Китосване или рязане ?
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Китосване или рязане ?
Пробвай със Сократес
http://www.samola.eu/catalog/page,shop. ... ory_id,37/
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Ще се консултирам с бояджията да го видим какво ще каже , че май му се боядисва с пистолетаBorislav Stankov написа:Пробвай със Сократес

- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Не знам дали тук му е мястото да кажа , ако не е моля темата да бъде преместена в раздел хорни , но затворих едната хорна ( само със стеги ) и реших да я чуя , не съм очаквал да се чува толкова добре това говорителче дори и високите излязоха , но понеже са в малко пък и бях предвидил леко допълнение в момента са на добро ( доколкото е възможно ) ниво . Чува се невероятно леко и приятно за визатон , като не съм сигурен дали съм намалил Qts , но чувствителността се е вдигнала малко 1 до 3 db с поставянето на неодимов магнит върху магнитопровода не съм направил измерване с точно колко е покачването след финиша ще споделя. Дано да е скоро защото правим една пещ ( камина ) на вилата и нямам много време .
Поздрави .
Поздрави .
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Очаквай коренна промяна, когато замениш твърде ненадеждното стягане със стеги с лепене (тогава ще разбереш какво нещо е налягането).
Чакаме да споделиш прогреса
Чакаме да споделиш прогреса

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Готини фунии между другото 

- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Kiril Kirilov : незатворени свирват "почти" колкото 130 литровата хорна с бг 17 ( при директно сравнение )
, за налягането не знам какво да очаквам от този говорител но като сцена се представя доста по добре от гб 17 ( според мен разбира се ) , при нея не знам дали заради изпълнението или говорителя ( поне според мен защото все пак qts 0,74 срещу такъв с предполагам сега под 0,6 също дава разлика при това голяма ) .
Nanko Rusev : Благодаря , ще се постаря и да ги завърша подобаващо .
П.П. Надявам се днес да затворя поне едната , но трябва яко шкурка орвътре защото там цветът е по светъл и не искам никакви неравности , вчера беше голяма битка , но не стана както исках , днес дано да стане , изгарям от нетърпение вече да я чуя .

Nanko Rusev : Благодаря , ще се постаря и да ги завърша подобаващо .
П.П. Надявам се днес да затворя поне едната , но трябва яко шкурка орвътре защото там цветът е по светъл и не искам никакви неравности , вчера беше голяма битка , но не стана както исках , днес дано да стане , изгарям от нетърпение вече да я чуя .
- begemot1
- чете и пита
- Обратна връзка:
чакаме снимки.....
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.
- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Няма да стане днес явно ... Дойде ми на гости приятелката ми и ме бие да оставям " тес глупости "
.
Поздрави .

Поздрави .
- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Здравейте .
Днес ми остана малко време и си викам дай да затворя едната хорна .
Колко време е най-добре да изчакам да изсъхне лепилото ( Henkel standart или нещо такова беше нз ) ? Ето малко снимки от прогреса :

(Всички свободни непотребни пространства са запълнени с пясък .

От външната страна съм слагал лепило ,а от вътрешната силикон за да оплътни по добре (в смисъл едновременно силикон и лепило , но с разстаяние между тях ).Сега остава само да изсъхне .
Днес ми остана малко време и си викам дай да затворя едната хорна .
Колко време е най-добре да изчакам да изсъхне лепилото ( Henkel standart или нещо такова беше нз ) ? Ето малко снимки от прогреса :
(Всички свободни непотребни пространства са запълнени с пясък .
От външната страна съм слагал лепило ,а от вътрешната силикон за да оплътни по добре (в смисъл едновременно силикон и лепило , но с разстаяние между тях ).Сега остава само да изсъхне .
- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Имам един естетически въпрос . Искам за да е напълно завършен този проект да сложа някакви пръстени на говорителите ( по възможност от дърво ) ,но въобще не ми идва на ума технология с която да ги направя
помагайте с идеи ?

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
А аз се чудих защо го няма пясъка на плажа
Както май казах по-рано, свържи се със Станислав - може да ти ги изработи на CNC фреза.

Както май казах по-рано, свържи се със Станислав - може да ти ги изработи на CNC фреза.
- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Тази фреза в какви направления реже ? На мен ми трябва ... как да го обясня ... прьстенът около говорителя трябва да е полукръг или в най лошият случай триъгълник . Дали е възможно ?Nanko Rusev написа:А аз се чудих защо го няма пясъка на плажа![]()
- begemot1
- чете и пита
- Обратна връзка:
слагай повече лепило.
съхне за 2-3 часа ,напълно втвърдява за 24 часа ако е стандарт.
експрес- а хваща за 20 мин и втвърдява за 6-8 часа
съхне за 2-3 часа ,напълно втвърдява за 24 часа ако е стандарт.
експрес- а хваща за 20 мин и втвърдява за 6-8 часа

Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Доста добре си импрегнирал системата с лепило 
И наистина повече от денонощие няма никакъв смисъл да чакаш. Разсвирването е дълъг процес, така, че най-добре започвай да ги слушаш, а те ще си съхнат
Ако ще използваш този мостовак за вътрешен кабел в колоната, разцепи го а 2 и обърни едното жило като посока. След това опитай на слух да избереш правилната посока.
Така както е изтеглен в кабелния завод, едното жило е наобратно.
Ако имаш възможност, звънни на Рухи 0887960009 и си вземи малко Solid Core Copper Wire от типа "Най-евтиният High End Кабел", като той ще ти я даде с посока, за да я вградиш в колоната.

И наистина повече от денонощие няма никакъв смисъл да чакаш. Разсвирването е дълъг процес, така, че най-добре започвай да ги слушаш, а те ще си съхнат

Ако ще използваш този мостовак за вътрешен кабел в колоната, разцепи го а 2 и обърни едното жило като посока. След това опитай на слух да избереш правилната посока.
Ако имаш възможност, звънни на Рухи 0887960009 и си вземи малко Solid Core Copper Wire от типа "Най-евтиният High End Кабел", като той ще ти я даде с посока, за да я вградиш в колоната.
- e_manuele
- чете и пита
- Обратна връзка:
Започнах и съм прилично доволен от резултата , след 8 килохерца има голяма падина след това пик на 11-12 , а след това плавно пада до 18,500 с 7-8 db като там е горната чуваема . До 8 килохерца се държи в порядакът +- 2-3 дб ( тези измервания не знам до колко са коректни ) . Но като цяло сцената е на добро ниво ( това ще рече ,че досегашните ми проекти понамирисватKiril Kirilov написа:Доста добре си импрегнирал системата с лепило

доколкото е възможно с този говорител . Сега ще слушкам няколко дена и после окончателно ( ако нещо разбира се не доизкусуря ) ги затварям и боядисвам .
Аз добре ще го направя това ама как ще прекарам кабела по рупора чак до говорителя ( има ли начин ) ?Kiril Kirilov написа:Ако ще използваш този мостовак за вътрешен кабел в колоната, разцепи го а 2 и обърни едното жило като посока. След това опитай на слух да избереш правилната посока.
Примерно ясно с по-малко сечение ще си взема ,но колко по малко ?
А някаква алтернатива ,в смисъл да не е мостов кабел , предполагам ще мине по-лесно .
Благодаря за съвета и всичкото внимание . Утре ще звънкам на Рухи ( това името му ли е ?) .