни ) . Но като цяло сцената е на добро ниво ( това ще рече ,че досегашните ми проекти понамирисват :lol: ) , Добре ,че предвидих допълване отгоре защото така не е "пълно удоволствието"
доколкото е възможно с този говорител . Сега ще слушкам няколко дена и после окончателно ( ако нещо разбира се не доизкусуря ) ги затварям и боядисвам .
Kiril Kirilov написа:Ако ще използваш този мостовак за вътрешен кабел в колоната, разцепи го а 2 и обърни едното жило като посока. След това опитай на слух да избереш правилната посока.

Така както е изтеглен в кабелния завод, едното жило е наобратно.
Ако имаш възможност, звънни на Рухи 0887960009 и си вземи малко Solid Core Copper Wire от типа "Най-евтиният High End Кабел", като той ще ти я даде с посока, за да я вградиш в колоната.
Аз добре ще го направя това ама как ще прекарам кабела по рупора чак до говорителя ( има ли начин ) ?
Примерно ясно с по-малко сечение ще си взема ,но колко по малко ?
А някаква алтернатива ,в смисъл да не е мостов кабел , предполагам ще мине по-лесно .
Благодаря за съвета и всичкото внимание . Утре ще звънкам на Рухи ( това името му ли е ?) .

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”