Помощ за филтри
-
JICA
Помощ за филтри
Направих си ТЛ с W130S 8 OHM и SC10N 8 OHM останаха ми само филтрите
На колко да срежа нискочестотния все ми се иска да е на около 4,5-5Кх ама ми се струва че W130S няма да ми позволи и ще трябвва да я режа на 3,5-4Кх.
Мисля да режа честотата с филтри от 2-ри ред.
Може ли да ми помогнете за схемно решение тъй като незнам как да направя затихването на високочестотния говорител за да докарам двата говорителя с еднаква чувствителност.
На колко да срежа нискочестотния все ми се иска да е на около 4,5-5Кх ама ми се струва че W130S няма да ми позволи и ще трябвва да я режа на 3,5-4Кх.
Мисля да режа честотата с филтри от 2-ри ред.
Може ли да ми помогнете за схемно решение тъй като незнам как да направя затихването на високочестотния говорител за да докарам двата говорителя с еднаква чувствителност.
-
D.Kolev
-
JICA
-
D.Kolev
http://www.visaton.de/Bilder/FREQUENZ/G ... s_8_fs.gif
åòî òè À×Õ-òî. îò 2 äî 4ê èìàø 10äá ïèê , îáÿñíè ìè êàê ùå ñå áîðèø ñ íåãî.
ìîæåø äà ãî ïîëçâàø äî ïîëîâèíàòà ò.å. äî 3ê çà äà ñå íàïàñíå ñ Â×-òî íà 90 äá ñ ïðîñò ôèëòúð 1-âè ðåä è âèæ äàëè ùå ñà òè ìíîãî âèñîêèòå è àêî ñà , òîãàâà ùå ãè íàòèñêàø è ùå ðåæåø íà 2ê.
êîëêîòî ïî-ñëîæåí òè å ôèëòúðà , òîëêîâà ïîâå÷å ùå ìàæå çâóêà.
ïèøà íà ñúêðúùàâàíêè ùîòî ïîñòâàì îò ðàáîòà
åòî òè À×Õ-òî. îò 2 äî 4ê èìàø 10äá ïèê , îáÿñíè ìè êàê ùå ñå áîðèø ñ íåãî.
ìîæåø äà ãî ïîëçâàø äî ïîëîâèíàòà ò.å. äî 3ê çà äà ñå íàïàñíå ñ Â×-òî íà 90 äá ñ ïðîñò ôèëòúð 1-âè ðåä è âèæ äàëè ùå ñà òè ìíîãî âèñîêèòå è àêî ñà , òîãàâà ùå ãè íàòèñêàø è ùå ðåæåø íà 2ê.
êîëêîòî ïî-ñëîæåí òè å ôèëòúðà , òîëêîâà ïîâå÷å ùå ìàæå çâóêà.
ïèøà íà ñúêðúùàâàíêè ùîòî ïîñòâàì îò ðàáîòà
-
ND
Ами ще ти опиша примерен филтър за тази комбинация 12дб/окт
НЧ - L- 1,5 mН /1mm ; C - 6,8мФ /еlко glat
ВЧ делител R-10ом пaралел на вч. ;R-6,8 ом последователно
ВЧ филтър - 3,3 мФ /мкт 0,33mН /0,6 mm
Филтъра лесно се донастройва чрез промяна на ВЧ делителя и НЧ индуктивността .
От тази комбинация е абсурдно да търсиш чувствителност по-голяма от 80-82 дб , мое мнение
Забравих драйверите вързани във фаза !
Успех
НЧ - L- 1,5 mН /1mm ; C - 6,8мФ /еlко glat
ВЧ делител R-10ом пaралел на вч. ;R-6,8 ом последователно
ВЧ филтър - 3,3 мФ /мкт 0,33mН /0,6 mm
Филтъра лесно се донастройва чрез промяна на ВЧ делителя и НЧ индуктивността .
От тази комбинация е абсурдно да търсиш чувствителност по-голяма от 80-82 дб , мое мнение
Забравих драйверите вързани във фаза !
Успех
-
JICA
-
ND
JICA сигурно се сещаш че филтъра е донастройван на слух
.
Разд. честота е около 3500 хц и е оптимизиран за W100S и SC10N и малък обем
Понеже импедансните характеристики на W100S и W130S са идентични ти го препоръчах
Ако решиш да го експериментираш моя съвет е : едната колона направи с НЧ бубина 1,5мН а другата с 2.2 мН и ги сравни коя ти звучи по-добре
.... пък после ще я мъдрим още 
Разд. честота е около 3500 хц и е оптимизиран за W100S и SC10N и малък обем
Понеже импедансните характеристики на W100S и W130S са идентични ти го препоръчах
Ако решиш да го експериментираш моя съвет е : едната колона направи с НЧ бубина 1,5мН а другата с 2.2 мН и ги сравни коя ти звучи по-добре