pomo6t za VLD 40 8ohm
pomo6t za VLD 40 8ohm
zdraveite
imam edni VLD 40 na 8ohm oba4e izgorqha aluminievite lenti4ki.Vaprosat mi e moga li ot nqkade da si namerq originalni. Ili nqkoi da mi kaje kak moga da si go napravq za6toto sam 4uval 4e moje ??
imam edni VLD 40 na 8ohm oba4e izgorqha aluminievite lenti4ki.Vaprosat mi e moga li ot nqkade da si namerq originalni. Ili nqkoi da mi kaje kak moga da si go napravq za6toto sam 4uval 4e moje ??
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- 100
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
100
Пред завода в Благоевград има магазин, от там можеш да купиш. В София на Богомил има един магазин, в него гледах разни мембани, може и да има. Също на Клокотница (тази на която се намира Новотела, но от другата страна на Мария Луиза) има една фирма в една къща, все забравям името на фирмата, те май са дистрибутори на Благоевград, могат да доставят. В краен случай, както каза Демон, може с фолио от шоколад, оформено на гребенче или още по-добре, кондензаторно метализирано фолио. По-трудно се оформя, най-добре с помощта на две хлабаво зацепени зъбни колела, но след това повече издържа без да се деформира. Монтирането във високоговорителя става по два начина-по-старите изискват лепене с проводящо лепило. Ако нямаш, или ти се стори скъпо, можеш да си направиш от алуминиев прах и нитроцелулозен лак, като слагаш алуминиев прах колкото може повече. Някои го правят със стружки, но трябва да са много ситни. При залепването лентичката се центрира и леко се опъва, за да седи добре в магнитната междина без да провисва и да опира до полюсните наставки. Внимавай ако е с кондензаторното фолио, страната с метализацията да е от долу, към носещата плочка, където са изводите. По-новите са с винтче и там монтажа е елементарен, като само внимавай при кондензаторното фолио как ки къде ще направиш дупките за винтчетата.
Успех
Успех
преди много години когато имах желание да се занимавам с влд-та си бях направил елементарно приспособление от 2 назъбени цилиндрични копчета (от някакво старо радио май) закрепени на една дъсчица така че да са зацепени едно с друго като зъбни колела.пробвал съм с различни фолиа вкл и от цигари-за добър звук има голямо значение масата и твърдоста (гъвкавоста)на фолиото.
- 100
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
100
Честно казано не знам, защото си имам едно роло кондензаторно фолио. Но, да чукнем на дърво, вече 8 години не ми се е налагало да сменям лентичка, макар, че сателитите ми са с ВЛД. А цената не трябва да надвишава стотинки. Те не са като на ВЛДД80 с рамка и т.н., а са просто една изрязана и гофрирана лентичка. Ако е повече от левче, ще си нарежа всичкото фолио и ще пусна серийно производство на лентички, за да им подбия цената.