Има ли смисъл от bi-amping за Monitor Audio RX 1?
- RossT
- чете и пита

- Обратна връзка:
Има ли смисъл от bi-amping за Monitor Audio RX 1?
Наскоро си актуализирах аудио системата към Monitor Audio Sliver Reference RX1 AV12 http://www.monitoraudio.co.uk/products/ ... ur-speaker и се чудех дали има ли смисъл от bi-amping за предните RX 1 колони, които често слушам в стерео режим? Това са въпросните http://www.monitoraudio.co.uk/products/ ... cification. Захранва ги AVR Denon 2310. Питам, защото кабелите ми са вградени в стената и преокабеляването си е досадна работа, защото каналите не са съвсем перфектни... Ще има ли осезаема разлика, за да си струва хамалогията?
- varieca
- има известен опит

- Обратна връзка:
Re: Има ли смисъл от bi-amping за Monitor Audio RX 1?
Осезаема разлика винаги има. Въпросът е как самата колона/филтър ще отреагира на това включване, Основният проблем се явява на честотата на срез на двете части на филтъра и загубването на фокуса. Това се получава когато изведените навън маси на филтъра не са събрани в една точа, а са отдалечени една от друга - дори и през комутациите за групи на усилвателя.
И накрая най-важното е дали на теб ще ти хареса. С други думи трябва сам да направиш пробата.
И накрая най-важното е дали на теб ще ти хареса. С други думи трябва сам да направиш пробата.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Осезаемата разлика ще дойде ако се използва качествен стерео усилвател.RossT написа:Ще има ли осезаема разлика, за да си струва хамалогията?
- RossT
- чете и пита

- Обратна връзка:
За съжаление нямам възможност да добавя стерео усилвател, Denon-a ще свири. Да разбирам ли, че с него няма да има смисъл?
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Според мен - да.
- varieca
- има известен опит

- Обратна връзка:
Можеш за твое успокоение да направиш проба като откачиш кабелът от едната колона и го използваш като втори за bi-amping на другата. Дори и на една колона можеш да прецениш дали ти харесва промяната.
Аз също съм скептик (вече) по отношение на смисъла от заниманието, защото звукът обикновено се влошава.
Аз също съм скептик (вече) по отношение на смисъла от заниманието, защото звукът обикновено се влошава.