Нов германски средно/високочестотен лентов говорител

Съобщение
Автор
D.Kolev

#2 Мнение от D.Kolev »

êàêâî äâèæåíèå íà âúçäóõ, êàêâî äâèæåíèå íà ìåìáðàíàòà
All other loudspeaker drive units, whether they are voice coil driven, electrostatics, piezos or magnetostatics, act like a piston, moving air in a 1:1 ratio. This is undesirable, as the specific weight of air is much lower than that of the driving mechanics.
:smt064

òèÿ âå÷å ñå ÷óäÿò êàêâî äà ïèøàò , ÷å äà ñè ïðîäàâàò ñòîêàòà.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Daniel Petrov »

@ Neon_Knight
Чадо, в нета пишат какви ли не дивотии, на които ти все още упорито продължаваш да вярваш :)
Данък глупост в бг обикновено е продиктуван от ниският стандарт, който имаме и от една чисто балканска черта - "таков дзвер у нас нема" :)
Твоят призив е някой да повтори тая конструкция, щото ако ти можеше сам, нямаше изобщо да пускаш въпросната тема, а щеше да се изтапаниш с готовия говорител :)
Това също е типична черта на въпросния регион, в който живееме :)
Един да бие тъпана, а друг да събира парсата...
П.П.
По подобна технология се правят повечето лентови високочестотни говорители, с тая разлика, че мембраната е права, има и такива слушалки, попадали са ми руски от тоя десен :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

D.Kolev

#5 Мнение от D.Kolev »

äàëè ñà ñõåìàòè÷íè ðèñóíêè , ïî êîèòî äî íèêúäå íÿìà äà ñòèãíåø.
î÷åâèäíî ðàáîòÿò, íî ìè íàïðàâè âïå÷àòëåíèå ÷å ïðè íåâåðîÿòíàòà òåõíîëîãèÿ ñ êîÿòî ìåñòèø 4 ïúòè ïîâå÷å âúçäóõ ...... ïîä íàëÿãàíå :lol: ñ òàçè íåâåðîÿòíà ìåìáðàíà ....... èìàø çâåðñêàòà ÷óñòâèòåëíîñò îò ..... 93äá :?

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

Re: Нов германски средно/високочестотен лентов говорител

#6 Мнение от Audiomaster »

Neon_Knight написа: Някой проявява ли интерес към обсъждане и разработка на това конструктивно решение?
За целта е подходящо метализирано фолио, което ще се нагъне на хармоника.
Няма да стане само с нагънато метализирано фолио, т.е. то трябва да е метализирано, след което ецвано така, че да се получат тоководещите шини. Аз отдавна се интересувам от лентовите говорители и не само се интересувам, но имам и собствени разработки и подобрения на съществуващи. Това е старо, не е ново решение, нарича се акустичен трансформатор или още - излъчвател на Хейл. Ако мембраната беше плоска, щеше да е изодинамичен излъчвател ( или ортодинамичен, както го наричат руснаците, имам такива слушалки, даже съм ремонтирал повредени писти на такива).
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”