Избор на мидбас за направа на двулентови тонколони??

Съобщение
Автор
MAX

#16 Мнение от MAX »

Ще се слуша с SE 8W и голям бас (мощност)не гоня,целта ми е максималко добър звук от двулентова колона на сравнително приемлива цена :D и предвид идеологията по-добо звучащо от хартията няма ...... май трябва да се търси широколентов :?Затова се двуомя дали си струва инвестиця за двулентово или широколвнтово все пак dB трябва да се гонят до сега съм бил на 86дб....

MAX

#17 Мнение от MAX »

добре :D нещо конкретно ли предлагаш :roll:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Rumen Suvandjiev »

MAX написа:Ще се слуша с SE 8W и голям бас (мощност)не гоня,
Големият бас при хорната зависи основно от размера.
Ако вече си решил да е хорна с широколентов, дефинирай следното:
- Бюджет за говорителите и за целия проект.
- Максимално допустими габарити според стаята, в която ще слушаш.
Оттам нататък ще помагаме с каквото можем....

MAX

#19 Мнение от MAX »

Значи понеже има много реализирани проекти с бг20 проблема е,че не съм чул как свири това чудо в тл.За някои хора имал кресливо поведение незнам за мен как ще стоят нещата,относно монакорския sp-200x споделяш твое мнение,че има по-добро звучене и повече детаил дължащо се на по равномерното ачх,но заваляни високи.Въпроса е дали след мода на bg20 монакора пак свири по-добре от визатона ?и толкова ли е зле наистина монакора,че трябва супер тъитър.За бюджет може да се задели можеби до 500 лв.Ако има вариант за по-доро решение до тези пари може да се обмисли някаква концепция :D
Последно промяна от MAX на Съб Авг 05, 2006 10:08 pm, променено общо 1 път.

MAX

#20 Мнение от MAX »

И не на последно място габаритите,стаята е малка 3,55x.2,80м акустиката нее префктна има един компромис там,където има ясно изразени среди и високи баса е с пониско ниво и обратното :( Мисля,че по-добрия вариант е ТЛ но .... ако има хорна с приемливи габарити защо не :D мисля че нещо с размер 50x50см,за височина ограничение ми е само комшията :D не би могло да ми е проблем 8)

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Бюджетът ти е достатъчен за чифт широколентови драйвери и материалите за останалото, за да сглобиш истинска хорна.
Габаритите, които си дал, са достатъчни за над 250 литрова кутия, която ти гарантира отлично възпроизвеждане на басите и висока чувствителност.
За 300-350 лева можеш да вземеш например Fostex FE206 а за останалите 150-200 да си купиш материал за кутиите и да платиш да ти го нарежат. Ако не можеш да си я сметнеш сам, в интернет има достатъчно проекти с този говорител. За самото сглобяване и финиша има достатъчно написано по форумите. Ако срешнеш някакви затруднения, ще дадем едно рамо...

MAX

#23 Мнение от MAX »

значи остава главния проблем как де се сдобия със такива драйвери :cry:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rumen Suvandjiev »

MAX написа:значи остава главния проблем как де се сдобия със такива драйвери :cry:
Най-евтино е ако имаш приятел в Щатите, който да ти ги донесе на ръка.
Другият вариант е колективна поръчка от Madisound. С Bojo планираме нещо такова, но няма как да избегнем митото и ДДС.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”