Имах малко свободно време и най-накрая се реших да се хвана да го оправя този говорител. Отрязах проводника и развих един оборот за да може да ги сместя двата края на проводника един до друг. Запоих ги! Гледах колкото може по фино да е. Ходих и купих лак, продавача каза, че е и термоустойчив. Лакирах го и го оставих да засъхне повече от 24 часа. Огънах съвсем леко шпулата, понеже нали беше леко смачкана. Изчистих магнита с хартия отвътре и доста мръсотия излезе. Хванах се да центрирам магнита. Сглобих го и го пуснах. Та той взе да се чува по добре от другия. Пуснах говорителите на 15херца за да чуя дали стърже. На по-ниски нива "здравия" говорител стърже съвсем леко. Сега мисля да отворя и "здравия" да го почистя. Трябва и да се хвана да доцентрирам ремонтирания говорител, че при по-голям ход на мембраната стърже.
plamenz написа: ...че без музика не се живее..
И аз имам същия проблем с другия говорител, който седи в суб-баса. Аз купих нова гънка от
тук ,но е малко по-голяма и не пасва много добре. Поради тази причина аз не можах да я залепя добре. Все пак ми беше първото лепене на гънка. Сега ще си купя нова и ще гледам я залепя по-добре. Имай предвид, че не е лесно, поне на мен не ми беше много лесно. Ако я залепиш накриво ще започне да стърже вътре в магнита и няма да се чува добре.
А твоя говорител от какви колони е?