Избор на колони

Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Stefan Stefanov »

Разбире се, че форумът е рекламен!
Как не сте го разбрали до сега?
[size=18:b9858f8ab8]
Тук се рекламират добрият звук и достъпните (или не чак толкова) начини, по които той може да бъде постигнат!
[/size:b9858f8ab8]
Всеки, на който не му харесва, може спокойно да не участва. Никой не е тук насила.

А ти, djsvet, не коментирай неща, които не си чувал!

djsvet

#17 Мнение от djsvet »

как да не е рекламен бе? Във всяка тема присъства DIY или там както беше. Айде триите ме, неискам да ми стои тук името.

D.Kolev

#18 Мнение от D.Kolev »

:wink:
åé ãðàäñêè , àìà ìíîãî ñè ñåðò :wink: .
êúòôèíãúðà íà Ðóìåí íå å ÏÐÎÄÓÊÒ , à å ÏÐÎÅÊÒ çà ñàìîñòîÿòåëíî èçïúëíåíèå. äæåéáèåëèòå âñè÷êè ñìå ãè ñëóøàëè.íÿìà çà êàêâî äà ñå ñúðäèø :wink: .

djsvet

#19 Мнение от djsvet »

какво да се сърдя ? Да не ги правя аз? Даже не сфиря с JBL.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Demiurg »

Evgenibgr написа: По въпроса за хорните и TL-а. Зная че това е много дълга тема, предвид многото постове за тях, но все пак при посочените размери в/ш/д - .../30/40 см има ли вариант горе-долу на същата себестойност (Кътфингер) да се направи колона, която свири по-добре.
"Средния ТЛ-проект" е с ~ тия размери, но откъм говорители е доста по- евтин. На мен засега ми харесва. :D
Чуй ги и двата и си прецени.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Stefan Stefanov »

djsvet, aз съм модератор и като такъв ти казвам, че тонът ти е НЕДОПУСТИМ!
Я ми кажи къде си слушал Cutfinger-а на Румен?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Rumen Suvandjiev »

djsvet написа:как само звучи:
Румен срещу James Bullough Lansing
Гледай ти, какво доживях! :lol:
За съжаление това няма как да се случи, роден съм 16 години след смъртта на великия конструктор, но лош търговец James Lansing.
Затуй сега задачата на Румен и останалите DIY-ери е къде по-лека срещу пластмасурниците, кичещи се с имена, които не заслужават!
Evgenibgr написа:в/ш/д - .../30/40 см има ли вариант горе-долу на същата себестойност (Кътфингер) да се направи колона, която свири по-добре. За хорните с Етери просто няма място :( .
В този проект съм използвал говорители от най-високия клас на Monacor. По принцип малко 8" говорители са наистина подходящи за двулентово озвучително тяло. SPH-200KE е един от тях и според мен има много добро отношение цена/качество, въпреки, че не е евтин.
По принцип статийката, която публикувах, беше насочена по-скоро към правилния подход при конструиране на OT, но хората, на които изработих този проект или го повториха сами (някои и с изменения), до един останаха доволни от резултата.

HiFi_Chernobyl

#23 Мнение от HiFi_Chernobyl »

DLS написа:Да ме извинят феновете на марката, JBL имат и хубави продукти, но не и тези ширпотреби по техномаркетите.
Не съм съгласен с това твърдение. Аз имам JBL Е90-тки купени от Технополис и много добре си свирят, сравнени с чекиите от същия ценови клас от сорта на Jamo, Cerwin Vega и т.н. Верно, че съвсем не са върха на сладоледа, ама за тая пара си се чуват най-добре от всички фирмени колони :butthead:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivan Rachev »

HiFi_Chernobyl написа:
DLS написа:Да ме извинят феновете на марката, JBL имат и хубави продукти, но не и тези ширпотреби по техномаркетите.
Не съм съгласен с това твърдение. Аз имам JBL Е90-тки купени от Технополис и много добре си свирят, сравнени с чекиите от същия ценови клас от сорта на Jamo, Cerwin Vega и т.н. Верно, че съвсем не са върха на сладоледа, ама за тая пара си се чуват най-добре от всички фирмени колони :butthead:
....от Веги да но от Джамо концерт 8 свири по-зле в пъти
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

HiFi_Chernobyl

#25 Мнение от HiFi_Chernobyl »

...но и цената на Concert 8 доколкото си спомням се различава в пъти, или нещо бъркам :smt047 Един познат си купи по-малкия модел след това (Е80) и свири даже по-добре, особено при по-тихи нива на звучене, като дори са и по-евтини. Но и усилвателят му е по-хубав от моята пръчка Yamaha, имам късмет че скоро време ще го сменя и ще мога да си го взема на половин цена, без да има и една драскотина по него :smt026

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”