Избор на мидбас за направа на двулентови тонколони??
-
MAX
Ще се слуша с SE 8W и голям бас (мощност)не гоня,целта ми е максималко добър звук от двулентова колона на сравнително приемлива цена
и предвид идеологията по-добо звучащо от хартията няма ...... май трябва да се търси широколентов
Затова се двуомя дали си струва инвестиця за двулентово или широколвнтово все пак dB трябва да се гонят до сега съм бил на 86дб....
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Големият бас при хорната зависи основно от размера.MAX написа:Ще се слуша с SE 8W и голям бас (мощност)не гоня,
Ако вече си решил да е хорна с широколентов, дефинирай следното:
- Бюджет за говорителите и за целия проект.
- Максимално допустими габарити според стаята, в която ще слушаш.
Оттам нататък ще помагаме с каквото можем....
-
MAX
Значи понеже има много реализирани проекти с бг20 проблема е,че не съм чул как свири това чудо в тл.За някои хора имал кресливо поведение незнам за мен как ще стоят нещата,относно монакорския sp-200x споделяш твое мнение,че има по-добро звучене и повече детаил дължащо се на по равномерното ачх,но заваляни високи.Въпроса е дали след мода на bg20 монакора пак свири по-добре от визатона ?и толкова ли е зле наистина монакора,че трябва супер тъитър.За бюджет може да се задели можеби до 500 лв.Ако има вариант за по-доро решение до тези пари може да се обмисли някаква концепция 
Последно промяна от MAX на Съб Авг 05, 2006 10:08 pm, променено общо 1 път.
-
MAX
И не на последно място габаритите,стаята е малка 3,55x.2,80м акустиката нее префктна има един компромис там,където има ясно изразени среди и високи баса е с пониско ниво и обратното
Мисля,че по-добрия вариант е ТЛ но .... ако има хорна с приемливи габарити защо не
мисля че нещо с размер 50x50см,за височина ограничение ми е само комшията
не би могло да ми е проблем 
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Бюджетът ти е достатъчен за чифт широколентови драйвери и материалите за останалото, за да сглобиш истинска хорна.
Габаритите, които си дал, са достатъчни за над 250 литрова кутия, която ти гарантира отлично възпроизвеждане на басите и висока чувствителност.
За 300-350 лева можеш да вземеш например Fostex FE206 а за останалите 150-200 да си купиш материал за кутиите и да платиш да ти го нарежат. Ако не можеш да си я сметнеш сам, в интернет има достатъчно проекти с този говорител. За самото сглобяване и финиша има достатъчно написано по форумите. Ако срешнеш някакви затруднения, ще дадем едно рамо...
Габаритите, които си дал, са достатъчни за над 250 литрова кутия, която ти гарантира отлично възпроизвеждане на басите и висока чувствителност.
За 300-350 лева можеш да вземеш например Fostex FE206 а за останалите 150-200 да си купиш материал за кутиите и да платиш да ти го нарежат. Ако не можеш да си я сметнеш сам, в интернет има достатъчно проекти с този говорител. За самото сглобяване и финиша има достатъчно написано по форумите. Ако срешнеш някакви затруднения, ще дадем едно рамо...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: