Пасивни филтри за събуфер

Съобщение
Автор
siv2
чете
Обратна връзка:

#16 Мнение от siv2 »

Нещо тона загрубя :)

Да ви светна - 15г. съм бачкал като тонрежисьор, освен това съм инж. по електроника, така че моля не ми обяснявайте за програми за генериране. Да до някаква степен си прав - удрят те дори и средите като е силно, но просто как да ти опиша ефекта. Представи си сцена и се прави саундчек на каса. За тва говорим.

Идеята на поста ми беше да ме насочите към човек, който ще ми направи филтрите, а не да ме ограмотявате.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Kiril Kirilov »

tanov написа:Нещо тона загрубя :)

Да ви светна - 15г. съм бачкал като тонрежисьор, освен това съм инж. по електроника, така че моля не ми обяснявайте за програми за генериране. Да до някаква степен си прав - удрят те дори и средите като е силно, но просто как да ти опиша ефекта. Представи си сцена и се прави саундчек на каса. За тва говорим.

Идеята на поста ми беше да ме насочите към човек, който ще ми направи филтрите, а не да ме ограмотявате.
Хубаво загрубя тона, но да те светна, че не е интересна професионалната ти квалификация за по-голяма част от хората тук (защото това, че си бил тонрежисьор изобщо не доказва, че чуваш! По обективно ще е да ни кажеш какъв продукт има с твоето име за да го чуем и преценим!), защото такива трудови кариери и дипломи можем да ти развеем всеки от нас!

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivelin Braikov »

tanov написа:Идеята на поста ми беше да ме насочите към човек, който ще ми направи филтрите, а не да ме ограмотявате.
За да ти направи някой филтрите първо трябва да знаеш какво точно искаш. Представите за ниските честоти са ти малко нереални. Няма да стане така.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

siv2
чете
Обратна връзка:

#19 Мнение от siv2 »

Вече се замислям дали не ми трябват направо готови колони с голям говорител, но няма bookshelf. Даже и floorstanders вече са с малки говорители :(

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Високото аудио его често не е добър приятел

#20 Мнение от haralanov »

tanov написа:Да ви светна - 15г. съм бачкал като .....
освен това съм инж. по.....
Можеш да ни "светнеш" едва когато демонстрираш конкретни сериозни аудио постижения.

Нужно ли е да давам примери за хора, които се занимават с аудио от над 20 години и все още са в детската градина на Аудиото :wink:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Nanko Rusev »

tanov написа:Вече се замислям дали не ми трябват направо готови колони с голям говорител, но няма bookshelf. Даже и floorstanders вече са с малки говорители :(
Ако не си предубеден (или откровено тъп) точно в този сайт има хора, които могат да ти предложат всичко, което ти може да поискаш.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Rumen Suvandjiev »

tanov написа:Идеята на поста ми беше да ме насочите към човек, който ще ми направи филтрите, а не да ме ограмотявате.
В магазина на Стеди на Пиротска могат да се купят всички необходими компоненти за един филтър.
Това, към което се опитвам да те насоча, е, че дублирането на баса, поне доколкото успях да те разбера, е несполучлива идея. Основната причина е, че пасивният филтър има сравнително малка стръмност и при зададени десетина херца честотна лента затихването дори и в максимума на получената като резултат АЧХ ще е твърде голямо. Де не говорим, че филтрите освен за разделяне на честотите на възпроизвеждане служат и за импедансно съгласуване на цялото озвучително тяло.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivan Rachev »

tanov написа:Нещо тона загрубя :)

....абе ... , ти си набор 79'...за какви 15 години стаж бълнуваш...
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Stefan Stefanov »

Иване, позволих си да те редактирам в името на добрия тон.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Ivan Rachev »

Stefan Stefanov написа:Иване, позволих си да те редактирам в името на добрия тон.
..е само защото стана дума за добрия тон :
От: tanov
До: Ivan Rachev
Заглавие: Транспорт слухтене :) Отговорете с цитат на съобщението
Втория телефон да е някъде в стрелбище? А иначе с какво се занимаваш и къде ще слушам Smile

От: Ivan Rachev
До: tanov
Заглавие: Re: Транспорт слухтене :)
..живея на няколко места , едното е на попа Very Happy . Слушането ще се проведе веднага след като приемеш да напишеш 3-те си имена и изречението-Аз съм глупак + 500лв кеш ако се окаже че има разлика , за мен важат същите правила като аз участвам с 5000лв ?

From: tanov : (89.190.197.130)
To: Ivan Rachev
Subject: Re: Транспорт слухтене :)
Живея в къща голяма колкото кооперацията ти. Гаранция във форума няма по-разбиращ, както технически, така и музикално нещата повече от мен. И бъди сигурен на ден изкарвам колкото ти за цял месец!
Последно промяна от Ivan Rachev на Чет Май 14, 2009 9:34 pm, променено общо 2 пъти.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Stefan Stefanov »

Ако това е истина е очевидно, че доходите не определят умствения багаж!!

Връщам си думите обратно, извиняавай!
(редактирай си предишния пост)

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Nanko Rusev »

Stefan Stefanov написа:Ако това е истина е очевидно, че доходите не определят умствения багаж!!

Ако това беше така, нямаше да слуша усилвател втора употреба от негов приятел и нямаше да се чуди как да мине най-тънко за ресийвър, за гледане на филми :lol:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Ivan Rachev »

Stefan Stefanov написа:Ако това е истина е очевидно, че доходите не определят умствения багаж!!

...напротив прав си ти , не трябва отдавна да се връзвам на такива палячовци , добре че те има като коректив :smt023
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”