Въпросче относно бассрефлекс с TVM ARN-226-07/8?

Съобщение
Автор
Astrall

Въпросче относно бассрефлекс с TVM ARN-226-07/8?

#1 Мнение от Astrall »

Здравейте на всички, вчера си купих говорители TVM както ми препоръчахте, въпроса ми е каква кутия да си направя, купих си :
1. TVM ARN-226-07/8 - 33лв.
2. ТVM ARP-150-00/8 - 29лв.
3. TVM ARN-104-03/8 - 27лв.
Та въпроса ми е следния, коя ще е най подходящата кутия за този говорител? Ако някое е правил трилентова колона с този говорител нека да сподели с мен впечатленията си.
Аз се пробвах да изчислявам с БассБокс 6 Про, но освен "Normalaized Amplitude Respone" нищо друго не разбирам, кое друго трябва да гледам?
Мерси предварително.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от oceanman »

Тук е раздела за четвърт-вълнови резонатори....Бих помолил модераторите да я преместят в "LOUDSPEAKER DIY"....................................................................................................
Не се сърди,приятелче,ще ти се помогне,но нека не бъркаме разделите :wink: А ти правил ли си друг път успешна трилентова конструкция?

Astrall

#3 Мнение от Astrall »

Не досега не съм правил. Имам една двулентова Изображение с говорител Botsline 12inch., но трилентова не съм правил. Не можеш ли да ми кажеш в какъв обем да ги сложа поне.
Имам и една само басс Изображение с гаден Ламарски говорител, но много искам да си напрвя трилентова с чешките говорителе, но си нямам и на идея какви размери да е кутията.
Извинявам се че съм постнал темата не кадето трябва.
Надявам се че ще можете да ми помогнете!

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Zlatan Kitanov »

С ARN 226/07/8 и ARV 104, но други среди си направих сателитни колони. 226-ицата свири в обем 33 литра, кутията е настроена на 39 Hz, а F-3 идва около 44 Hz. По този начин се получава повдигане в средния и високия бас. Това е според програмата. Въпросното повдигане не е неприятно, колоната звучи добре. Погледни в сайта на ТВМ, там има тела с подобна конфигурация. Чуй все пак и други мнения, защото аз съм любител и подходих експериментално - "а какво би станало, ако...?"
Сигурен съм, че и другите ще те насочат. Успех!
Поздрави
Златан

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от oceanman »

Изчакай,ако не бързаш да видим резултата от ТЛ с този говорител.Ако не,мисля ,че при 40 литра в затворена кутия ще е перфектна...
Както в предния пост Сларти отбеляза,има повдигане при бас-рефлексната конфигурация,което мен лично много не ми допада,но ако си млад човек,сигурно може и да ти хареса.Въпроса ми е какще се бориш с филтъра обаче?

AdsBot [Google]

#6 Мнение от AdsBot [Google] »

Íå çíàì, ìèñëåõ ñè äà íàïðàâÿ òàçè êîÿòî å ïóáëèêóâàíà â ÏÀÑ ìèñëÿ, ÷å "êîíêóðåíò" ñå êàçâàøå è äà èçïîëçâàì íåãîâèÿ ôèëòúð. À îòíîñíî ÒË íÿìà ëè äà ñòàíå äîñòà ïî ãîëÿìà êóòèÿòà? Çà ñåãà ìèñëÿ òîâà äà íàïðàâÿ, à ïîñëå ìîæå è äà ñè íàïðàâÿ è ÒË ñ òîçè ãîâîðèòåë.
Çíà÷è àç èñêàì äà ñëèçà íèñêî áàñà, íå ìè õàðåñâà äóìêàíåòî, èñêàì äà å ìåê è äúëáîê. Ñ "êîíêóðåíò" äàëè ùå ñå ïîëó÷è òîâà èëè ïî-äîáðå äà ñè íàïðàâÿ çàòâîðåí îáåì?
Ìåðñè âñå ïàê ÷å ìè îáúðíàõòå âíèìàíèå è èçâèíÿâàéòå çà ñåìëèòå âúïðîñè, íî âñå îùå íå ÷óâàì ïåòëèòå à ìíîãî ñúì çàïàëåí, ïî÷òè âñè÷êèòå ïàðè êîèòî èçêàðàì ãè âêàðâàì â êîëîíè. Äîñåãà íèùî çíà÷èòåëíî íå ñúì íàïðàâèë îáà÷å è çàòîâà ñå äîïèòâàì äî âàñ. :cry:

Astrall

#7 Мнение от Astrall »

Извинявайте че не погледнах че не съм се логнал.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от oceanman »

С Конкурент-а думкане ще има,няма начин.ТЛ варианта-около 94 литра-погледни в другия раздел.Затворената кутия ще даде под 40 херца,при верни параметри на говорителя...Около 40 литра.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от oceanman »

Или система "Power port",разработена от "Polk Audio".Но там са по-сложни нещата...Намалява завихрянията,но пика трудно се демпва при тези 30 литра.Определено ще има по-голяма сила отколкото при затворена кутия..със всички негативни последици за това.Както ти казаха по-долу-може да се поекспериментира с тръба с голям диаметър,вътрешни панели за промяна на акустичния товар...Второто горещо го препоръчвам,но внимателно :D :wink:
Последно промяна от oceanman на Сря Яну 19, 2005 2:25 pm, променено общо 1 път.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Zlatan Kitanov »

Изтрито!
Последно промяна от Zlatan Kitanov на Вто Мар 08, 2005 12:37 pm, променено общо 1 път.

Astrall

#11 Мнение от Astrall »

Мерси много за мненията, ще пробвам какво ще излезе, ако не ми хареса ще експериментирам. За сега съм се спрял на Басрефелксния вариант.
Кога ще пробвате дали ще излезе хубав ТЛ с този говорител?

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Zlatan Kitanov »

Изтрито!
Последно промяна от Zlatan Kitanov на Вто Мар 08, 2005 12:37 pm, променено общо 1 път.

peshoteslata2

#13 Мнение от peshoteslata2 »

Може ли някой да даде повече инфо за 1. TVM ARN-226-07/8, защото в сайта нещо са ги пропуснали, а говорителя ми харесва.
А и още нещо някой знае ли откаде мога да го намеря в СФ?
10х предварително.

Astrall

#14 Мнение от Astrall »

Не мога да повярвам, исках само да пробвам какво ще стане ако го сложа ARN-226-07/8 в 92 литровата ми кутия, в която беше едно време един 12 инчов говорител, заковах предната дъска и изрязах по малка дупка, баса беше убийствен !!! Гледах този малкия говорител и се чудех как може да свири толкова ниско. Да ви кажа чесно баса беше много по чист и дълбок от колкото 12инчовия ми бокс с говорител Ламар. Супер мерси много за това, че ме посъветвахте да си взема такъв говорител. :lol: :lol: :lol:
Сега мислия да си направя ТЛ с него.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”