Отново въпрос относно моята система

Съобщение
Автор
Аватар
djiv
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Отново въпрос относно моята система

#1 Мнение от djiv »

Здравейте,
Като цяло ето какво съм постигнал и още се двоумя, дали да преправям колоните на трилентови. Ето какво съм постигнал. Това ми допада как звучи, ама дали не е далеч от истината. Все пак говорите са 8 инчови. Да я развалям ли?
Кажете си мнението, Благодаря!
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=1165702

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Sylis »

:mrgreen:
Как да разберем как взучи по АЧХ....?Може да има добре звучащи системи и такива които не са приятни за слушане с една и съща АЧХ

gps

#3 Мнение от gps »

На какво според теб се дължи този пик на 40 хц после това пропадане на 50 хц и пак пик към 70 хц??Все пак говорим за близо 5 -6 дв разлики !Мисля че това ти е по-големия проблем отколкото средночестотната област :wink:Мен повече би ме притеснявал обхвата от 500 хц надолу-доста е кривичък -какъв говорител си ползвал?

Аватар
djiv
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от djiv »

Стаята ми не отговаря на никакви акустични правила. Имам много ъгли и големи чупки + една ниша в стената. Сигурен съм на 100 Процента че е от стаята. Има ли как това да се оправи. Мен главно ме интересува средночестотничт спектър, защото преди бяхте казали че няма да стане добра двулентова система с 8 инчов говорител.
Пък и все пак това измерване е в малка стая 20 - 25 кв. за какво точно измерване на ниските говорим?

Аватар
djiv
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от djiv »

Забравих да отговоря на въпроса за говорителя. Наистина никакъв увод нема в темата. :D

Audax HM 210Z12
http://www.hautparleur.fr/_audax/hm210z12.jpg

и туитер Pireless DT 105 H
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 17&pid=844

Ето и линка от старата тема
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=4028

gps

#6 Мнение от gps »

Ами то в старата тема са ти дали насоки :wink: Действително този бас над 400-500 хц не е желателно да го ползваш а вч говорител както ти сам забеляза под 2 кхц пък сдава багажа.За акустиката на стаята-виж раздел Акустика :wink: там има идеи за бас-трапове и така нататък..

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay Savov »

sylis написа::mrgreen:
Как да разберем как взучи по АЧХ....?Може да има добре звучащи системи и такива които не са приятни за слушане с една и съща АЧХ
като гледам как са му се разширили зениците на котето ти..... сигурно е на осмото небе от щастие и възхита . кой знае какво слуша ,може би църковен хор от църкашти мишоци :smt083

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от oceanman »

Говорителчето е приятно и мисля, че тези чаплъци са от взаимодействието на системата със стайните резонанси... Под 200 херца е много трудно точно да се измери АЧХ в стайни условия....
Важното е на теб да ти допада звука. Но като гледам пада на АЧХ на Аудакс-а не е много за двулентово озв. тяло...По АЧХ няма как да се разбере как свири...

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Ivo_Hristev »

Под 200-та херца със сигурност аномалиите се дължат на стята. Ако имаш мерак поиграй си с положението на телата и микрофона и виж как се променя картинката. Около честотата не среза ( предполагам че е около 2К или малко под 2К ) имаш проблеми. Вижда се лека нелинейност, която съм сигурен че става доста по-голяма като мръднеш микрофона от оста. Но както вече бе споменато - с тези говорители - толкоз. С малко още играчка може би ще можеш да докараш прилична линейност, но само по оста.
Не се съмнявам че телата звучат прилично, така че със сигурност не си си загубил времето напразно. ако питаш мен -давай нататък и прави следващата крачка. :lol:

Аватар
djiv
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от djiv »

OK, Благодаря ви за мненията. На мен наистина ми харесва как свирят. Поне до толкоз, че съм слушал доста други двулентови тонколони. Интересува ме тази нелинейност в АЧХ-то, около 2 кхз може ли да се приеме като компромис, за да ги "затварям" вече и да преминавам към друг проект? За ниските си е точно така, съгласен съм. Иначе съм правил вече хиляда филтъра и този най ми допадна.

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=1166490

Затварям ги вече :D

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”