Избор на колони
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Разбире се, че форумът е рекламен!
Как не сте го разбрали до сега?
[size=18:b9858f8ab8]
Тук се рекламират добрият звук и достъпните (или не чак толкова) начини, по които той може да бъде постигнат!
[/size:b9858f8ab8]
Всеки, на който не му харесва, може спокойно да не участва. Никой не е тук насила.
А ти, djsvet, не коментирай неща, които не си чувал!
Как не сте го разбрали до сега?
[size=18:b9858f8ab8]
Тук се рекламират добрият звук и достъпните (или не чак толкова) начини, по които той може да бъде постигнат!
[/size:b9858f8ab8]
Всеки, на който не му харесва, може спокойно да не участва. Никой не е тук насила.
А ти, djsvet, не коментирай неща, които не си чувал!
-
djsvet
-
D.Kolev
- Demiurg
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
"Средния ТЛ-проект" е с ~ тия размери, но откъм говорители е доста по- евтин. На мен засега ми харесва.Evgenibgr написа: По въпроса за хорните и TL-а. Зная че това е много дълга тема, предвид многото постове за тях, но все пак при посочените размери в/ш/д - .../30/40 см има ли вариант горе-долу на същата себестойност (Кътфингер) да се направи колона, която свири по-добре.
Чуй ги и двата и си прецени.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Гледай ти, какво доживях!djsvet написа:как само звучи:
Румен срещу James Bullough Lansing
За съжаление това няма как да се случи, роден съм 16 години след смъртта на великия конструктор, но лош търговец James Lansing.
Затуй сега задачата на Румен и останалите DIY-ери е къде по-лека срещу пластмасурниците, кичещи се с имена, които не заслужават!
В този проект съм използвал говорители от най-високия клас на Monacor. По принцип малко 8" говорители са наистина подходящи за двулентово озвучително тяло. SPH-200KE е един от тях и според мен има много добро отношение цена/качество, въпреки, че не е евтин.Evgenibgr написа:в/ш/д - .../30/40 см има ли вариант горе-долу на същата себестойност (Кътфингер) да се направи колона, която свири по-добре. За хорните с Етери просто няма място.
По принцип статийката, която публикувах, беше насочена по-скоро към правилния подход при конструиране на OT, но хората, на които изработих този проект или го повториха сами (някои и с изменения), до един останаха доволни от резултата.
-
HiFi_Chernobyl
Не съм съгласен с това твърдение. Аз имам JBL Е90-тки купени от Технополис и много добре си свирят, сравнени с чекиите от същия ценови клас от сорта на Jamo, Cerwin Vega и т.н. Верно, че съвсем не са върха на сладоледа, ама за тая пара си се чуват най-добре от всички фирмени колониDLS написа:Да ме извинят феновете на марката, JBL имат и хубави продукти, но не и тези ширпотреби по техномаркетите.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
....от Веги да но от Джамо концерт 8 свири по-зле в пътиHiFi_Chernobyl написа:Не съм съгласен с това твърдение. Аз имам JBL Е90-тки купени от Технополис и много добре си свирят, сравнени с чекиите от същия ценови клас от сорта на Jamo, Cerwin Vega и т.н. Верно, че съвсем не са върха на сладоледа, ама за тая пара си се чуват най-добре от всички фирмени колониDLS написа:Да ме извинят феновете на марката, JBL имат и хубави продукти, но не и тези ширпотреби по техномаркетите.
-
HiFi_Chernobyl
...но и цената на Concert 8 доколкото си спомням се различава в пъти, или нещо бъркам
Един познат си купи по-малкия модел след това (Е80) и свири даже по-добре, особено при по-тихи нива на звучене, като дори са и по-евтини. Но и усилвателят му е по-хубав от моята пръчка Yamaha, имам късмет че скоро време ще го сменя и ще мога да си го взема на половин цена, без да има и една драскотина по него