Един приятел реши, че ще си купува евтини колони и ме завлече в Технополис. Там, какво да видя, най-евтините колони бях към 100лева. Та има ли DIY решение в този диапазон?
За себе си питам не за него. Когато един "експерт" го консултира реши, че звуко-озвучаването е прекалено сложна материя за него и си остана с 5.1 пластмасовите яйца.
За мойте 100лева
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
За 100 лева има DIY решение.
Ето няколко варианта :
1. TVM 226/07 + FRS8M - ТВМа се реже с филтър към 500хз, от там на горе ФРС-а - имал съм подобна система, удовлетворително предвид цената.
2. ТЛки с БГ20
П.с. Не разбрах 100 лева крайно за всичко или за 1 колона ?
Ако е крайно, то тогава от теб зависи от къде и как ще си намериш матеряла поне за първото предложение - в него ФРСите са по 18лв, а ТВМ по 34, така че сумата на говорителите е 104 лева, с филтри, кутии (от бриколаж/практикер да кажем + малки консумативи, т.е. лепило, евентуално след това някакво фолио, ако не решиш да правиш от фурнировани мат'ряли) ще отиде към 150-160 лева крайно. За сметка на това ще е далеч над всичко дето можеш да си купиш като 5.1, 2.1 и тн. за тези пари.
Естествено остава момента че ще ти трябва и усилвател, ако си нямаш ... вече отиваш поне с още 120-150 лева от горе за нещо щооо годе прилично.
Ето няколко варианта :
1. TVM 226/07 + FRS8M - ТВМа се реже с филтър към 500хз, от там на горе ФРС-а - имал съм подобна система, удовлетворително предвид цената.
2. ТЛки с БГ20
П.с. Не разбрах 100 лева крайно за всичко или за 1 колона ?
Ако е крайно, то тогава от теб зависи от къде и как ще си намериш матеряла поне за първото предложение - в него ФРСите са по 18лв, а ТВМ по 34, така че сумата на говорителите е 104 лева, с филтри, кутии (от бриколаж/практикер да кажем + малки консумативи, т.е. лепило, евентуално след това някакво фолио, ако не решиш да правиш от фурнировани мат'ряли) ще отиде към 150-160 лева крайно. За сметка на това ще е далеч над всичко дето можеш да си купиш като 5.1, 2.1 и тн. за тези пари.
Естествено остава момента че ще ти трябва и усилвател, ако си нямаш ... вече отиваш поне с още 120-150 лева от горе за нещо щооо годе прилично.
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: За мойте 100лева
Принципа, че най-добрите неща в живота са безплатни не важи за аудиото. Колкото до бюджета който си определил мнението ми е, че е недостатъчен.mad_SLaYeR написа:Един приятел реши, че ще си купува евтини колони и ме завлече в Технополис. Там, какво да видя, най-евтините колони бях към 100лева. Та има ли DIY решение в този диапазон?
За себе си питам не за него. Когато един "експерт" го консултира реши, че звуко-озвучаването е прекалено сложна материя за него и си остана с 5.1 пластмасовите яйца.
Разгледай тази тема http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=4699 за колоните. Може и да се побереш в 100-те лева за материали.
Ако успееш да си ги направиш сам ще останиш много изненадан от звука им.
Подарих такива на брат ми и той остана много доволен.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
-
mad_SLaYeR