По темата с дръжките...

Влияе ли на звука поставянето на дръжки на озвучителните тела ?

Категорично да !
6
11%
Глупости на търкалета !
24
44%
Зависи.
13
24%
Незнам.
9
17%
Не ми прави впечатление.
2
4%

Общо гласове: 54

Съобщение
Автор
Nikolai Nikolov

По темата с дръжките...

#1 Мнение от Nikolai Nikolov »

Пускам една нова тема, защото срещам много противоречия за слагането на дръжки на озвучителните тела...Един ми казва че звука става по-лош, друг ми казва няма им нищо, трети казва пък че е добре при озвучително само с нискочестотен говорител трябва да има една-единствена дупка за говоритела (и за рефлектора евентуално).
Та целта на занаятието е да се събере един общ отговор има ли някакво влияние дръжката към озвучителното тяло...

P.S.Става на въпрос за тези, за които се изрязва дупка, и се слага навътре във кутията...

unufrinio

#2 Мнение от unufrinio »

при сватбарските колони категорично ДА-ми там си е голям плюс :lol:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

За чий х.й са ти тия дръжки, освен ако колоните не са за дискотеки и сватби? Обаче в такъв случай качеството няма значение!
Така че въпросът е безсмислен.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Sylis »

3aropka написа:За чий х.й са ти тия дръжки, освен ако колоните не са за дискотеки и сватби? Обаче в такъв случай качеството няма значение!
Така че въпросът е безсмислен.
:mrgreen: :mrgreen: :smt023

gps

#5 Мнение от gps »

Може по една дръжка отгоре плюс две колеца на колоната отзад долу :wink: -така е по-лесно да си я тътриш като куфар :D

peko
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от peko »

Ако дръжките се монтират директно върху драйверите може и да се почувства някаква осезаема промяна в звука :roll: :P
Не бях се замослял над този фундаментален въпрос ... ще взема да поекспериментирам , махам тъпите шпайкове и ще сложа колелца за да мога да придвижвам свободно и лесно колонките а и дръжките мисля че е излишно да се уточнява че трябва да са дървени закрепени без метал върху кутиите :smt017

horn_power

#7 Мнение от horn_power »

:D първо пречат от естетична гледна точка,после с поставянето им В стените на ОТ и стягането им с винтове/болтове се нарушава собствения резонанс на стената където са сложени.вместо 1 площ да вибрира със суббасова честота тихо,стават 2(отгоре и отдолу на дръжките)с хем по-силен, хем по-висок звук(шум де :wink: ).пък и при качествените ОТ рядко се слагат дръжки или мокети за покритие :wink: иначе за про-аудио са си неоходимост :( (дръжките)

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Martin Krumov »

Мммм,аз този Sub,който още не съм завършил със Infinity-то сам не мога да о местя. Ползвам "помощ от приятел" :lol:
Това във връзка със питането на 3aropka "за чий..."
Биха били полезни но няма да му сложа 8)

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”