моля помогнете za filtyr

Съобщение
Автор
Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

моля помогнете za filtyr

#1 Мнение от eek_the_cat »

Здравейте! Наскоро започнах нов проект, реших най- накрая да оползотворя двете ВЛД40-8, които имам. В търсенето на форума бях видял, че DMAN беше направил нещо с TVM-ки отдолу, помолих го да ми опише зобел звеното и филтъра и той го направи, но загубих личното съобщение. Та сега си взех два TVM ARN 188-05/4 и по мое мнение докарах кутия 35 литра с басрефлекс. Замислих да ползвам филтър от 3- ти ред за ВЛД- то 4мF, 4мF, 0,25mH, заета от схемата на стари български колони ОТГ 1-04, където се ползва същия говорител и среза е на 4кHz. Обаче осъзнах, че не мога да си сметна филтъра за нискочестотния. Замислям се за 2- ри ред, 8мF и 0.4mH, иска ми се среза да е на 4кHz, понеже съм чувал, че от там започва силната страна на ВЛД-то. Моля помогнете, ще ви бъда много благодарен, приемам всякакви съвети по темата, просто не мога да се оправя с Xover.
пп- искам да попитам също как мога да настроя Fb, ако не ставам много нахален :oops: благодаря предварително и поздрави :)
Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life

FrontLoad

#2 Мнение от FrontLoad »

Първо прочети тази тема :wink: Link да си доизясниш къде е "силата" на ВЛД-40

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

На 4к АРН-а ще е доста насочен а и има доста гадни пикове по АЧХ-то. Според мен трябва да се реже или много стръмно или пиковете да се режат с режекторен ( notch ) филтър. Последното мисля че го беше правил Данаил. И все пак мисля че ще звучат много насочено....

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#4 Мнение от Audiomaster »

FrontLoad написа:Първо прочети тази тема :wink: Link да си доизясниш къде е "силата" на ВЛД-40
За мен лично лентовите имат приложение, и както се вижда от твоя линк, някои хора тук в България продължават да ги правят, със съответните изменения, естествено. Та аз лично съм открил начин да повиша "силата"(тук май си вложил лек сарказъм) на този драйвер буквално - по-високо качество, по-голямо SPL (до 2 пъти, около 3dB), избегнал съм досадното нацепване и изгаряне на лентичката, но както всички знаем, всеки, открил нещо, с което да си вади хляба, си го пази за себе си, нали? По света има сума ти конструкции на DIY лентови говорители, свирещи в доста щирок честотен обхват. ADAM например си правят мониторните си колони почти изцяло с лентови, та има хляб във ВЛД-то де...
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”