Philips AD5200M

Съобщение
Автор
Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Philips AD5200M

#16 Мнение от Marian Lozev »

Бяхме потресени от лошото представяне на Fostex FE206E и побързахме да го изнесем до коридора.
AAAAAaaaaaaaaa горчивата лудница.

За палците, мисля че 5 различни вида и ще се знае кои са най...

А това за гънките , и аз те моля не позволявай това да се случва....както на този 8 килограмов (Goodmans 301) от 60-те , погледни на какво е заприличал. :( :twisted:
IMG_1735.jpg
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от DRGeorgiev »

Шасито на филипса е от обикновенна ламарина,обработена против ръжда с магнезий.При тест с магнит той залепва здраво и непоколебимо. :D При работа на говорителя то припява със собствен тенекиен сауд,които е отчайващо дразнещ и неприятен.Така, че мисля да взема мерки да го облицовам отвътре и отвън с корк.За окачването ще се въздържим за сега.И ще пробваме с различни фазови палци.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

DRGeorgiev написа:Шасито на филипса е от обикновенна ламарина,обработена против ръжда с магнезий.При тест с магнит той залепва здраво и непоколебимо. :D
Хм явно е различно от моето шаси, сега гледам, че на снимките и цветът на метала му е леко различен. За "припяването" трудно ще прецениш без да е монтиран.

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от haralanov »

Marian Lozev написа:...както на този 8 килограмов (Goodmans 301) от 60-те , погледни на какво е заприличал. :( :twisted:
Ако имаше основани Аудио-Затвори, в които да прибират за по 10 години "на топло", вероятно нямаше да виждаме снимки на толкова жестоко окепазени драйвери... :?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Винаги ме е боляло сърцето, когато гледам окепазен говорител, пък дори и да не е някакъв върховен модел.
С годините из Интернет съм се нагледал на какво ли не и дори бих спретнал една галерийка на ужасите, ако не ме доядяваше толкова при гледката.
Тук, разбира се, не става дума за творците като Рулит, които дават нов живот на уникални драйвери.

За шасито на Филипса, ако е от стоманена ламарина, само корк няма да е достатъчен...

Аватар
Steliyan Stoyanov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Steliyan Stoyanov »

Полимерен материал, или нещо като болкит според вас би ли вършил добра работа? Според мен би било добре и да се залепи и моделира така че да има и по добра обтекаемост шасито.

Аватар
kalitin
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#22 Мнение от kalitin »

За шасито на Филипса, ако е от стоманена ламарина, само корк няма да е достатъчен...[/quote]
От стоманена тънка ламарина е. И аз мисля, че няма да стане с облепване, иска сериозна конструкция. Иначе има сериозен потенциал,въпреки че не долюбвам "широките ленти"
Sapere aude - Осмели се да бъдеш умен.

Аватар
kalitin
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#23 Мнение от kalitin »

velinski написа:
DRGeorgiev написа:Шасито на филипса е от обикновенна ламарина,обработена против ръжда с магнезий.При тест с магнит той залепва здраво и непоколебимо. :D
Хм явно е различно от моето шаси, сега гледам, че на снимките и цветът на метала му е леко различен. За "припяването" трудно ще прецениш без да е монтиран.
Чува се, чува и още как!
Sapere aude - Осмели се да бъдеш умен.

Аватар
icko
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#24 Мнение от icko »

Само искам да попитам какво се разбира под стоманена ламарина (това е стомана ли е или не(ако е стомана с колко % въглерод е ) Каква сплав се използва в високия клас високоговорители например ETHER или Lowther.

Аватар
Стефан
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#25 Мнение от Стефан »

Алуминий, но какъв точно не знам.
Някой правят, а другите, който не могат, дават съвети, как да стане!

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”