Въпрос за колони "PIONEER S-X550"

Съобщение
Автор
cotac
чете
Обратна връзка:

Въпрос за колони "PIONEER S-X550"

#1 Мнение от cotac »

Здравейте!
Преди известно време взех на старо въпросните колони (PIONEER S-X550) и по никакъв начин не мога да открия информация за тях. В Гугъл и в сайта на производителя не излиза нищо за този модел. На външен вид изглеждат така - Изображение , [/img]http://i.data.bg/08/07/08/1043468_orig.jpg[/img] , а ето и табелата им Изображение . Колоните са със затворен обем. Филтрите им изглеждат прилично изработени, но ватата ми се вида недостатъчна, така че им добавих още. Причините, поради които търся инфо ( най-вече за разделителните честоти) са:
1- ВЧ говорителите им не са оригиналните, а са заменени с "SC 10 N" на Визатон и искам да разбера дали тази замяна е удачна.
2- Единият СЧ говорител беше със смачкан купул, изправих го, но все пак изглежда леко намачкан и това ме дразни (иначе звукът му не се различава на слух в сравнение със здравия). По тази причина може да ми се прииска да сменя СЧ драйверите, но без инфо ще трабва да избирам "на сляпо". Иначе в сегашния си вид колоните звучат учудващо добре (затова ги и купих), но пусти предубеждения... И друго: след като не излиза никакво инфо за тях дали не са менте 8O ? Уж пише made in France, ма знае ли човек... Та ако някой е виждал, чувал или знае нещо за тези ОТ, нека бъде така любезен да сподели!
Поздрави на всички!
Последно промяна от cotac на Съб Юли 12, 2008 9:57 pm, променено общо 3 пъти.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

1. Тъй като не е ясно какви са били оригиналните пищялки, не може да се каже дали замяната е удачна. Ако нещо във високите те дразни, напиши какво точно и ще получиш съвет как съответно да коригираш филтъра. Ако високите ти харесват, просто не ги пипай.
2. Средите доколкото виждам са с текстилни куполи. С времето е възможно деформираният купол да се оправи, зависи каква е промазката.

cotac
чете
Обратна връзка:

#4 Мнение от cotac »

Rumen Suvandjiev написа:1. Тъй като не е ясно какви са били оригиналните пищялки, не може да се каже дали замяната е удачна. Ако нещо във високите те дразни, напиши какво точно и ще получиш съвет как съответно да коригираш филтъра. Ако високите ти харесват, просто не ги пипай.
2. Средите доколкото виждам са с текстилни куполи. С времето е възможно деформираният купол да се оправи, зависи каква е промазката.
Благодаря ти за отговора, Ручо (мисля, че се познаваме отдавна - аз съм Боян (Боби) от едновремешният т. нар. "Лазаров рекърдс" :o ). Всъщност, тези визатонски пищялки намирам, че звучат доста приятно - все пак жалко, че няма как да ги сравня с оригиналните... Що се отнася до средночестотният, преди няколко дни взех, че го намазах с течен парафин и действително се позаглади, но повърхността му стана лепкава, като висящите мухоловки по селските кръчми :lol: При все това разлика в звученето не забелязвам да е настъпила. Продължава обаче да ме дразни факта, че уж "Пионеер", пък никакво инфо в нета... Имам спомен, че в началото на 90-те по магазините се продаваха някакви Сименс с много подобен на тези дизайн и външен вид на говорителите, но свиреха далеч по-зле. Все пак ми е много любопитно, дали този S-X550 е разработка на Pioneer, или не :?:
П.П. Абе нека някой, който е в сътояние, да свери часовника на сървъра: "Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 6:20 am" , гледам, че сега е 23:27 pm и все още е вторник 8)

Аватар
b0b1man
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от b0b1man »

продължавам да търся..... :D намерих сайт с платени файлове в *.pdf формат с параметрите на тези колони, дано намеря безплатни... :D

cotac
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от cotac »

b0b1man написа:продължавам да търся..... :D намерих сайт с платени файлове в *.pdf формат с параметрите на тези колони, дано намеря безплатни... :D
Хиляди благодарности за съдействието! Ще бъде наистина страхотно ако успееш, защото аз вече се отчаях да търся :(

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”