TVM vs. VKN

Съобщение
Автор
andrej

#16 Мнение от andrej »

Колега не се захващей с тези български и китайски ''говорители'' , а отиди във Визатон в София на ул. Пиротска и си взими един басак Т 200 с цена 41-42 лева и си направи една кутийка 25-30 литра. Това е най-доброто решение според мен. :D Проблема е само в подходящия филтър , ако не можеш сам да го направиш ще трябва да си купиш или визатонски или от някой магазин за 5-6 лева. В първия случай ще ти излезе по-скъпо но определена по качествено :)

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Marian Lozev »

някои ми спомена от този форум че и висатон вече са китаичета аз за мен моито мнение е 50%/50% незнам ако някои знае нещо да каже
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
ionko
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#18 Мнение от ionko »

и аз някаде бях прочел че ги правят вече в Китай

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Bojo »

andrej написа:Колега не се захващей с тези български и китайски ''говорители'' , а отиди във Визатон в София на ул. Пиротска и си взими един басак Т 200 с цена 41-42 лева и си направи една кутийка 25-30 литра. Това е най-доброто решение според мен. :D Проблема е само в подходящия филтър , ако не можеш сам да го направиш ще трябва да си купиш или визатонски или от някой магазин за 5-6 лева. В първия случай ще ти излезе по-скъпо но определена по качествено :)
TVM се произвеждат в Чехия, мисля или се лъжа Andrej?

Аватар
ataka__bg
чете
Обратна връзка:

#20 Мнение от ataka__bg »

Утре смятам да се разходя до викиват, а пак до предложението на andrej ,не съм от София , и скоро не се очертава да пътувам.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Nanko Rusev »

Fostex се произвеждат в China.
Няма значение КЪДЕ се произвежда дадена стока, а ЗА къде. Между два еднакви масови продукта (техника) - единия за USA, другия за тукашния пазар - има ОГРОМНА разлика.

Не е лошо говорителите да са правени в Kитаи - кофти е когато са правени от "китаиска фирма" - т.е. Никаква мисъл и кофти изпълнение

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: bg

#22 Мнение от Teodor Gugulanoff »

qno_zloo написа:...забравих да кажа че след нова година педполагам наи вероятно ще има на българския пазар 100% от продуктите на ТВМ
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=70
Какво по-точно имаш предвид с това свое предположение? Би ли пояснил малко по-подробно? Благодаря.
Изображение

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Marian Lozev »

ми това че ще можеш да отидеш в един магазин и да си купиш това което си харесъл преди това в интернет на въпросната фирма ТВМ
не както сега да има 40/50% от продукцията на нашия пазар

след нова година живи и здрави .....
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Teodor Gugulanoff »

qno_zloo написа:ми това че ще можеш да отидеш в един магазин и да си купиш това което си харесъл преди това в интернет на въпросната фирма ТВМ
не както сега да има 40/50% от продукцията на нашия пазар

след нова година живи и здрави .....
Звучи добре :) ... 130-140 модела на склад в София ...
Изображение

andrej

#25 Мнение от andrej »

За TVM- незнам къде се правят , но за Визатон мога да кажа че се правят в Германия . Аз съм собственик на такиви колони и мога да кажа, че свирят много по-добре от повечето купешки колони :D и са правени в Германия :D

Аватар
Vladimir
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Vladimir »

TVM vs. VKN - какво аджеба ще рече това??? До колкото съм разбрал най-долнопробните и изчезващи говорители са българските ВКН ?? Бях пуснал тема за моите тонколони - на които мислех да слагам нискочестотен благоевградски говорител т.к. кутиите са ми смятани за такъв (все още не изчислявам и сглобявам)
Също е ясно ,че щом едни тонколони са сметнати за даден говорител няма да свирят с никакъв друг по-добре.Затова и се отказах да си слагам (засилен бях към VISATON) друг освен българския.Хората ми написаха вместо да давам пари за нови говорители да продам сегашните тонколони и да си направя нови за същите пари със TVM-ки.А аз им казах ,че няма смисъл защото нямало да се получат по-добри - тогава темата ми изчезна .Явно съм заблуден и тъп като пън ,че да не мога да си обясня къде е ГОЛЯМАТА разлика между един VKN за 50 лева и едни китайски за същите пари.Историята ми заприлича на онова клипче за компания ЛИН. Аз така или иначе няма да си направя нови тонколони за 400лева ,защото съм предоволен от сегашните български ,бих си направил далеч по-качесвени тонколони , но вбъдеще време защото за момента нямам необходимите пари и знание.
Та въпроса ми е каде е голямата разлика междy VKN и ТVM ?

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Rinspeed написа:...Та въпроса ми е каде е голямата разлика междy VKN и ТVM ?
Голямата разлика е в контролираната повтаряемост на произвежданите серии продукти, която макар и двете фирми би трябвало да постигат бидейки сертифицирани по ISO 9001, при едната някакси не се получава.
Както и това, че едната случайно е основния ОЕМ за високоговорители на Škoda (VW).
Изображение

Аватар
ataka__bg
чете
Обратна връзка:

#28 Мнение от ataka__bg »

И аз това, се чудя к`ва е тая толкова голяма разлика, за която всеки говори. Между другото в един подобен форум, бял прочел само хубави работи за ВКН, и затова все още се чудя какво да си взема.
Но има време, докато си сглобя усилватела, дано дотогава направя правилния избор, за който после да не съжалявам.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Stefan Stefanov »

Ако надвиеш мързела си и потърсиш по форума ще разбереш причините за отрицателното ни отношение към ВКН "говорителите" тук.
Ще разбереш и че тези изделия са забранени за обсъждане тук.
Ако имаш някои неоспорими доказателства, че си заслужават загубеното време сподели ги на лични с някой от модераторите, може и да го убедиш да пусне някоя нова тема.

Заключвам темата и след няколко дни ще я изтрия.

Заключено

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”