Преди известно време взех на старо въпросните колони (PIONEER S-X550) и по никакъв начин не мога да открия информация за тях. В Гугъл и в сайта на производителя не излиза нищо за този модел. На външен вид изглеждат така -
, [/img]http://i.data.bg/08/07/08/1043468_orig.jpg[/img] , а ето и табелата им
. Колоните са със затворен обем. Филтрите им изглеждат прилично изработени, но ватата ми се вида недостатъчна, така че им добавих още. Причините, поради които търся инфо ( най-вече за разделителните честоти) са:1- ВЧ говорителите им не са оригиналните, а са заменени с "SC 10 N" на Визатон и искам да разбера дали тази замяна е удачна.
2- Единият СЧ говорител беше със смачкан купул, изправих го, но все пак изглежда леко намачкан и това ме дразни (иначе звукът му не се различава на слух в сравнение със здравия). По тази причина може да ми се прииска да сменя СЧ драйверите, но без инфо ще трабва да избирам "на сляпо". Иначе в сегашния си вид колоните звучат учудващо добре (затова ги и купих), но пусти предубеждения... И друго: след като не излиза никакво инфо за тях дали не са менте
Поздрави на всички!