Монтиране на говорител

Съобщение
Автор
Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Монтиране на говорител

#1 Мнение от Martin Krumov »

Здравейте.
Тези дни реших да направя малък ъпгрейд :D на колоните си.
Обновяването се състои в замяната на средночестотния говорител TVM - ARZ 4608 с Visaton FRS8 M.
Проблема идва от това, че до сегашният говорител е с диаметър ~12см а FRS-a с по-малък.
Ето какво измислих като варянт:
Изображение
краката са мои :D
Изображение
Парчето е от ламиниран паркет и запушва дупката на стария средночестотен говорител.
Покрай тази промяна, реших да вкопая високочестотния Vifa - BC25TG15-04. Тъй като стените на колоните ми са направени от 18мм ПДЧ, върху което е налепено 9мм OSD (май се казваше :roll: ), вкопаването е до толкова, че високочестотния говорител да легне на ПДЧ-то. (Няма да ви казвам как съм си играл с подръчни матеряли, без обер фреза да изрежа OSD-то до основата на ПДЧ-то и кръга около говорителя да е "идеален". На снимките не изглежда такъв но е подмазан с кит който лъже окото)
И сега да премина към по съществената част, която ме интересува.
Иска ми се FRS-a да го монтирам на задната част на този детаил
Изображение
Изображение
с цел бобината му да е горе долу на равно с тази на Vifa-та. Притеснява ме това, че около ного се получава нещо като малка фуния, която може би ще повлияе на звука му. Или няма такова нещо?
Ако някои има други идеи как може да стане това, което искам нека ги сподели :roll:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Монтиране на говорител

#2 Мнение от Nanko Rusev »

Направо си имаш рупорче :lol:

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#3 Мнение от Dman »

Добре си го монтирал остави го така.
Не може да се каже че това е фуния, или wave-guide , това е просто стъпало, по начина по който си го скосил не мисля че ще окаже негативно влияние на ачх, напротив би трябвало да резултата да е положителен заради присъединения въздух към предната част на мембраната на високоговорителя.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”